window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

00:20 | januari 19, 2012

Spatsera stolt NAKEN!

Det är många som tror att jag fått dåndippen och försöker banta ner mig till en pinne och bli av med mina kurvor. Är ni från vettet? Mitt levebröd, haha. Nej, nej och återigen NEJ! Jag älskar mina kurvor och nu menar jag älskar. Och jag är otroligt glad för att jag föddes med dem. Däremot kan man säga att jag renoverar kroppen och möblerar om lite, spikar upp saker som förfallit och stärker vissa väggar.

Mitt mål med träningen är att tighta till mig själv och bli av med onödigt spritfett. Trots att jag gått ner HÖR OCH HÄPPNA 11 cm i midjan (under brösten) sedan jag startade i höstas med Dflex – så har jag inte gått ner ett smack på höften och låren. De sitter där det sitter, vilket bara (till min glädje) gör att jag ser ännu kurvigare ut. Däremot har mina lår blivit stenhårda och dallret börjat försvinna. Just nu jobbar jag på att få en superröv och platt mage – jag jobbar mot Kim Kardashians eller Jessica Biels! MEN jag är nöjd som jag är OCH älskar min kropp.

 

MINA BUDORD – LÄS DETTA FÖR I HELSKOTTA!

Du måste utgå från din kropp och kroppstyp. Man kan inte trolla med DNA och gener – om man självklart inte tar till plastikkirurgi, men det är en annan femma.

Det viktigaste av allt är att du älskar din kropp oavsett om du haft en 11 dagars spritsemester i Åre. Man ska vara snäll mot sig själv. Om inte du älskar din kropp och stolt står upp för den – hur ska någon annan kunna göra det.

Nästa gång du ligger med din pojkvän, får ett hemsläp eller träffar killen du dejtar – sträck på ryggen, var stolt över din kropp (kort, lång, kurvig som smal)  show what mama gave you (våga ta steget) för du är döläcker! Göm dig inte och släck för i helskotta inte lampan. Släng av dig underkläderna och spatsera stolt NAKEN, gärna med alla lampor tända och riktade mot dig. Garanterar om inte annat ett mycket bättre sexliv!

Lär dig att älska dina bristerso what att du har ett ärr på magen eller ett födelsedagsmärke lika stort som Afrika på ryggen. Men det är ju just det som är DU. Ingen minns en perfekt kropp utan defekter, för det är de små detaljerna vi vill och alltid kommer att minnas.

Jag träffade en kille för flera år sedan som hade fräknar över hela kroppen. Han hatade dem medans jag älskade varje liten fläck. Jag brukade ligga och rita stjärntecken med fingret på hans bröst. Det är det jag minns starkast från vår tid – det han själv hatade.


 


84 kommentarer



84 kommentarer om “Spatsera stolt NAKEN!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Grymt bra inlägg, Petra! 🙂

    Det finns ju de (som du) som vill träna för att må bra &/eller för att få en mer tränad kropp än de har. Alla som tränar gör det ju inte för att banta ner sig till en pinne! Och tur är väl det!!! 🙂

    Svara
  • Du är helt otroligt vacker!! Var stolt över det du har!

    Svara
  • TACK PETRA! Jag som gått på diet hela mitt liv, provat allt, gått ner och gått upp, varför har jag aldrig innan tänkt på att kurvor är så jävla snyggt, kardashian är snygg, DU är snygg, jag har läst din blogg sedan mannaminne och alltid förundrats av hur vacker du är! Jag sitter ju här med en killerbody, men det enda jag stirrat blindt på innan är att vara en size zero. Jag har ju kurvor behöver bara tona till mig igen. (har bott i usa en tid, utan PT till hands) Okej nu tappar jag tråden… Det jag ville säga är TACK! Det är alltså okej att väga 65, man behöver inte väga 45… Att jag aldrig fattat det tidigare…

    Svara
  • Petra, du är SNYGG. PS. Vill höra fler sjuka saker du gjort på fyllan 🙂

    Svara
  • petra, började på riktigt gråta av det här inlägget. du är så jävla bra. på alla sätt och vis. och så sjukt vacker på den där bilden.

    Svara
  • Bra skrivet fröken! 🙂 Haha, är ”för i helskotta” en fras du använder dig av ofta? ;D

    Svara
  • Är otroligt tacksam för ditt inlägg. Jag har själv födelsemärken över precis hela kroppen så jag använder aldrig kortärmat (som ni förstår är det jobbigt på sommaren). Även att bada drar jag mig väldigt för vilket begränsar mig väldigt. Det här inlägget gav mig iaf en knuff i rätt riktning även om jag har lång väg kvar. Visst är det fult med massor med födelsemärken? Känner mig som ett freak? 🙁

    Svara
  • Så otroligt bra inlägg! Tar till mig varje ord 😀 och dina kurvor är så gaaalet snygga! Har själv kurvor och jag älskar dem med, så snyggt!

