15:38 | maj 25, 2018
Fastfood – Sallad.
När inspirationen tryter och jag bara vill slänga ihop något snabbt hemma så blir det ofta en sallad med spetskål, rostade kikärtor och grönkål. Jag brukar köra in en plåt med spetsskål som jag sedan har i kylen och bara värmer på. Jag känner mig ofta ”mentalt” mättare på varma sallader så brukar föredra det till middag, om jag nu ska äta sallad.
Hur gör man då?
Sätt ugnen på 225.
Dela spetskålen i 4. Pensla med olivolja.
In i ugnen i cirka 30-40 min tills kålen fått fin färg.
Häll kikärterna i ett durkslag, skölj dem ordentligt och låt rinna av.
Rosta kikärterna i stekpannan på hög värme i olja tills de får fin färg, tillsätt soya (eller gyoza sås, helt klart godare), chiliflakes och pressa ner vitlök.
Gör en sallad på grönkål och kasta ner det du har hemma i kylen.
Nu har jag fått dödshot med 😭Palle inte
https://nouw.com/sassabassa/omg-mina-profilbilder-pa-facebook-genom-33890045
NEJ JAG VAR INTE SJÄLVVISK SOM VILLE TA LIVET!!!!
https://nouw.com/sassabassa/folk-som-tar-sjalvmord-ar-sjalviska-33896001
Älskar när du tipsar om recept! 🙂 Det här receptet fick mig att tänka på en sallad som jag ofta gör när jag har lite tid/inspiration, som jag hittat via Siri Barje!
Här är det!
https://www.koket.se/rostad-sotpotatis-med-fetaost-kikarter-och-chilimajonnas
Åh, ska prova ; )