window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

08:05 | september 10, 2013

Nervöst Sammanbrott

Jag håller på att få ett psykbryt. Jag kan inte bo kvar i min lägenhet en dag till. I april började de nämligen fasadrenovera lägenheten. Och det skulle ha varit klart nu i slutet på augusti. Men nej, då upptäckte de en läcka i taket. Så nu ska byggställningarna och plasten vara kvar till i slutet på oktober. Och jag kan stå ut med att vara inplastad i ett jävla halvår (även om det suger). Men jag bor högst upp – vilket betyder att det står byggjobbare utanför mina fönster och kollar rakt in varje morgon, klockan 06.30 sätter de igång. Rakt in. Det här med privatliv kan man bara glömma. Och eftersom jag bor högst står de inte bara i mina fönster utan hamrar även in taket. Så det låter som att någon släpper bomber ovanför mig. De älskar också att skrika till varandra några gånger i minuten, allt vad de kan för att överrösta alla maskiner. Det är som att hela AIK’s huliganliga bränner av några hejaramsor i mitt vardagsrum. Hela lägenheten är konstant täckt i byggdamm som kommer in genom fönstren och i ventilerna.

Och mitt i allt det här får min kära granne för sig att han ska renovera sin lägenhet. Så det låter som att någon står och borrar med en jävla monsterborr i mitt sovrum. Alltså väggarna skakar.

När jag kommer hem från Italien på söndag packar jag mina väskor och kastar in handduken – då flyttar jag in hos en kompis tills det här är klart. Ingen mer jävla negativ energi på morgonen. 


6 kommentarer



6 kommentarer om “Nervöst Sammanbrott”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Vet hur det är! De gjorde fasad- och trakrenovering i höstas. Drog också ut på tiden så det kändes som att vi bodde i en bunker i fem månader. 😛

    Svara
  • Fy, vad jobbigt, tycker din förening borde fixa en ersättningslägenhet… Men det är väl svårt. Bra att du kan bo hos en vän!

    Svara
  • Men Gud, stackare! Se till att njuta av Italien nu istället – fokusera på det goda, vi har mycket av den varan ni detta land! 🙂

    Svara
  • Fasadrenovering är så jobbigt, man blir helt tokig. Att aldrig veta vilket väder det är ute, så man får springa in och byta om, och att det kan tystna en stund så lyckan infinner sig och helt plötsligt är ljudet igång igen utan att man kan påverka det. Men..Nu när de äntligen är klara uppskattar man tystnaden något helt enormt och så klart att huset blev mycket vackrare.

    Svara
  • men herrejösses !
    Det låter som en riktig jävla mardröm verkligen =/

    Svara
  • Jobbar i byggbranschen själv och där sätter man avtal huruvida störande arbeten får utföras. Oftast är de ok mellan 08-17. Men det är något som din förening har bestämt, förmodligen för att få klart det så fort som möjligt. Men det där låter inte ok i ett halvår. Inte ens lagligt.. Egentligen borde föreningen ordna en ersättningslägenhet ja.

    Svara