    Svara
  • att äta nyttigt och att motionoera handlar inte att gå ner i vikt och bli ”pinnsmal”, utan det handlar om hälsa och att må bra. Det är något jag alltid försöker predika om, för alla kommer till mig och frågar ”men vaaa?! tränar du VARJE dag, och hårt?! du behöver ju VERKLIGEN inte gå ner i vikt, duär ju skitsnygg!” faaaast, man gör det inte alltid för att gå ner i vikt, man gör det för att må bra. träningskickar är det bästa som finns!

    Petra, du sa det själv i ett inlägg för någon vecka sedan, att du inte visste hur du kunnat leva så länge utan träning, för dui älskar det. Blev så jääävla glad när jag läste något sådant – det är EXAKT så jag tycker man ska känna av det, istället för ”usch, detta är asjobbigt/tråkigt/tar tid – men jag måste gå ner i vikt!!”

    keep up the good work

    Svara
  • Kanonbra innlegg P :))

    Svara
  • Fan va bra du är!!!

    Svara
  • Petra, du inspirerar så sjukt mycket! Din kropp är amazing!

    Jag är, precis som du, kurvig men till skillnad från dig är jag inte tight på ett ställe typ 😛 Haha. Förra våren tränade jag som en tok och åt nyttigt. Tyckte självklart att jag inte såg annorlunda ut än innan, lika ”tjock” fortfarande”. Men så kom studentveckorna, träningen hanns inte med. Alkohol. Och vips var jag ännu ”tjockare”! Nu när jag tittar på bilder från när jag var som mest tight ser jag, jag hade en snygg kropp, fan att jag klanta till det!

    Tack för att du inspirerar så jag får motivation att vilja ta tag i träningen/maten igen!

    (Känns dock lite omöjligt att hinna med att göra någon skillnad innan jag åker till Thailand, 2 veckor kvar bara! Men det kan ju bara bli bättre 🙂 )

    Svara
  • Du är bäst! En sån stor inspirationskälla! YOU GO GIRL!

    Svara
  • du är så obesktivligt vacker!

    Svara
  • Vilken fantastist härlig inställning! Och fy fan vad snygg du var på bilden. du var ju en hot mama i din page 🙂 Byxdressen måste nog vara ditt plagg!!

    Svara
  • Detta var precis vad jag behövde läsa i all smalhysteri och nyrslöften! Har haft en stressig höst och det syns som lite extra valkar och dålig hud. Och det är väldigt svårt att sluta fokusera på det, och istället fokusera på allt som faktiskt är VÄLDIGT bra!

    Du är toppen Petra – och SÅ fin! Träna på du! 🙂 Kram

    Svara
  • Herregud, kvinna! Du är så sjukt vacker att jag vill äta upp dig! Och vilken inspirationskälla! Keep up the good work, det behövs fler som du!:)

    Svara
  • Asså Petra du är så jävla grym och dö snygg för den delen också! du peppar en verkligen och jävlar vad jag kan må bra när jag läser din blogg, sån glädjespridare och peppande människa är du. Fortsätt så!

    Svara
  • Petra, har läst din blogg forever men aldrig kommenterat, men nu kände jag att jag måste. Detta inlägget var bland det bästa du skrivit och jag tar till mig vartenda ord. Jag är 20 år och har lidit av ätstörningar mellan 14-18 års ålder. För 4 månader sedan fick jag återfall och kämpar varje dag för att hitta tillbaka till balansen och börja älska min kropp en gång för alla. När jag läst din blogg det senaste har jag varit lite rädd att du börjat tappa det, och var nästan på väg att sluta läsa, men detta i lägget var precis vad jag behövde. Fortsätt med såna här själv-pepp-inlägg för du är en grym förebild!

    Svara
  • Ååååh! Jag absolut älskar din blogg! Du är så sjukt snygg och man märker att du är säker i dig själv. Önskar att jag också var det.. Ibland känner man bara att man vill sjunka under jorden när man kollar sig själv i spegeln när jag vet att jag har absolut noll anledning till att känna så… Tack för motiverande ord! Ska försöka ta de till mig. Kramar

    Svara
  • Du är fantastisk! Tack för att du inspirerar mig!

