window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:17 | januari 12, 2015

Mornar

Jag älskar att vara tillbaka hos alla nära och kära, minus vädret. Men det här med mornar. Fy fan vad jag hatar mornar. Avskyr.  Jag har alltid gjort det, sedan jag var liten och mamma och pappa försökte slita upp mig till dagis. Jag minns när jag gick i skolan och pappa började med att tända lamporna i rummet. Jag vägrade gå upp. Sedan drog han bort täcket. Jag vägrade gå upp. Då kastade han en iskall blöt handduk i ansiktet på mig. Ja, ibland gick jag upp då.

Jag tror inte ni förstår. Att väcka mig är som att väcka en död, en medvetslös. Imorse drömde jag i två timmar att jag beställde kaffe när alarmklockan ringde. Jag spände mig så mycket så vid de sista tio beställningarna kunde jag inte prata i drömmen längre, utan var tvungen att skriva att jag ville ha kaffe på en lapp. Mobilen ringde och ringde. Jag vaknar inte. Sedan fick jag löpa till jobbet på tre minuter blankt. Helt förstörd. Min våta dröm vore att vara lättväckt, morgonpigg eller att iallafall vakna så jag slapp stressa som en dåre, arg som ett bi varje morgon.


3 kommentarer



3 kommentarer om “Mornar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Hej Petra,
    Min lillasyster hade det precis som du beskriver att du har det. Det är inte bara den vanliga jag vill inte gå upp-tröttman utan mycket värre. Hennes läkare tipsade mina föräldrar om att hon troligen vaknar med ett mycket lägre blodsocker än vanliga människor och att hon därför borde dricka något direkt vid nattduksbordet som ett glas saft eller apelsinjuice som höjer hennes värden lite snabbt. Det har hjälpt henne jättemycket – hon gör det fortfarande. Kanske kan det hjälpa dig med.
    Kram
    Mia

    Svara
  • Fast ibland sover du ju inte alls på näterna eller kanske 2-3 h och det verkar passa dig också jättebra. Man skulle inte tro att du är så morgontrött faktiskt.

    Svara
  • Så skönt att läsa om någon annan som har det likadant! Jag blir så frustrerad, för jag kan inte minnas att jag någonsin har vaknat pigg. Jag är trött oavsett hur länge jag har sovit.. Din pappa-historia är ju fantastisk, för min pappa fick göra precis samma! Tack för att du berättade, skönt att inte vara den enda 😉

    Svara