window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

23:51 | juni 4, 2020

Sleep, eat, poo, repeat!

Hola fantastiska läsare!

Förlåt, för min tystnad. Dagarna bara springer iväg, har haft lite annat jobb med Adoore och samarbeten som hängt över mig så inte hunnit med – och resten av tiden har jag bara velat spendera med Harry. Första två veckorna var han ju världens snällaste bebis –  sleep, eat, poo, repeat. Fick höra att det är för att man inte ska vilja reklamera dem, haha. Nu är han fortfarande såklart en gullrumpa, men kräver lite (mycket) mer underhåll. Häromdagen gnällde han prick hela dagen, men efter att jag köpte magdroppar till honom så blev det iallafall bättre. Något jag insett är att det är väldigt svårt att planera något med en nyfödd bebis. Man får liksom ta dagen på studs. Och allting tar mycket längre tid än vad man någonsin kunnat föreställa sig, haha. Tur att de små liven är så förbannat gulliga. Jag blir lite mer kär för varje sekund som går. Hur det nu ens kan vara möjligt?

Annars då? Mina bröstvårtor är fortfarande glödande heta kol. Men det går åt rätt håll, snart är de där förbannade fina skorna förhoppningsvis sköna och ingångna. Var hos läkaren igår och då klippte de av en bit av tungbandet, då hans tungband var lite kort. Så nu ska Harry förhoppningsvis kunna ta lite bättre grepp om bröstet. Japp, så nu har ni lärt er att det kan vara ett dilemma. Och att man kan klippa med en sax i munnen bara sådär. Helt sjukt, såg så läskigt ut men han skrek bara någon minut, sedan var det som bortblåst.

Jag försöker verkligen njuta av den här tiden, då alla säger att det är över innan man ens hunnit blinka. Ibland kommer jag på mig själv bara stirra på honom, det finns ingen tid eller rum. Bara han och jag. Även om amningen varit ett helvete, så är det otroligt mysigt att ha honom så nära. Hud mot hud. Hans lilla spända mage mot min aningen lösare variant. Att stanna upp och bara vara i nuet och göra ingenting har aldrig varit min starka sida, men när man ammar har man liksom inget annat val. Tror verkligen att det är bra för mig att landa lite.

Imorgon ska jag försöka vara tillbaka med massa roliga bilder från dagarna som bara flugit förbi.

Hoppas ni mår bra! Ni ska veta att jag saknar er, ville egentligen bara kika in och säga det!


29 kommentarer



29 kommentarer om “Sleep, eat, poo, repeat!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Glöm inte att stretcha under tungan nu. Det är ju ett sår som man inte vill att det ska läka ihop, läker det ihop är ju klippet gjort i onödan.

    https://www.drghaheri.com/aftercare

    Svara
  • Resonerade exakt likadant om den påtvingade zen som uppstår med spädbarn – att se det som ett träningsläger för konsten att kunna stanna upp, vara i nuet, befinna sig i stunden etc. Inte min starka sida alls. Tio månader senare är det fortfarande inte min starka sida men tror att jag och själen ändå fick ut en hel del från de där månaderna som vi satt ner i timmar i sträck och bara var, den ena sovandes, den andra agerandes säng.
    Blir ändå lite nostalgisk när jag ser er tre, det är ju en tid som aldrig kommer igen och som man nog oftast tänker varmt om även om det också var jätte(!!!)jobbigt! Och du det blir bara roligare och bättre (och jobbigare också) och den enorma kärleken blir bara större för varje månad! Kommer på mig själv med att inse att månen för längesedan slutade vara det som höll mig på jorden, nu är det hon ❤️

    Svara
  • Alla år med barn går fort men första går fortast! Poff är det ettårsdagen och man undrar vad som hände. Så ta tillvara på alla dagar med bebis <3

    Svara
  • Åh vilken fin bild på er <3

    Svara
  • Ska jag välja en period (min dotter är 3 år) så är inte bevisligen den jag saknar alls 😂 nej jag är verkligen ingen spädbarnsmamma!

    Hon är 300% roligare nu, pratar om allt, upptäcker världen och är en klok och rolig liten kompis 🙂

    Njuter man inte av att ha en bebis är det helt okej, för sen får man ett barn, vilket enligt mig är så mycket roligare 🙂🙂

    Svara
  • Håller så med! Skulle mer än gärna hoppa över den första tiden om jag får ett till barn.

    Svara
  • +1

    Och Petra, stressa inte med allt. Du har en bebis; de är ok att sätta allt annat på paus ett tag! Ink bloggen

    Svara
  • Håller med! Vi hade förlossningskomplikationer, kolik och allmän misär. Blev så knäckt när folk så åt mig att njuta. Kände mig sämst, så otillräcklig. Efter typ första halvåret blev det lättare, efter 1 år ännu lättare. Har varit smooth sailing sen 1 år egentligen. Skulle mer än gärna skippa första året med nästa. Om man kan njuta eller inte beror nog på hur man mår efter förlossningen och vilken bebis man får. De som har softa ”bara äter o sover”-bebisar tycker ju att det blir jobbigare när barnet lär sig krypa och gå. För oss blev det 1000% enklare. Hellre passa en glad unge som springer iväg än att skumpa en ledsen bebis timme efter timme. Alla dagar i veckan.