    Svara
  • Haha vad söt du är – födelsedagsmärken! 🙂

    Jag är betydligt äldre än dig (eller, jag är 28 men känner mig gammal när jag ser ditt liv, som jag önskar att jag hade ibland, haha) och i en helt annan branch, men har läst din blogg i flera år. Från den tiden när du jobbade på PC city eller var det var. Jag inspireras av dig på många sätt, även om vi lever väldigt olika liv. You go girl! 🙂

    Btw, så träffades vi en gång, på Zara på Stureplan för några år sedan. Jag gick fram och pratade, och berättade att jag bodde i malmö (jag bor i sthlm nu). Det var så roligt, för jag tror att du trodde att du var mycket äldre än mig (jag ser ut som ett litet barn ibland, haha) och var så gullig mot mig som en storasyrra liksom. Det gjorde min dag. Jag kände mig som en tonåring igen sen! 😉 Kram och ha en bra dag!

    Svara
  • Petra – du är fan grym! Keep it up! 🙂

    Svara
  • Tack Petra! Du är en grym förebild och det vet jag att du vet. Därför kan det ibland kännas som om personer som du måste skriva det du skriver idag. Men i ditt fall känns det som du menar det. Och det är det som räknas. Fint!

    Svara
  • Bästa jag hört på länge! Nytt hopp för oss med ett ”kurvigt” DNA.

    Svara
  • Du är så jävla bra! jag vet inte vart jag ska ta vägen, älskar din blogg ap mycket! du är så jävla cool! 😀 😀

    Svara
  • Kan du skriva ngt om hur du tränar också? Blir det ngnnträning under fastan?

    Svara
  • Haha gillar din beskrivning om hur du renoverar din kropp! Bra jobbat, du är väldigt fin!

    Svara
  • Men alltså åh du är ju så sinnessjukt snygg!!!
    Och en så jävla bra förebild. Fortsätt precis så!!
    Massa kärlek!

    Svara
  • Petra, varifårn är din urläckra jumpsuit? Den skulle sitta som smäck på min booty och mina kurvor! Länge leve bootyn, sister!

    Svara
  • petra, du är en sån jävla inspirationskälla!

    Svara
  • åh!!! klockrent. riktigt grymt

    Svara
  • Älskar dig Petra!! Sjukt bra skrivet! Kan inte annat än att hålla med! du har sjukt fin kropp! bästa bloggen helt klart!! kraaaam på dig

    Svara
  • DAMN! vilka kurvor du har kvinna, gösnyggt!! Läste hela inlägget så alla aplåder till dig, brukar bläddra förbi och titta på bilderna men det här var riktigt bra skrivet! Jag ÄLSKAR att det finns kvinnor som du i blogg och modevärlden. Gör allt så mycket lättare för oss andra, om du förstår hur jag menar. Återigen, suveränt inlägg och du är riktigt vacker. HUGS

    Svara
  • Grymt skrivet tjejen! dina ord är som handen i handsken. Detta gör att jag vill gå mer rakryggad med mina kurvor som jag bär!

    Svara
  • Helt fantastiskt inlägg och så sjukt sant! Känt så länge och frågat mig själv varför alla vill se ut som raka pinnar som kläderna bara hänger på, jag förstår inte?? kurviga vackra tjejer är alltid dem som får vara med i musikvideos och i alla avseenden så är det alltid kurvor som anspelas emot sexighet men ingen fattar ju de!! och nu skrev du vad vi alla kurviga brudar borde känna 😀 !! tack underbara människa!!

    Svara
  • jättebra skrivet!!:D

    Svara
  • Riktigt bra skrivet och tänkvärda saker!

    Svara
  • Det är bra Petra för du är så jävla vacker!

    Tvärr har inte vissa förmånen att få så vackra kurvor som du.. jag själv är ett bra exempel. Så ifrån en ”pinne”: JAG HADE KUNNAT DÖ FÖR ATT SE UT SOM DU!

    Kramar

    Svara
  • Hahaha Där satt den! 😀

    Svara
  • Håller verkligen med dig!
    Då är såååå snygg och har världens snyggaste kropp, tack för att du insprierar andra!

    Svara
  • så sant 🙂

    Svara
  • du skriver så jävla bra, det finns en viss blogg-blondin med samma budskap som inte får fram det hälften så bra som du:)

    Svara
  • du är bäst petra!!! 😀

    Svara
  • Jag tror inte att du med stor sannolikhet inte kommer svara på min fråga men jag försöker endå.

    Jag var hemma häromdagen hos mamma och vi kom in på ämnet träning, hälsa etc och hon spottar bara ut ”Du behöver gå ner 10kg)och det skulle ”räcka” med vardagsmotionen men det tror jag inte på för att bli starkare måste man kombinera styrketräning med kondition. Hur som helst är jag inte överdrivt stor(medium) eller äter överdrivet onyttigt.

