16:14 | juli 24, 2017
Patriks Combo på Handelsbaren, Perfekta Eggs Benedict och Tapas och Vinprovning på Nordic Sea Vinery.
Vi anlände till Yngsjö på torsdag eftermiddag. Mathildas föräldrar har precis byggt ut punchverandan på deras landställe. Titta så idylliskt det blev. Svinge, Mathildas pappa, har jobbat som hantverkare i en jädrans massa år och är så duktig på det han gör.
Den här bjässen hade legat och väntat på oss i ugnen i tre timmar.
Ike hade väntat i Mathildas poncho.
Finns det något mysigare än att äta middag ute på landet? Tror knappast det!
Efter middagen tog vi oss in till Handelsbaren i Åhus. Det har nämligen blivit en tradition att vi år efter år går på Patriks Combo som är ett coverband. Vi dansade och vrålade oss hesa med resten av sällskapet. Det är typ min våta dröm att få uppträda med ett coverband, haha.
Sedan blev det morgon och Mahilda bestämde sig för att laga brakfrukost till oss.
De har även byggt ut köket som blev så här tjusigt och rymligt. Tycker nyansen på luckorna går så fint ihop med alla silverdetaljer.
Eggs benedict stod på menyn. Hon började med att pochera ägg. Jag stod nyfiket och tittade på då jag aldrig gjort det själv.
Medan hundarna höll vakt. Conne kan stå och stirra ut genom fönstret en hel dag. Det är det bland det bästa han vet.
Efter hollandaisen var vispad och skinkan stekt var det dags att sätta tänderna i den här kaloribomben.
Vi var rätt slitna då vi som sagt hade varit ute på Handelsbaren kvällen innan och vrålat ikapp till Tomas Ledin och Arvingarna.
Eggs Benedict blev tätt följt av den här frasiga mumsbiten. Att äta dessert till frukost på sommaren är sedan gammalt.
Regnet smattrade utanför halva dagen. Men det gjorde ingenting, det var rätt skönt med en vilodag. När det vankades kvällsmat körde jag och Markus bort till Rökeriet och köpte varmrökt lax med romsås och färskpotatis.
På kvällen körde vi till Bromölla för att få och se Dunkirk. Som hade fått superbetyg på Imdb. Filmen var såklart bra, men jag hade förväntat mig lite mer.
Dagen efter sken solen igen och vi begav oss till Nordic Sea Vinery för vinprovning. De har det fyra gånger om året. Mathilda och Robin hade sin bröllopsmiddag där. Det är ett vineri, showroom och resturang. Om ni befinner er i närheten så måste ni besöka dem. Deras mat är nämligen bland det bästa jag ätit.
Det kändes nästan som att vi var på en vingård i Italien.
Boysen.
Det här är en rätt som jag kommer att kopiera rakt av. Röding med dillpesto, syrad lök och rödbetor. Aldrig ätit dillpesto tidigare, men det var en riktig höjdare.
Sardiner med grillad citron.
Tapas för ett landslag.
Hembakt bröd med hummus och karamelliserad tomat och kronärtskocka.
Efter vi scannat av utbudet inne begav vi oss ut i solen igen. Men innan vi satte tänderna i maten hög vi ett glas cava från Crudo. Den flaskan är så prisvärd tror den ligger på 79-89 kronor på systemet men är helt magisk. Inte så söt och sliskig, utan torr och ganska frisk. Måste bunkra upp med den hemma.
Mitt crew <3
Sedan kunde vi inte hålla oss längre. Mot grillen!
Vi började med en svamprisotto.
Och stationerade oss vid en av vintunnorna.
Hahaha, precis så löjligt nöjd som jag ser ut på bilden var jag över allt med den här dagen.
Vi hade en del viner att jobba igenom, haha. Man köpte biljetter som man sedan betalade med.
Delheim från Sydafrika var riktigt fylligt och runt. Ni vet ett sådant vin som man vill hälla i sig på kalla höstdagar framför brasan med en brak ostbricka. Ett sådant vin.
Gillar ni Pinot Noir? Då kommer ni smälla av när vi dricker Stepp!
Spenderade en jävla massa biljetter vid den här anhalten. Herre min skapare säger jag bara. Detta är en svensk alpost (kan ljuga nu men tror till 90 % att de sa att de hette alpost) som smakar som en hållkäften gruyère, men är lite mjukare i konsistensen. På riktigt så smälte den i munnen.
Skulle ge min högra hand för att få med mig ett sådant här hjul hem.
Sedan var det dags att bege sig av hemåt för Svinge och Annika hade förberett en gastronomisk resa i Italiens ära till aftonen.
åhus Cava Crudo Dunkrik Patriks Combo på Handelsbaren Perfekta Eggs Benedict och Tapas Röding med dillpesto Rödvin Vineriet Vinprovning på Nordic Sea Vinery.
Hej Petra !
Letar efter ett runt matbord och tyckte de på bilderna såg jättefint ut. Vet du vart man kan få tag i ett sånt?
Allt gott //Sofie
Samma här, det ser a-mazing ut!
Du har helt rätt, den heter alpost, skånsk alpost till och med. Tokigt namn men håller helt med dig, den är ju to die for!
Faaantastisk ost <3 skulle nästan säga att det är lite som en svensk parmesan, en riktig favorit
Hej! Undrar samma sak som Sofie nedan – bordet! Så fint! Vart kommer det ifrån?
Petra! Älskar bloggen din men skulle uppskatta mkt om du skrev oftare vart dina kläder kommer ifrån så man kan försöka bli lika fin :p
WOW vilken dag, inte så man inte blir något avis… ser underbart ut. Måste fråga – hur får Mathilda sina pocherade ägg så himla perfekta??? Jag pocherar ägg nästan varje dag till frukost, de blir alltid goda men aldrig så där perfekta i formen?? Om hon har mästar-tips får hon SÅ gärna dela med sig!
31 och singel – följ mig i dejtinglivets high and lows!
singeljakten.blogg.se
Åh så gulligt med hundkompisar☺️?
Jag undrar var den röda toppen kommer ifrån! Dö snygg!!
Allt ser så härligt ut! Och måste bara säga att du passar såå bra i den där röda toppen! Wow!
Crudo är prosecco, inte cava, just so you know 🙂
Vad kul att du varit här i trakterna, hoppas du gillade det ?