window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:25 | mars 26, 2015

Sladd helvete

4R2A4174

Apple-tv, TiVo, bredband – JAG AVSKYR SLADDAR. Vad ska jag göra? Tivo helvetet från Com Hem funderar jag på att slänga ut genom fönstret. HUR KAN MAN GÖRA EN SÅDAN GROTESK FUL APPARAT? Kan Com Hem eller Tivo anställa en designer för deras kontaktuttag och boxar? 

Har ni några grymma förslag? Hur gömmer ni era sladdar och maskiner? Kan inte ha ett tv skåp eller liknande. Hmm… ^
UPPDATERING: Tack för alla tips. Kruxet är ju att jag betalt hutlösa pengar för mitt tv-fäste som är ”extra slim ”och går att dra ut extra långt, så att tvn ska ligga som klistrad mot väggen när jag inte har den utdragen. Alltså kan jag inte fästa kablarna tajt för då kan jag inte vrida ut tvn. Och därför vill jag inte heller fästa boxen etc bakom tvn, plus att då går det inte att byta kanal. 


22 kommentarer



22 kommentarer om “Sladd helvete”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Det finns smarta lister för sladdar att sätta på väggen 🙂

    Svara
  • Sladdlist och göm den fula apparaten i någon snygg box på fönsterbrädan? Alternativt snickra ihop någon slags grej bredvid tvn som knappt syns, häng upp på väggen och förvara apparaten däri?

    Svara
  • Ett specialbyggt skåp bakom tvn? Så hänger du tvn på skåpet? Borde gå att få ihop på något vis!

    Svara
  • Avskyr sladdar därför spikar jag en liten spik i väggen bakom tvn för att sedan hänga sladdarna på den som en krok. Enkelt o inga skadebekymmer kvar!

    Svara
  • jag har hängt upp ett litet grenuttag bakom tvn där jag kopplat allt, har också apple-tvn hängandes bakom tvn så den inte syns, endast strömsladden kvar till grenuttaget som jag gömt i en kabellist ner till uttaget. jag är fullkomligt ALLERGISK mott sladdhelveten.

    Svara
  • också! såna plast ”stripes” eller vad det heter.. (vi kallar det strippor men är osäker att det är korrekt.. ) guds gåva till sladdhatarna.. dra ihop skiten och göm. känner att jag blev lite väl engagerad här…….. haha

    Svara
  • Min sambo är elektriker och när vi byggde hus så byggde han in alla sladdar. Han skapade öppna rör som man kan dra nya sladdar i sen också. Och allt är dolt bakom tvn och gå sen till bakom vad det nu är för apparat den ska till. inga sladdar så långt ögat kan nå!
    ¨Du kanske kan göra någon sån lösning!

    Svara
  • Jag har alltid kört med sånna där ”lister” som man gömmer kablarna i. Alla fula apparater brukar jag köra förlängningssladdar på så jag kan gömma undan dem i närmsta skåp och sen bara dra sladden genom listen till tvn.

    Svara
  • Du kan köpa kabellister som du kan sätta upp på väggen och så trär du in sladdarna i den och kopplar till tv:n.
    http://cdn07.dayviews.com/64/_u2/_u6/_u3/_u1/_u9/_u4/u2631949/77818_1309857086.jpg

    Svara
  • Sladdarna löser du förhållandevis lätt med kabellister. Så som det ser ut hos dig så skulle jag leda dem ned till ”kanten” du har mitt på väggen, sedan lägga en list längs med kanten och leda ned sladdarna vid fönsterbrädan. Kabellisterna är lite böjbara, så det borde funka att sätta en längs med kanten även om dina väggar är lite välvda.
    När det kommer till boxen så förstår jag din frustration SÅ väl. Fullkomligt hatar alla dessa boxar. Jag har haft comhem så länge att jag har sluppit undan TiVo genom att hålla fast vid mitt ursprungliga abonnemang som de inte längre säljer. Det är bara ett vanligt digital-TVabonnemang, så jag har en sån kortläsare som man sätter direkt på TVn, så att man slipper en box. Det är säkert inte alls lika ”prisvärt” som TiVo, men att slippa box är värt såå mycket. Tyvärr så tror jag inte att det finns någon liknande lösning för TiVo och jag våndas inför den dagen de inte längre låter mig behålla mitt gamla abonnemang… Kanske funkar det att bygga någon slags låda att ställa på fönsterbrädan så som några föreslagit? Och sedan leda sladden dit med kabellist? Det är långt ifrån en optimal lösning, men om man lyckas fixa en riktigt snygg låda så kanske det känns okej ändå?

    Svara
  • Vi hade samma problem men valde att istället klä in den i en ”strumpa”. Den får gärna vara något oversized så att det mer serut som en inredningsdetalj än något som ska dölja. Vi beställde vår genom närmast tv-butik (audio video).
    Lycka till 🙂

    Svara
  • Du kan ju kontakta någon för att bygga en Box som du sedan hänger TV:n på. På sidorna eller under av boxen så gör du som ”hål” där boxarna (kanske DVD om man har kvar sånt) finns så att det går att byta kanal, är den underifrån så funkar signalen! Bygg så att plattan som TV:n hänger på blir en lucka som du sen kan öppna och byta/ändra Box, sladd eller vad du nu behöver. Sen så kan du ju ha sidorna i marmor, mässing?! Fan borde ta patent på detta 😉

    Svara
  • Chromecast! Det är sladdlöst, och så bra! Skippa boxar och AppleTV..

    Svara
  • Bygg som en ”hylla” (jag tänker mig som en supersmal byrå) under TVn med lådor (med hålhandtag så trådlöst fungerar) där du förvarar boxen, modem, router mm-. Sladdarna borrar du hål för och där de hänger fram klär du in dem med kabellister!

    Svara
  • Har du köpt ett dyrt fästa borde det finnas någon form av f’ästanordning för en bunt sladdar ända in till väggen.
    Men hur kommer man ner sedan. Efter att ha sett påskpyssel i dagens inlägg så fick jag följande idé; varför inte fläta in kablarna med hjälp av scouten i dej och göra en makrame-inbakning av dem med något schysst rep.
    inspo här:
    http://www.lightinthebox.com/sv/site-map/camping-stoves-and-accessories_c373/new-arrivals.html
    Orkar man inte orkar borde det finnas schyssta strumpor att trä över i lampaffärer eller här i alla möjliga färger:
    https://www.svalander.se/shoppen/kabelmaterial/kabelstrumpa/2

    Svara
  • GAAAH!! Hatar också sladdar. Varför kan de inte bara göra allt trådlöst liksom?!

    Svara
  • Innan ni hittar en lösning hade jag valt att spraya kablarna vita, de försvinner inte, men syns mindre till den vita väggen.

    Svara
  • Möjligtvis att ni kan fästa ihop de olika kablarna med genomskinligt buntband till en kabelhärva, så slipper alla hänga hej svejs.

    Svara
  • Göm alltihopa bakom en härlig gardin 🙂

    Svara
  • Kör på en ca modul istället för en box då, antennkabeln kommer du inte undan men en kabel är ju bättre än flera. Alla extra funktioner försvinner men är det viktigare med designen så skulle jag om jag var du hellre köra på det. Trevlig helg!

    Svara
  • kör en fett jävla Palm elr annat fint trädd bredvid tv’n och göm boxarna bakom/inuti/på krukan. puss

    Svara
  • Resize har en tv-pinne med boxförvaring, jag byggde en egen sån variant av Ikeas Stolme och enkla beslag plus en låda för box mm. Sladdarna drog jag genom ”pinnen”.

    Svara