23:08 | november 15, 2015
Ät lyxfrukost med mig, PT-Fia och Edita på Diplomat!
Önskar att jag var i Positano med dessa tre människor just nu och åt frukost med den här utsikten <3
Som ni vet samarbetat vi på Metro Mode med Friggs. Den här gången är samarbete extra kul. För ni kan vara en del av det.
Vi har nämligen en tävling där en vinnare + en vän får komma till Hotell Diplomat på Strandvägen i Stockholm och äta en brakfrukost tillsammans med mig, PT-Fia och Foodjunkie och 15 andra bloggare/vänner!
Det blir en härlig morgon med massa träningspepp, hälsotips och såklart en svingrym frulle.
När? 26 november
Var? Hotell Diplomat
Tid? Kl. 08.30
Det bästa av allt är att det är så enkelt att tävla. Gör såhär:
Svara på frågan: Vad har du helst på din majskaka?
Svara i kommentarsfältet. Fyll i din korrekta mailadress och namn så vi kan kontakta dig!
På min majskaka vill jag ha ett perfekt mellankokt ägg, inte för löst och inte för hårt, citronmajonaise och flingsalt. MUMS är det!
Smör, gravad lax, avokado, chiliflakes och lite citron-supersmarrigt 🙂
Om man ska vara helt ärlig så Har jag helst nutella på 😉
Om jag vill ha något åt det sötare hållet kör jag på hemmagjord jordnötssmör med bananskivor på och lite chiafrön över. Om jag vill ha något matigare kör jag på lite olivolja, salmalax, chiliflakes, flingsalt och en klick jordnötssås! MUMS!
På mina majskakor har jag helst, efter många underbara provade kombos, ett lager färskost + ett tunt lager god ost + mosad avokado med salt och citron + en topping med keso, citronpeppar och chiliflakes!
Älskar verkligen frukost med majskakor! Detta är lyxvarianten, annars brukar det bli med ett löskokt ägg, kaviar och örtsalt!
Hoppas du får en bra vecka! Kram
Kallrökt lax!
På mina majskakor äter jag helst Philadelphia + avokado med chiliflakes på. Magiskt gott!!
På mina majskakor äter jag helst….*trumvirvel* mosad AVOKADO
Mosad avocado, salt och citron!
Ett ägg, någon skiva avokado och lite hackad färsk chili. Toppa med lite himalayan salt eller annat bättre salt och voilà. Lunchen är fixad. Enda ”bröden” jag äter och älskar att göra det lite matigt så näring och energidepåerna blir fyllda.
Jag har helst mosad avokado, färskost och skivad tomat nomnom, sen avslutar jag med en majskaka med smält mörk choklad på, on point!
En vinnande kombination är avokado, flingsalt och kallrökt lax. En annan favorit är kombinationen hummus, avokado och soltorkade tomater – prova!!
Utan tvekan – friggs go sea! Det är alltså en röra med tonfisk, linder, vitlök, citron, tomat och lite sweetschillisås som man mixar till en röra liknade hummus. Sedan toppar du detta med färsk tomat och avokadotärningar. Helt magiskt! En variant av din tonfiskröra fast lite mer medelhavsstuk. Kram!
Till frukost räcker en sån där perfekt mogen avocado som skivas och så lite flingsalt och ett svep med svartpeppar.
Men till tilltugg eller när jag blir extra sugen, ekologisk brie med felino salami och ruccola. Oj säger jag bara!!!
Min favorit är att ha mycket (då menar jag mycket) jordnötsmör och äpple! Mumsfilibaba! Det är så svårt att inte äta ett halvt paket då.
Kram Johanna
Helt klart jordnötssmör med ost! Eller kalkon
Ägg eller avokado! MUMS:)
avocado och citronpeppar
Det bästa som finns är med jordnötssmör och banan på! 🙂
Okej Petra håll i dig!
Du mixar ca 50 gram frysta gröna ärtor, två tsk mandelsmör, massa chiliflakes, massa flingsalt, 2-3 msk osötad mandelmjölk och BAM så har du stans godaste gröna pesto. Ärtorna är proteinrika, naturligt söta och innehåller krom som hjälper till mot sötsug. Älskar ärtor haha! Till detta kan man addera vad som helst – lite kalkon, en bit ost eller vad sögs som lite mandelspån on top. Själv äter jag bara majskakan med en stor klick pesto och dekorerar med en stjälk mynta.
Puss!
Mitt bästa tips är en avokado som bres på majskakan. Lägg på en skiva gravad lax och avsluta det med rödlök som blivit marinerade i citron, honung och salt/peppar. En lyxig och god majskaka!
Ett tjockt lager med ekologiskt jordnötssmör samt tunna, tunna skivor av rotselleri. Låter sjukt konstigt, men blir supergott och är mättande! 🙂
Hej, min bästa riskaketopping är ekologisk och närproducerad.
Vi börjar med botten-en krispig och lite salt riskaka. På den lägger jag en tjock skiva chevre från Hvens Getost. Därpå ringlar jag lite sensommarhonung från Linas och binas och jag toppar med några skivor krispigt höstpäron. Lite sälta, lite syra, lite sötma och massvis av reko njutning! Varma hälsningar Linda från Skåne.