    Vad har du/ni som läser för råd? (Får ångest av hysteri i media, bloggar, tidningar…)

    Svara
  • Jag tror inte att du med stor sannolikhet inte kommer svara på min fråga men jag försöker endå.

    Jag var hemma häromdagen hos mamma och vi kom in på ämnet träning, hälsa etc och hon spottar bara ut ”Du behöver gå ner 10kg)och det skulle ”räcka” med vardagsmotionen men det tror jag inte på för att bli starkare måste man kombinera styrketräning med kondition. Hur som helst är jag inte överdrivt stor(medium) eller äter överdrivet onyttigt.

    Vad har du/ni som läser för råd? (Får ångest av hysterin ” Gå ner 2kg på en dag!” osv i media, bloggar, tidningar…)

    Svara
  • SÅ SKÖNT ATT HÖRA (Y)

    Svara
  • SJUKT snygg bild på dig! Mega-snygg kropp!!

    Svara
  • <3

    Svara
  • Hääär snqckar vi EGOBOOOOST!! Fy fan va najs, detta självförtroendet bör alla ha!!! Andas in det som helium å flyyyg!!! Det här va min kopp te! Önskar fler sånna bloggar fanns! Love to you läckra galenskap!

    Svara
  • Så jäkla bra skrivet, Petra! En kvinna ska banne mig ha kurvor… och kurvor som dina är superkvinnligt! Din kropp är hur fin som helst, jäklar sicka former!! Höfter och lår, oh yes…. Det är nog inget fel på din röv heller, men ok jag kan ju inte säga emot att Kim eller Jessica har varsin superröv… 😉 Puss på dig!

    Svara
  • Petra – JAG ÄLSKAR DIG!!!! Haha du är min totala girlcruch!!

    Svara
  • skitbra inlägg petra!! så befriande att läsa detta till skillnad från bloggare som endast fokuserar på att alla måste vara smala. det viktigaste är ju att kroppen mår bra och är hälsosam, inte vilken vikt man har.

    Svara
  • Underbart inlägg !! 😀 jag brukar annars inte läsa din blogg men jag blev intresserad nu. Du är grymt snygg btw ooooh grrr…

    Svara
  • Så jävla rätt Petra!

    Svara
  • underbart inlägg!! <3

    Svara
  • Du har verkligen fina kurvor, precis där de ska sitta! 🙂

    Svara
  • Superbra inlägg!
    Jag är också kurvig och sjukt stolt över det! 😀
    Kram

    Svara
  • Tack snälla för ett superbra inlägg! Du är jättevacker!

    Svara
  • Härligt Petra! Bra inlägg! Och hur oförskämt snygg är inte du?

    Svara
  • Du är verkligen en stor inspiration! Sjukt vacker och sjukt smart!

    Svara
  • alltså petra!! ja älskar dej fan kvinna! så jävla bra skrivet. håller själv på att ”möblera om” och bli nöjd mej själv. har börjat älska laga mat och ut och gå och sen bränna på gymmet. ska bara få rutin. läser din blogg varje dag (enda sen devote tiden faktiskt;P) och får verkligen träningsinspo!TACK!!!

    Svara
  • Love you

    Svara
  • Du äger Petra! Så rätt. Vi killar avgudar dina kurvor också ska du veta.

    Svara
  • Du får många fina kommentarer, och här får du en till! Grymt skrivet, håller absolut med de andra killarna här – du har en helt magisk kropp!

    Svara
  • Skit bra. Du har jätte fina kropp. Önskar att jag hade sånna kurvor men antar att man alltid vill ha det man inte kan få! 🙂 skit bra pepp tjejen!

    Svara
  • Jättebra skrivet, Petra! Det är ju precis så, gäller bara att komma till insikten att det är så. Det har jag gjort, tack för att du tar upp ämnet.

    Kram

    Svara
  • UNDERBART! Ska börja ge ännu mer kärlek till mina lovely curves 🙂 Tacktack!

    Men jag måste fråga: VART HAR DU KÖPT DET FANTASTISKA PLAGGET DU BÄR PÅ BILDEN???!! Måste måste ha den. Haha.

    Tack för att du är så härlig, Kram

    Svara
  • mycket bra skrivet petra! egentligen läser jag inte din kropp utan blev tipsad på devote.se. alla som har dåliga kropps komplex borde läsa det här, lära sig älska sin kropp hur den än ser ut, och framhäva det man är stolt över!
    kram

    Svara
  • Sådär! Utskrivet och uppsatt på väggen brevid spegeln under rubriken Petras Budord. Petra du kan nu mera räkna dig de stora männen, Ghandi, Jesus och dom där.

