window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

16:58 | december 10, 2018

Utstickande jultröjor, Svingod vegansk mat, Dunjackan från heaven och Stolt kompis!

petra tungarden blogg

I måndags var jag och Lorpan på Beyond Retro för att hitta tröjor till fredagens julfest. Butiken på Drottninggatan är fylld till bredden med just spexiga jultröjor – och jag garanterar att du kommer gå därifrån med ett unikt köp.

petra tungarden blogg

Det här kanske inte ser så festligt ut, men Ling Long på Riddargatan i Stockholm har utan tvekan Sveriges godaste veganska lunch. Deras oumph med asiatisk smak och picklad gurka är magisk. Om du beställer lunch take away så kostar varje rätt hundra riksdaler, rekommenderar de varmt. Äter deras Bang Bang minst en gång i veckan då Story ligger ett stenkast från kontoret.

petra tungarden blogg

Jag slängde ihop en blomkålsgryta hemma som var i världsklass, haha om ni frågar mig. Ska lägga ut recptet imorgon tänkte jag. Den blev verkligen häpnadsväckande god och gick löjligt enkelt att göra. Har ni provat dessa från Santa Maria? Perfekta om man vill ta lite genvägar i matlagningen på vardagar. Har den ginger pasten i typ allt. Tips, tips, tips!

petra tungarden blogg
Har inte direkt någon kronologiskt ordning i det här inlägget för alla dagar har flutit samman i mitt huvud. Men en dag gled bästa Dashi förbi med gos Atlas som snodde allt strålkastarljus på kontoret.

petra tungarden blogg
Jag var på biopremiär med Sara, Danijel och Markus. Vi såg ”Lyckligare kan ingen vara” med David Hellenius och Helena af Sandberg – riktig feel good rulle perfekt för jullovet. Efter avrundade vi aftonen med pasta på Vapiano.

petra tungarden blogg

Veckans största händelse var såklart att min BFF Forni släppte sin fjärde bok, ”På andra sidan natten” med min andra favorithagga Michaela Hamilton. Är så stolt över de här kloka damerna hur de lyckas beskriva sina känslor i målande igenkännande ord. Det är verkligen en konst att förmedla så mycket intryck i så få tecken. Micki har alltid varit en jävel på att skriva och uttrycka sina känslor, minns när vi inte ens kände varandra så bra och hon satt på Saltsjöbanan, djupt insjunken i sina tankar och klottrade i sitt anteckningsblock. Alltid skrivandes.

Om ni inte redan köpt den – så tycker jag ta mig tusan att ni ska slå till nu med desamma. Tänkte publicera ett till inlägg i veckan med mina favorittexter ur boken.

Hej, min lilla drömkvartett. Love you!

Hallå ni missade väl inte deras framträdande i Nyhetsmorgon? Om ni gjorde det tycker jag att ni ska se intervjun med Jenny Strömstedt här!

Har fått så galet många frågor om den här dunjackan som jag burit på instastorys men inte lyckats fånga den på bild än. Jag har XS/S i min.

Men för alla er som undrat så hittar ni den skönaste dunjackan i mannaminne här – klick.

Jag har plåtat med mina favoritdamer Pålle och Uchenna för Her Hours räkning på Berns.

Hann även med ett annat samarbete under dagen som ni får se mer av imorgon! Gah, vill så gärna lägga beslag på den här fransiga drömmen från danska Ganni.

Var på ett julmingel på The Case Factory och fick designa världens mest pimpade mobilskal.

Wow! Är helt kär i det här!

 Så STOLT över min kompis Amelie som lanserade sitt klädmärke AMIK STUDIO som ni kommer att kunna läsa mer om på Her Hour senare i veckan. Alla plagg skräddas i Florens och sys upp av restlager som hon köper in från stora modehus från förgående säsonger – så varje plagg är unikt. Perfekt till alla stundande bröllop och kommande uppstyrda fester.

Jag var förbi SVT’s kostymförråd för att låna en rolig stass inför julfesten. Haha, de har verkligen allt mellan himmel och jord.

Vet inte hur många knasiga plagg jag testade.

Japp, det var ett litet axplock från veckan som gått.


13 kommentarer



13 kommentarer om “Utstickande jultröjor, Svingod vegansk mat, Dunjackan från heaven och Stolt kompis!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här