Jag har ett tunt lager smör på och några skivor god ost (t.ex. Jarlsberg). Toppar med mycket röd paprika (tunt skivad) och alfalfa-groddar!
Jag har två favoriter:
– mossad avokado och ägg med lite salt på
– Cream cheese/philadelphia med en skiva rökt kalkon toppad med paprika och gurka
Jag har ingenting alls på! Tycker majskakorna är så goda som dom är! Brukar ha med mig några stycken i en påse som jag kan ta fram och knapra på när jag är hungrig under lektionerna, på språng till skolan eller lite snabbt som mellis på vägen till gymmet. Perfekt!
Nutella! Eller bregott och massor med salami! 🙂
En favortit till frukost eller mellis är att lyxa till det med pålägg som parmaskinka tillsammans med tomat, skivad mozzarella toppat med ruccola och peppar. En klick pesto är toppen över i:et 🙂
Hej!
Oj vilken svår fråga. Jag har ju någon grej att kombinera söt och salt men på min majskaka gillar jag att ha avokado skivor, tomat, lite mortadella och färskmalen svartpeppar. Mums, testa vettja!
Med vänliga hälsningar
Alexandra Tijero Rivas
Smör, rätt och slätt.
På hotell diplomat ska jag få mat. Som amatör ska jag sitta med min inspiratör. Med min riskaka ska jag knapra, den ska smaka som om jag baka.
Frågan är vad som ska vara på? Den ska ju inte vara grå och jag tar gärna två.
Chevre, päron och nötter det ger ju inte kalla fötter. Men jag ville ju ha två, hokus pokus nu fick jag hummus. Hummus är ju väldigt gott det här blir flott när vi är på vårt slott. En brakfrukost är det rätta för det gör oss mätta med att sitta där med er, det kommer ge mig så mycket mer.
Stor kram! / Evelin
Jag älskar det lite matigare alternativet pulled pork och picco 🙂
Jag unnar mig NUTELLA på. Mums!
Jag har färskost, avocado, örtsalt och groddar på min majskaka! Så gott!!!
Jag har Philadelphia, tunt lager dijonsenap, prästost och avokado! Och lite salt!
Jag har helst av allt på chevre, honung och rostade nötter och har i ugnen tills osten är gyllenbrun 🙂 Den lyxigaste förrätten/tilltugget jag vet!
Avocado, Patanegra, Brie samt flingsalt
Jag har helst en bas med jordnötssmör och lite kokosolja. Sedan toppar jag med skivad banan och cacao nibs och rostade kokosflingor 🙂
Dunderskinka (skinka som inte innehåller massa tillsatser) avokado och lite chili behövs inte så mycket mer på goda kex
Crunchy choco jordnötssmör med körsbärssylt 🙂
Avokado, tomat, flingsalt, nymalen peppar
Färskost med lite salladskrydda på, babyspenat och en kalkonskiva. 🙂
Jag äter den helst som den är. Lite salt på är inte dumt det heller!
Philiadelfia med hemmagjort chiasylt gjord på hallon <3
Avokado såklart! Finns det något bättre?
Chia & havssalt är allra godset naturella men annars är tre favoritkombinationer:
Ägg och kaviar
Nutella och havssalt
Avokado med örtsalt och chili – Såå gott!!
Är även grymt att doppa dom i choklad eller äta tillsammans med en chokladbit
🙂
Detta låter knäppt! Men jag flyttade nyligen hit från Norrland. En slice palt/kroppkaka med en syltklick är fantastiskt gott på majskakan!
Vad är en majskaka? :/
Keso banan och kanel, muuums ,prova !
Har gärna på allt som man hittar i en acaibowl, tro det eller ej. Jorrdnötssmör toppat med bananfluff med lite hallon och frön ovanpå!
Majskaka med smält mörk choklad som toppas med antigen krossat havssalt, hackade cashewnötter eller riven kokos. Eller varför inte en mix? Och sen det viktigare av allt en underbar väns sällskap eller din blogg och en kopp te! #MinDrömFrukost #StudentFrukostDröm #DreamComeTrue
På mina majskakor har jag mosad Avocado, rödlök och citron. Toppar med koriander och havsalt! Dröm
Åh vilken kul tävling! 🙂 Jag är glutenallergiker och älskar att jag kan äta hur mycket majskakor jag vill utan att få ont i magen! Burkar ha avocado/guacamole eller smält choklad!! #heaven Men jag tycker även att det är väldigt gott att äta majskakor utan pålägg.
Först brer jag på ett glatt morgonhumör, lägger kvickt på två skivor energi, därefter en stor matsked inspiration toppat med en massa nyfikenhet. En riktigt bra start på dagen 🙂
Enkelt, krämigt jordnötssmör och bananskivor men lite havssalt – det är barnsligt gott och får mina smaklökar att slå volter varje gång!