    Svara
  • Hur tusan kan detta ”troligtvis vara 2012:s bäst skrivna inlägg i bloggvärlden”?!?!
    Du skriver att man ska vara stolt över sin kropp oavsätt hur den ser ut, och under dina vackra budord har du bilder på undersköna kvinnor med perfekta kroppar utan minsta ”defekt”. Inga finnar, fräknar, leverfläckar, inget daller kring magen etc. Bara det där hullet som är okej att ha som kvinna. Det på brösten och rumpan.
    Det enda du gjort är att byta ut ord ”bli smal” till ”tighta till”. Principen är ändå densamma: en kvinnas kropp är aldrig bra som den är. Den bör alltid tightas till och fyllas ut och målas över.
    Jag tycker att man ska skita i hur kroppen är, inte älska den, inte hata den. Utan vårda och använda den. Jag tycker att det är insidan man ska älska. Sin personlighet och sina egenskaper. För det är det som betyder något.

    Svara
  • Hej! 🙂 Jättebra skrivit! 🙂

    Svara
  • Hello! Jag har en fråga ang. bra brallor för kurviga tjejor. Jag har samma kroppsform som du, smal midja strl 36 och breda runda höfter strl 40, och jag gillar det! Mitt enda problem är att hitta snygga byxor som sitter snyggt. Det är svårt att hitta då byxorna antingen är för stora i midjan men snygga över rumpan och vise versa. Har du några tips på bra byxor för kurviga tjejer? Tack för en inspirerande blogg. Lisa

    Svara
  • Du är ju underbar! Så rätt så! Man ska alltid älska sig själv! Kärlek till dig, kram!

    Svara
  • Har följt din blogg ett tag nu och jag känner mig riktigt inspirerad, du kämpar på med din karriär och du köttar på gymmet som det inte skulle finnas en morgondag och sen i ett senare inlägg ser man hur du lever livet i URSNYGGA outfits! Jag känner nog att du är den mest inspirerande bloggen.

    Vet att det kan låta fjäskigt men jag tycker faktiskt såhär och att du är värd att få genomtänka kommentarer, du inspirerar mig helt enkelt att fortsätta kämpa att vara den unga kvinna jag är. Så jag vill bara säga tack<3

    Svara
  • SNYGGG DU ÄR!!!

    Svara
  • du är verkligen fin som du är, tack för en bra blogg och för all din inspiration! thumbs up för kurvor.

    Svara
  • Petra du är min idol!
    Jag har lite samma mål som du.. Att få en fastare kropp. Jag är sjukt stolt över mina kurvor och vill inte att de skall försvinna men nu när jag har börjat träna och tänka lite mer på vad jag äter så är det inte för att jag vill bli pinnsmal because that ain’t gonna happend
    Jag vill ha mina kurvor men vill vara lite fastare
    ^You go girl! Fler sånna här inlägg!

    Svara
  • Jag vill bara säga tack, det här var precis vad jag behövde läsa. Jag har också kurvor och har kämpat länge och kämpar fortfarande för att lära mig tycka om och älska dom. Jag har precis börjat läsa din blogg och du är en stark inspirationskälla för mig. Så Tack Petra, för att du skriver precis som det är.

    Svara
  • Tack!:D Detta var precis det jag behövde höra. Man får utgå från sina förutsättningar. Jag är tvärtemot dig. Jag är riktigt smal, nästintill spinkig. Men jag vet att jag kan se ut som en victoria secret model om några år även ifall min drömkropp kanske är Kim Kardashian så får jag utgå från mina förutsättningar. Och jag har lärt mig att tycka om min kropp genom att tänka på det positiva istället för det negativa. Jag har snygg, platt mage, däremot har jag inte så stora bröst men då får jag jobba på en riktigt bootylicious rumpa då:) TACK!:D

    Svara
  • Sveriges vackraste och kvinnligaste kvinna!
    Petra! Du är så jävla grym! Håller själv på att strukturera upp kroppen efter en överviktsoperation och du är en sån enormt stor förebild! Fortsätt vara den du är! Och stort TACK!

    Svara
  • Grymt inlägg ! Fick mig faktiskt att må lite bättre över mig själv även fast jag inte är helt utvecklad än men hatar ändå min kropp.. Skrev ett litet tack på min blogg och länkade till alla mina läsare så dom också får läsa ett riktigt pepp-inlägg ! Tack.

    Svara
  • Tycker att du e så jäkla vacker Petra, snyggaste stjärnan på blogghimlen 🙂 Keep it up 🙂

    Svara
  • åhh du är fantastisk <3

    Svara