window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:52 | oktober 22, 2012

Felfri Hy

Det är många som har frågat om artikeln som gick i Metro förra veckan om felfri hy. Here you go ladies!

Har du torr hy? Lider du av finnar och inflammerad hy? Eller har du förlorat lystern i takt med att mörkret faller. Ge inte upp – få hyn du alltid drömt om! Vägen behöver inte vara krokig och svår. Metro visar vägen till din drömhy i 3 enkla steg.

Rengöring
Din hy behöver fukt för att må bra. Huden åldras om den inte återfuktas. Rengör huden noggrant och ordentligt på kvällen. Överanvänd inte rengöring, ofta räcker det att skölja ansiktet med kallt vatten och tillsätta fukt morgonen efter. Fel rengöring kan rubba balansen i din hy, så se till att du väljer rätt produkter för just din hudtyp. Har du sämre hy – välj produkter som innehåller glycolsyra, det exfolierar det översta hudlagret och är porrtilldragande.

Exfoliering
Rätt rengöring i all ära, men du glömmer väl inte bort att städa bort smuts och bakterier på djupet? Döda hudceller leder ofta till porrbildning. Se till att investera i en riktigt bra peeling, som du sedan applicerar 1-2 gånger i veckan, Överdriv inte, för frekvent exfoliering kan istället skada huden. Var extra noga med att tillföra fukt och näring efter att du peelat huden. Välj en behandlande nattkräm och välj även där, om du har sämre hy, en med glycolsyra. Dagkrämen ska innehålla mycket glycerin och C-vitamin, som bidrar till att hålla kvar fukt i huden och håller den spänstig.

Livsstil
Dessvärre räcker det inte med dyra krämer i badrumsskåpet. För en osund livsstil, leder i slutändan till en dålig hy. Vräk i dig bra fetter och frossa i vitaminer. Fet fisk, frukt, bär, nötter och grönsaker är rena medicinen för huden. – För mycket rökning, alkohol, salt och socker påverkar kollagenet och elastinet i din hy och gör att den hamnar i obalans. De gamla klassiska knepen – som mycket sömn och vatten är A och O när det kommer till hudvård, säger plastikkirurgen Guglielmo Rusolo på Stockholm Medical Skincare Center.

Många frågar vilka produkter jag använder och mina personliga bästa tips är: 

Mene&Moy. Har du problemhy – stavas lösningen Mene&Moy. Det är världens bästa hudvårdmärke,alla deras produkter innehåller glycolsyra. De är pissdyra – men värda varenda krona. Jag lovar! De är lite billigare på nätet. Finns b la på Skincity, som har nästan alla deras produkter och på en del hudklinkiker/hudterapeuter. Nattkrämen är AMAZING!

– Aloe Vera Juice. Många hudproblem uppkommer från magproblem. Så prova ren Aloe Vera Juice. Det har hjälp mig!

–  Ett annat bra tips är att välja rätt p-piller. Jag har i flera års tid ätit Yasmin som även hjälper till att hålla huden i schack.

– Estée Lauder, Advanced Night Repair. Jag är frälst! Jag tror att Estée Lauders serum är gudabenådat, inte för plånboken – men min hy mår så jäkla bra av det. Och jag har fått nästan hela min umgängeskrets att börja med det – och nu är alla fast.


13 kommentarer



13 kommentarer om “Felfri Hy”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • gillar de freudianska felstavningarna. por har blivit porr inte en utan två gånger 🙂

    Svara
  • Jeg spiste også Yasmin i maange år og følte den gjorde meg og huden BRA. Etter å ha sluttet for 7 mnd siden fordi pillene ødela tarmen min har jeg fått et helt annet syn på de. Bivirkningene for mange når man slutter er forferdelige.. Og dette sier aldri legene noe om når de skriver de ut til unge jenter. Jeg har fått mer acne enn noensinne, og med enkelt googling på engelsk kan man lese sidevis av andre fæle ting jenter opplever etter å ha sluttet:( ikke anbefal denne til unge jenter, les i alle fall og undersøk om den først. Dette er medisin, og ikke noe skjønnhetsprodukt.

    Svara
  • jag har haft precis samma erfarenhet av yasmin 🙁

    Svara
  • PORR!

    Svara
  • Mjölkprodukter kan ge acne och har du dålig matsmältning kan du också få dålig hy, vilket är största anledningen detta gäller också rynkor. Rynkor i pannan är ett tecken pa att tjocktarmen är full av skit som inte kommer ut… De flesta produkterna du listar är faktiskt giftiga… vi absorberar mellan 80-100% av de saker som vi sätter på huden vilken om de är giftiga sätter större press på levern vilket aha leder till dålig hy. Vi har 4 olika avfalls vägar, levern, njurarna, lungorna och huden. Om de först tre fungerar sådär då får vi dålig hy. Spara pengar och hitta en bra holistisk nutritionist som kan hjälpa med att få gifterna ur kroppen istället för att lägga till mer i systemet… och en plastik kirurg vet absolut ingenting om hur kroppen mår bra utan ingrepp eller kemikalier, helt enket för att det finns inte i deras utbildning… Om du vill så kan jag hjälpa dig med en matplan/detox planför att komma till balans i kroppen. Skicka mig ett email, jag bor i Vancouver men jag har skype och jag är utbilidad holistic nutritionist 🙂

    Svara
  • Kristina!

    Jag har problem med acne och läste ditt svar. Skulle gärna få hjälp med matplan/detox för att komma till balans i kroppen!

    Svara
  • Vanessa,

    Skicka mig ett email på [email protected] med dina kontakt uppgifter, skype namn etc så kan vi pratas vid och förhoppningsvis hjälpa din kropp till balans igen. 🙂

    Svara
  • Hej Petra! Hade tänkt börja med Mene&Moys produkter men vill gärna gå på rådgivning/hudanalys/behandling innan så att man får rätt produkter… Har du tips på bra hudklinik för detta?

    Svara
  • Aloe Veran från Forever är helt super! Använder även deras Aloe Vera krämer och de är så otroligt sköna mot huden! (:

    Svara
  • Mene&Moys produkter är ju inte alls bra. Innehåller parfym som är väldigt irriterande för huden och innehåller väldigt ofta mineralolja med. Och många andra väldigt dåliga grejer. Alldeles för dyrt för skitgrejer!

    Svara
  • vill verkligen prova serumet! verkar grymt!

    Svara
  • Stockholm Medical har sjukt mycket bra produkter, varför sa inte deras plastikkirurg något om dem?

    Svara
  • Jag har helt slutat med alla krämer och sådant. Och det har verkligen hjälpt, nu äter jag zink och nattljusoljakapslar och använder mandelolja som återfuktning. Det funkar jätte bra och märker direkt när jag slarvat.

    Svara