På min majskaka skulle jag ha Bregott havssalt, en god kalkonskiva och skivad avocado. Simpelt men så gott 🙂
Har aldrig ätit majskaka. Ska jag vara helt ärlig hade jag inte hört talas om det förrän jag läste om det i din blogg. Men jag tror nog att jag skulle ha brunost på om jag provade någon gång. Inget kan bli fel med brunost på!
Det första jag kom att tänka på: Avokado!! Världens bästa frukt. Inte för att det behövs något mer egentligen men om jag vill att smaklökarna verkligen ska dansa så slänger jag på lite lax och chiliflingor! Himmelriket.
Inget som slår lufttorkad skinka, babyspenat, jordgubbar & svartpeppar! Big perfection.
Ett lager mosad avokado.. Över det rostade frön så som pumpakärnor, solrosfrön, etc i ett tunt lager och ovanpå det färsk koriander! Smaklökarnas himmelrike
Banan och kaviar! Låter vidrigt men är dögött. Mmm, himlen på en majskaka, sött och salt på en och samma gång.
smör med havssalt,avokado och kalkon.
Det allra godaste är ett kokt ljummet ägg med lite salt och dill, MUMS!
Det godaste mellanmålet är en majskaka med bregott m. havssalt!
Färsk spenat, en tjock skiva ekologisk leverpasej, och saltgurka på det, en klassiker med extra grönt som alltid smakar fantastiskt oavsett tid på dygnet.
Jordnötssmör, bladspenat & en skiva tomat! 😉
Börjar alltid med bregott havssalt, därefter ett kokt ägg och kalles randiga kaviar. Gärna också lite dill om det finns. Supergott!
Jordnötssmör och tinade hallon, inte den mest estetiskt vackra kreationen men förbaskat gott.
Jag kör en vegetarisk variant med smör, ett par skivor ost, ett tunt täcke grön pesto samt skivad gurka. Nomnomnom!
Tunn skivad avokado, chiliflarn på toppen och så lite halvsalt.
Tunn skivad avokado, chiliflarn på toppen och så lite halvsalt
Hej,
Jag brukar göra en avocadoröra (två avocado, en pressad citron, vitlök, olivolja och nymald svartpeppar. Supergott och lätt att slänga ihop!
På min majskaka har jag helst av allt en naturell crème cheese, en god skinka direkt från delikatessdisken, tunt skivad rädisa, hackade sockerärtor och inlagd rödlök. Det bästa av allt: det ser lika fint ut när man lägger upp det som det smakar.
Hade blivit en krämig brieost, tryffelsalami, tunt skivade cocktail tomater i olika färger och en liten basilika kvist på toppen! Skulle avslutat med en nypa havssalt och olivolja. Yummie!
Avokado, tomat och picklad rödlök 🙂
Grunda ensemblen med créme fraiche med lite vitlök och salt i, lägg på en skiva kallrökt lax och slutligen en fräsch dillkvist. Det är livet på en pinne! 🙂
Dessutom, finns det möjlighet till dessert är man inte den som säger nej! Varför inte avsluta med en majskaka med nutella och jordgubbar?! Mjorååå, det vore nåt…
mosad banan, minikeso och kanel, thats it. men vill man lyxa så gör man det såklart med en klick (läs en jävligt stor matsked) av valfritt nötsmör.
jag brukar göra en snabb curry kycklingröra= små kycklingbitar, kvarg+curry, hackade grönsaker, peppar. Blanda ihop, smeta på! Så gott
Mitt hemmagjorda chokladjordnötssmör (jordnötter, kakao, agavesirap) skulle nog vara svingott att ha på!!!
Äkta, gräddigt smör, en nypa salt och skivad färsk tomat (under sommaren) eller vanlig hederlig västerbottenost. Klassiken går alltid hem. Muma!
Vad jag har på min majskaka? Enkelt, New york city baby!! Skämt åsido men åt min allra första där och jag älskar att resa och jag älskar äta gott. Om jag ska nämna något pålägg så är jag ett freak i fråga om färskost, allra helst Philadelphia. Majskakor finns i så många smaker så ett enkelt tillbehör toppar det bäst enligt mig. Puss!!
Jag skulle antagligen bara äta den hur den är för det kan jag tycka är jätte gått . Eller så lägger man lite smör med en topping som avokado.
Så svårt att välja för en tjej som älskar typ allt men jag är en sucker för jordnötssmör, kombon jordnötssmör och philadelphia går aldrig fel, så det har jag även helst på min majskaka 😀 o om ni inte har provat, gör det!!
Till middag föredrar jag en nyttig och vegetarisk variant av tacos och då passar majskexet super tillsammans med hummus, koriander och lime eller svart bönröra med picklad rödlök, lime, guacamole och koriander.
Till frukost kör jag majskexet tillsammans med ett hemmagjort nötssmör innehållande jordnötter, cashewnötter, kardemumma, honung och ingefära, toppar gör jag med ett lager färskost och skivad banan. Det ger både protein, kalcium, snabb energi och bra fetter som håller mig på topp fram till lunch!
På min majskaka har jag helst salsa och avocado, det är en oslagbar kombo! 🙂
Jag äter babyspenat, plommontomater som är tunt skurna, skivad kalkon, avocado, soltorkad tomat och basilika 🙂