14:30 | december 30, 2018
Vardagshjälte: Blomkålscurry med koriander och kokos.
Okej, jag hade inte lagat den här rätten på den pissiga bilden. Men ni får helt enkelt lita på mitt omdöme för den här blomkålscurryn med koriander och kokos är life. Jag kommer nämligen leva på den här rätten 2019. Perfekt gryta att laga på måndagen och ha under veckan, både som matlåda eller bara i kylen när man inte orkar. Tanken var att jag skulle ha svart ris till, men eftersom koktiden visade sig vara hundra år och jag var svinhungrig fick det bli det snabbare alternativet ”boil in bag”.
Svart ris
2 vitlöksklyftor
1 röd chili (eller chiliflakes)
1 tsk malen ingefära (jag använde Santa Marias färdiga tuber eftersom jag inte hade ingefära hemma)
1-2 msk curry (besatt av Curry så gillar nog det lite starkare än gemeneman).
1 tsk paprikapulver
1 paprika
2 msk olivolja
1 blomkål
2 salladslökar
1 msk sweet chili sås
400 ml kokosmjölk
1 grönsaksbuljong
salt och peppar
1 kruka koriander
1 dl kokoschips
Skala och skiva lök och vitlök. Dela, kärna ur och strimla chili. Fräs lök och vitlök tillsammans med chili och de torra kryddorna i olivolja i en gryta.
Skär blomkålen i små buketter.
Blanda ner kokosmjölk och buljong i grytan och låt det koka upp. Lägg i blomkålen och skivad paprika och låt den koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och yes, sweet chili sås. Tycker man kan ha sweet chili sås i ALLT.
Hacka koriander rör ner i grytan. Servera med ris och toppa med kokoschips.
Med Curry, menas currypasta eller mald curry?
Maldcurry, vanlig currykrydda ; )
Låter gott, måste testas! Vad använde du för curry?
Vanlig currykrydda! Ibland brukar jag festa till det med mangocurry.
Inspiration från farang? 😉
Brukar du ha något vatten i? 🙂