    Svara
  • Samma här! Fick en liten bebis (liten för tiden) som hade stora problem med magen, mjölkallergi och var missnöjd och ledsen större delen av sin vakna tid. Otroligt närhetsbehövande och många dagar kunde jag inte lägga ner henne alls. Som sagt är det betydligt lättare nu!

    Svara
  • Skönt att höra att ni mår bra! Så fin han är!

    Medan vi väntar på att få dig tillbaka får du gärna visa upp lite bilder på Adoore-nyheterna! 😍😍😍

    Svara
  • Hej fina du! Vilken modell är det på dina skor? Dom grå med gul/blå detaljer?

    PUSS

    Svara
  • Hej! Kan inte du berätta lite hur ni resonerar med besök/träffa familj/bekanta etc nu under Corona-tider? Min bebis är en vecka gammal idag och jag vill visa upp henne för hela världen, samtidigt som jag är livrädd för att hon ska bli sjuk.. småbarn verkar ju inte heller drabbas särskilt av detta virus men gud nåde ifall det skulle hända…

    Svara
  • Det här är tjejen som åkte till Portugal mitt i pandemi, för att ta lite bilder. Detta trots att båda hennes päron jobbar inom vården. Och under sin graviditet och nu med nyfödd så socialiserar hon friskt. Måste skapa content, måste ut på uteserveringar, måste måste måste ha alla hon känner förbi för att träffa min nyfödda son med omoget immunförsvar, måste stå nära när hon tar bilder med sina bästisar och deras bäbisar. Med andra ord, hon bryr sig inte ett skit!

    Svara
  • Snälla, sluta bara.

    Svara
  • Nice try

    Svara
  • Det där var väl lite taskigt skrivet!

    Tror ingen medvetet utsätter sig för att smittas eller smitta sin nyfödda bebis med mening, men visst har Petra en ganska avslappnad hållning till covid-19.

    Tänker att att många exempelvis skulle ha hållit sig hemma sista veckorna innan förlossningen vilket Petra inte gjorde men det är ju upp till henne hur hon vill göra.

    Till dig som ställde frågan uppfattar jag det som att vården rekommenderar att endast föräldrarna till det nyfödda barnet och ev. Syskon träffar det under första veckorna. Inte bara pga Corona, utan alla andra sjukdomar som små kan få.

    Svara
  • Är det något jag ångrar idag så är det att jag jobbade och hade deadlines samtidigt som jag hade en liten bebis hemma.. allt går så fort och jag hade nog inte fattat just hur fort det går. Saknar dagarna vi hade i sängen och önskar vi haft fler dagar där det bara var jag och min lille kille. Utan stress och utan någonstans att vara.

    Svara
  • Gullrumpa😍

    Svara
  • Har ni kvar Puck?

    Svara
  • På kursen innan förlossningen på mödravårdscentralen berättade vår barnmorska att man inte skulle räkna med att göra särskilt mycket de första tre månaderna. Det är ganska mycket sitta hemma i soffan och amma hela tiden och däremellan byta blöjor och trösta ledsen bebis. Jag tyckte det var ganska skönt att ha hört innan för mig var det precis så. En bra dag hann jag duscha och äta något själv. Jag hade verkligen inte hunnit blogga och särskilt inte få ihop några samarbeten. Som egenföretagare är det säkert inte lätt att bara pausa allt under en längre föräldraledighet men jag tror att i alla fall de bloggläsare som själva har barn förstår att det är svårt att hålla samma tempo i bloggandet med en liten bebis. Åtminstone de av oss som inte fick en bebis som sov i tre månader. Jag har hört att det finns sådana också. Har tyvärr själv igen egen erfarenhet av den sortens bebisar.

    Svara
  • De bebisarna måste ändå vara väldigt få 🙂

    Svara
  • Jag hade en kompis vars andra barn var sådant och även ett par släkting som fick sådana så de finns. Jag tror att de är de bebisarna som sprider myten om att man hinner göra massa saker medan man är föräldraledig. Men om man inte har en sådan bebis kan man bli lätt knäckt om man försöker hinna med saker i samma tempo som de föräldrarna.

    Svara
  • Jag har bara hört sådana historier och nu med min 5 veckors bebis så håller jag inte med. Hon sover 12 timmar under natten med ett uppvak för mat, älskar vagnen och bilen. Vi har aldrig använt sele eller bärsjal och när hon är kinkig lägger vi henne på bröstet och hon blir lugn. Vi vaggar inte eller guppar bebisen och hon sover i sin säng. Att det är en myt är fel att säga då det finns alla möjliga bebisar men dom man hör mest om är dom som gråter hela tiden vill amma, ligga på bröstet och sover dåligt.

    Svara
  • Med tanke på att Harry verkar ha haft lite ont i magen, har du testat att utesluta saker ur kosten som bebisar kan vara känsliga mot, t ex apelsinjuice?

    Svara
  • Hatten! Var kommer den ifrån? Sååå snygg🤗

    Svara
  • Hej! Om jag förstått det rätt har du babynest från både Liewood och Najell. Om man bara ska köpa en, vilken rekommenderar du? 😊

    Svara
  • Kul med lite update!
    Kram

    Svara
  • Petra, jag säger bara AMNINGSNAPP! Den räddade mitt liv… Hjälper otroligt mycket mot smärtan och bebisen får lättare grepp. Testa! Nappen ska vara stor, typ storlek L. Lycka till!

    Svara
  • Vart är den fantastiska klänningen ifrån?

    Svara