window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

19:40 | april 2, 2014

Hårförlängning

I förra veckan testade jag en ny hårförlängning som heter Mago. Wow! Efter år av extensionsmissbruk med kemikalier och metaller, har mitt hår börjat sjunga på sista versen. Kan verkligen en enkel vanlig bomullstråd fungera lika bra, om inte bättre, än lim och metall? Tekniken bakom Mago Hair Extensions bygger på en specifik bergsklättrarknut från Korea. Håret Simply Natural kommer från tempel i Indien, dit det skänks som gåvor och sedan köps loss. Sedan bleks det upp till en månad för ett skonsammare resultat.

Jag fick testa det på salong Forflex på Södermalm hos Anna. Löshåret kommer i slingor där knuten redan är knuten och redo att användas. Frisören Anna fäster sedan den färdiga knuten kring en tunn slinga av mitt eget hår. Sedan tightar hon till knuten samtidigt som hon drar i tråden för att få fästet att sitta ordentligt.  Avslutande klipper hon av den överblivna tråden. Knuten är gjord av slitstark bomullstråd, vilket gör att tråden krymper och fästet blir starkare och starkare för var gång du tvättar håret. Det behövs alltså inga verktyg eller kemikalier för att fästa håret. Jag fick 120 stycken slingor och förlängningen tog två timmar. När du sedan vill ta ur dina slingor så går det enkelt på 15 minuter. Frisören klipper då med en sax enbart upp knuten och ditt eget hår ska må lika bra som innan.

Jag har testat allt från kreatinvax till metallringar. Efter år av löshår måste jag säga att Mago faktiskt är det bästa jag provat. Fästena tynger inte ner håret, det är lätt att tvätta och föna till skillnad från många andra hårförlängningar. Och det viktigaste av allt – det syns inte och framförallt så känns det knappt när man drar fingrarna genom håret. Det här är garanterat något jag kommer att fortsätta med.

Steg 3: Klipper av de ˆverblivna snˆretPetra TungÂrden Steg 1: Fˆr ˆver en bit lˆshÂr till det riktiga hÂretPetra TungÂrden HÂrfˆrl‰ngningPetra TungÂrdenFick precis den här bilden mailade från en biopremiär i måndags. Visst blev håret bra? Ser sjukt naturligt ut och det känns inte alls! 
nhkn


4 kommentarer



4 kommentarer om “Hårförlängning”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Åh va snyggt! Jag är riktigt sugen på att prova på den metoden jag med men vad kostade det med 120 slingor och få de isatt av dom allt som allt? 🙂 måste även tillägga att jag älskar din inspirerande blogg och personlighet! Hade fint!

    Svara
  • Hei petra. Er det ikke sånn at de som skjenker håret sitt til disse tempelene gjør det av kulturelle og religiøse grunner, som bakmenn tjener masse penger på? At kvinnene som skjenker håret sitt ikke vet at det blir solgt? Er ikke det litt ekkelt å tenke på? Jeg kom på at jeg leste en artikkel om dette for mange år siden, men det har ikke gått opp for meg at det antagelig er fra sånn ”shady buisness” alt løshår kommer fra. Det blir litt ”oss og dem”. Er man så nøye på hvor maten vi spiser og klærne vi går med er fra, men ikke håret? Dobbeltmoral og utnyttelse? Hva synes du om dette? Synes forøvrig bloggen er topp 🙂 J

    Svara
  • Hej Petra! Ser superfint ut, men den finns två sidor av håret som skänks i Indien.Detta är en läsvärd artikel kring ämnet: http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2153691/From-Hindu-temple-Hollywood-hairdo-How-thousands-Indian-women-having-heads-shaved-gods-hair-end-3-000-extensions.html

    Tror att det är viktigt att försöka se bakom de olika företagen och hur människor egentligen behandlas, på rättvisa villkor eller ej.

    Svara
  • Skulle vilja svara på frågorna ovan, då jag gjort en studie i ämnet. Och faktum är det att hår alltid har offrats i Indien och tidigare slängdes håret i Ganges. De som offrar sitt hår som en gåva får heller inte ta emot pengar för håret enligt deras religion. Samma hår som tidigare kastades bort, säljs nu istället för att slängas bort. Detta gör att templen runtom i Indien bland annat har möjlighet att dela ut mat till kastlösa, samt bidrar med massor av arbetstillfällen till alla som tillverkar löshår, jobbar med löshår osv. Så ni kan helt lugnt känna er trygga med att allt görs frivilligt och det är trots allt endast hår. Som växer ut igen 🙂

    Svara