09:29 | januari 21, 2015
Dinnertime
I lördags så åt vi middag hemma hos ett gäng. Jag började med att marinera älgköttet en dag innan i ett ganska kryddigt rödvin med enbär, timjan, vitlök, lök och morötter.
Sedan ett dygn senare låter du köttet, tillsammans med fonden och rotfrukterna koka i 1 1/2 (jag lät mina stå hela dagen). Sedan eftersom jag glömde att ta fler bilder på grytan….
Får ni se slutbilden från receptet som ni hittar här! Jag har gjort några smärre korrigeringar. Jag har i en jäkla drös med murklor i grytan också. Samt att jag serverat den med sötpotatis och palsternackspuré istället för potatis. And voíla världens godaste varmrätt. Den är helt insane god. Ädelosten är så magisk i. Ni måste prova.
Men okej, jag kanske ska börja i rätt ända. Egentligen startade middagen med en av mina favoriträtter. Nämligen en liten thaisalmalaxsallad. Den här rätten är så enkel att göra och blir så god. Den blir nästan godare när den får ligga i kylen i en dag.
Ungefär såhär ser receptet på thaisalladen ut (klicka här!). Till förrätten skippade jag dock bladspenaten och avokadon. Även sweetchilisåsen och tog färskchili. Toppa med krossade wasabi och cashewnötter och koriander.
Innan maten fick alla whisky Sours. Min favoritdrink!
Me and mah ladies.
Sedan spelade vi mitt nya favoritspel hela natten från 23.00-03.30. Nämligen ”Jag Ringer” som Alex och Sigge gjort. Det är på riktigt det bästa spelet jag spelat på hur länge som helst. Och om du inte känner dina kompisar tillräckligt väl så gör du det garanterat efter en spelkväll.
Det blev många otippade erkännanden under kvällens gång…. Och skratt!
Vilka vackra tallrikar, vart har du köpt dessa?
http://afadedpalette.blogspot.se/ , helt klart! Älskar hennes mixade smak, stilrent med mässinginslag och en personlig touch på hela bloggen.
Glasen ni dricker whiskey sour ifrån – Hur fina!! Var kommer dom ifrån?
Jag undrar också vart glasen är ifrån? Dom är inte från Svensk Tenn iaf för deras är betydligt mindre!
Jag älskar också murklor.. Men man skall veta att de faktiskt är ganska giftiga numera.
Googla murklor och gift så får du upp en hel del.. Tom Livsmedelsverket säger numera att man bör passa sig om man inte tillagar de på rätt sätt.
Vart kommer värmeljuslyktorna ifrån?