window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:00 | april 5, 2015

Att tappa sin Iphone i toaletten och värdelösa IF Försäkringar

DSC04968

Igår lyckades jag med en typskt ”Petra” grej – nämligen tappa ner mobilen i toaletten. Jag hade lagt mobilen  i bakfickan på skidbyxorna (smart) och skulle dra ner skidbyxorna för att kissa. Och då trillade den ner. Direkt när jag kom tillbaka till hotellet så la jag mobilen i ris. Riset ska suga upp all vätska. Jag provade precis att få igång den – men hela skärmen är förstörd och går i alla regnbågensfärger.

UPPDATERING: IF försäkringar – ÄR ETT SKÄMT? Jag har precis bytt försäkringsbolag i och med att Nordea bytte (och det är min bank). Innan hade jag Moderna försäkringar, som jag var svinnöjd med. Ringde IF’s jourlinje nu för att anmäla skadan och de kunde inte säga om det skulle täcka en ny mobil eller inte. Så jag kan inte gå och handla en ny, för de måste ”utreda” ärendet först. Han trodde eventuellt inte att det skulle täcka skadan.

Då är jag dessutom överförsäkrad och har lagt till EXTRA drulle, just för att jag alltid lyckas med sådana saker. Hur trött blir man? 


13 kommentarer



13 kommentarer om “Att tappa sin Iphone i toaletten och värdelösa IF Försäkringar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • låt den ligga!!! Typ två dygn till, den kommer funka! Gjorde samma med min, ha tålamod!

    Svara
  • Mäh typiskt. Jag bara väntar på att göra exakt likadant för jag har den ofta i bakfickan och är så himla slarvig och vimsig… Hoppas du får en nu bums! Kram Julia

    Svara
  • De ersatte förvisso A Schulmans telefon på momangen..

    Svara
  • Jag gjorde EXAKT samma sak för en månad sedan. Hela storien, byxorna, toaletterna, plurret, riset och IF försäkringen. Känns lite bättre att veta att jag inte är ensam om det här (: Hur som helst kom pengarna in på kontot på två-tre dagar när jag hade anmält över internet. Tips!

    Svara
  • Usch va typiskt! Jag har varit sååå nära att göra det där många gånger men klarat mig varje gång! Hoppas att det löser sig å att IF steppar upp !!

    Svara
  • Skönt att få höra lite annat om IF istället för all dess reklam. Skriv gärna hur det blir sen!

    Svara
  • Segt men om du har drulle borde den täcka. Jag hade IF länge men har nu Folksam. Förstår dock inte hur din bank hänger ihop med vilket försäkringsbolag du väljer att använda. Har aldrig kopplat ihop dom två. Även om SEB försökt få mig att byta till TryggHansa. Men ingen kan matcha den jag har.
    Tror det är en dålig affär att bara följa med. Du bör iaf konkurrensutsäatta din försäkring.

    Svara
  • Gjorde samma sak. La min på ett element över natten, nästa morgon fungerade den som vanligt!

    Svara
  • Låt den vara i ett par dar. Jag gjorde EXAKT samma sak, men med min amerikanska iphone, med jeans, och på Chicagos flygplats…inget ris där… Stängde av mobilen eftersom jag ändå satt på planet, landade i Sthlm, lät den vara avstängd i ett par dar. Satte på den igen när jag var säker på att den var helt torr – den funkar fortfarande jättebra! Fick du upp den snabbt ur vattnet och torkade den bäst du kunde efteråt så är det bara skärmen som blivit blöt. Håller tummarna för dig! 🙂

    Svara
  • Jag har också Nordea och Moderna försäkringar. Det är bästa försäkringsbolaget, så hjälpsamma och snabba. Förvisso känns de dyra men nu övertygade du mig om att inte byta. Thanks Petra.

    Svara
  • Jag skaffade en extra försäkring hos min operatör för jag kan också vara klantig ibland (plus är så trött på försäkringsbolag som drar ut på ärenden), tror du har Telia men försäkringen som finns hos Tre (där jag har min mobil) är suveräään! 500:- i självrisk oavsett om du tappat mobilen i toaletten eller förlorat den utomlands! Dom är så sjukt snabba på att fixa ny också, rekommenderas starkt 🙂

    Svara
  • If är superbra! De som jobbar på jourlinjen har dålig koll men de ordinarie skadehadläggarna är grymma. Ring tillbaka ordinarie arbetstid så kommer du få kanonhjälp!

    Svara
  • Har man Stora Hemförsäkringen så ingår Otursförsäkring som täcker den typen av skada.
    https://www.if.se/web/se/privat/vidskada/otursskada/pages/skadad-mobiltelefon.aspx

    Svara