window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:10 | november 6, 2012

Gynning

Igår var vi förbi Gynnings vernissage. Satan i gatan vad fantastiskt vacker den kvinnan är. Sedan hade jag lurat alla att vi skulle på restaurang invigning, men tagit fel på datumet. Så vi gick till Vapiano och åt pasta. Jag ska aldrig mer äta pasta eller laktos för den delen. Trodde att jag skulle avlida inatt. Ska gå och göra ett gluten test i veckan! Är det någon av er som är det?

20121106-100944.jpg

20121106-100952.jpg

20121106-101000.jpg


18 kommentarer



18 kommentarer om “Gynning”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Jag har gluten! Kan vara jobbigt vissa stunder, men det positiva överväger. Aldrig mått så bra eller varit så pigg. Man går också ner i vikt, håller sig borta från bröd, bakelser och andra godsaker 😉

    Svara
  • Jag är gluten allergiker, och det ät jobbigt i början innan man hittar alla ställen man kan äta på och gluten hyllan i affärerna! Men det blir bara lättare och lättare att vara gluten allergiker för varje år som går! Många resturanger har alternativ och speciellt hemköp och Ica maxi har bra och brett sortiment! Lycka till !

    Svara
  • Jag är både gluten OCH laktosintolerant och har i många år varit vegetarian. Minst sagt en utmaning men man lär sig ganska snabbt vad som går att äta osv. dock är det alltid jobbigt att bli bortbjuden på mat och lite krångligt att äta ute.

    Svara
  • Jag har gluten ! Tog ett helt år innan jag lyckades släppa mjölet 🙂 Men har aldrig mått så bra som jag gör idag.

    Fler borde äta glutenfritt !!

    Finns många andra alternativ till mjölet som är goda.. Jag tränar också ganska mycket och och resultaten av träningen är mycket mer effektiv som nu än vad den var innan jag blev gluten allergiker..
    T.o.m min kille har skippat mjölet nu 🙂

    Lycka till !!

    Svara
  • Hej! Jag är glutenintolerant, har varit det i tio år (fick diagnosen när jag var 13). Kan vara lite komplicerat ibland, speciellt när man blir bortbjuden på mat. Annars har det sina fördelar, slipper ju äta bakelser, bröd och pasta. Så att hålla vikten blir avsevärt mycket lättare! Dessutom är det ganska ”inne” att undvika gluten! 🙂

    Svara
  • Jag är både gluten- och laktosintolerant. Laktosen var ofantligt mycket lättare att kapa, eftersom det mesta finns att hitta ändå idag, men jag tycker att det är klart mycket svårare med gluten. Dels för att det glutenfria utbudet känns ganska begränsat, dels för att glutenfria produkter ofta (i min mening) är mycket sötare än de vanliga. Men man lär sig efter ett tag; beställa hamburgaren utan bröd, byta ut tortillabrödet mot nachochips, slänga ihop en äggröra istället för pasta när man inte orkar laga riktig mat. Lycka till! 🙂

    Svara
  • Om man ska skippa laktos då får man lägga av med alla proteinpulver. Annars finns det tabletter på apoteket som man kan ta i samband med laktosintag. Funkar bra! Precis fått diagnos och jag ska ta bort all laktos men det struntar jag i.

    Svara
  • Jag är laktosintollerant, och jag vet inte riktigt vad ”Sandra” menar med sin kommentar. Det finns tabletter på apoteket, dessa tabletter innehåller det enzym som man saknar när man är laktosintollerant (laktras). Om man vill undvika att ha ont i magen, bli trött osv. och tillexempel ska äta en liten kaka behöver man ta två av de där tabletterna, som dessutom är ganska dyra. Jag brukar självklart fuska ganska mycket men man mår ju dåligt av det, det inser man inte lika tydligt förrän man slutar fuska. Proteinpulver innehåller laktos, men man kan tillexempel göra en superbra egen shake på laktosfri mjölk, ett rått ägg, rå kakao och en banan för mer energi. Funkar superbra som påfyllning av energi efter träning och går sjukt snabbt att svänga ihop, dessutom skippar man alla knäppa tillsatser.

    Ifall jag skulle bli glutenallergiker skulle nog de värsta vara att man inte får dricka öl, äta gott knäckebröd och ha stora svårigheter med restaurangbesök. Speciellt utomlands vet jag att kompisar har haft promblem, det är till och med svårt att beställa en glutenfri sallad många gånger när man har svårt att kommunisera.
    Sen är det alltid jobbigt att vänja sig i början, när man är full är det svårare att komma ihåg att man inte får äta en hamburgare eller en kebabrulle.

    Svara
  • Precis som du säger är laktras ganska dyra och jag tycker även att det är jobbigt att man ska behöva ta en tabblett såfort man vill stoppa i sig, smaka ngt m mjölk i. Därför började jag med en tabblett som heter Prolactas, den tas varje morgon och gör att du kan äta mjölk under hela dygnet, varje dag. Det bästa som hänt, dessutom mycket billigare i längden! Rekommenderar verkligen den.

    Svara
  • Instämmer! Prolaktas är superbra. Och slår man ut kostnaden för dessa och jämför med kostnaden för inköp av laktosfritt så går det nog ganska så jämnt upp i slutändan.

    Svara
  • Har du gått på LCHF kost, LCLF kost ett tag kan du bli känslig för kolhydrater i massor 🙂 Lite gasig och så och ibland lite ont..

    Svara
  • Hej Petra! Tack för en bra blogg. Jag har haft problem med magen i många år och läkaren sa som oftast att du har nog IBS dvs. mat och stressrelaterade tarmproblem. Jag gick länge och trodde att jag var både gluten och laktos intolerant, men när jag väl gjorde ett test visades det sig att jag var varken eller! Jag har varit hos många läkare, men aldrig fått en förklaring tills jag gick till en dietist i london som utförde ett så kallat food sensitivity test. Det är det absolut bästa jag gjort för mig själv. Det visade sig nämligen att jag inte var intolerant, men väldigt känslig mot en rad olika saker som jag dagligen åt. Dessutom var mina enzymer på tok för svaga så de kunde inte bryta ner maten därav alla kramper. Idag äter jag tabletter för att stärka enzymerna, jag har fortfarande ont i magen ibland, men mitt liv har helt klart förändrats. Så vad jag vill säga är, ge inte upp även om testerna visar negativt! Jag skulle råda dig att träffa en dietist eller om möjligt ta ett sensitivity test! Hoppas att det löser sig 🙂

    Svara
  • Rebecca vad är det för tabletter du äter? Låter identiskt med hur jag har haft det dom senaste åren! Jag läste på om IBS för 7 år sedan när jag tror att jag fick det, idag äter jag varken gluten eller laktos. Men jag märker också att jag har jättesvårt att bryta ner mat överlag. Skulle vara guld värt att få reda på vad du tar för tabletter!! (Håller med om att man inte alltid får så bra svar av vården här, jag har fått ta reda på det mesta själv när dom inte kan säga något)

    Svara
  • Alla ar gluten intoleranta! Ingen kan bryta ner gluten protein. Skittrist, jag vet.

    Svara
  • Det finns sojaprotein i pulverform som är helt laktosfritt och mycket renare än det som baseras på vassle. Sojaproteinet kan du smaksätta med funlight eller så 🙂

    Svara
  • Du och Gynning håller samma standard !! Otroligt vackra båda två! 🙂

    Svara
  • Jag har slutat med gluten det senaste året, och även laktos. Som många skriver tror jag det börjar bli ganska vanligt i Sverige. Jag skulle tyvärr aldrig kunna äta en stor pasta eller en vit macka eller liknande till middag, då kan jag ha ont i magen i ett halvt dygn. Om man ska vara positiv så börjar man äta mycket bättre mat dock, på Vapiano finns tex en jättegod tonfisksallad som jag brukar ta! Överlag äter jag mer mat nu som fisk, kött, quorn, grönsaker, sallader, soppor etc. Istället för att bara äta pasta eller bröd eller sådär. Lycka till! Kram

    Svara
  • holaa! har varit gluten intolerant hela livet och det har aldrig vart några problem. dock är det ju lättare nu när ALLT finns i glutenfritt… som någon nämnde innan så är ju alla mer eller mindre överkänsliga mot gluten… min sambo sluta med gluten i träningssyfte då det både är lättare att bygga muskler och återhämta sig utan gluten i kroppen, och nu är han fasan känsligare än mig 🙂 så oavsätt va läkarprover visar så give it a try!

    Svara