window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:41 | februari 8, 2021

Bloggen I’m BACK

Jacka Stylein (halva priset), Stickad Kjol Stylein, Väska Little Liffner, Boots Mango, Basker &OtherStories

Hej mitt underbara gäng!

Nu är jag tillbaka efter det längsta uppehållet sedan jag började knappa på tangenterna för över 16 år sedan. Känner att jag måste riva av plåstret nu och hoppa upp på ryggen igen så jag kommer igång. Dagarna bara flyger förbi, ibland förstår jag verkligen inte vart all tid tar vägen. I mörkaste december trodde man aldrig att det skulle bli ljust igen och helt plötsligt är det soligt till fyra på eftermiddagen.

Jag har saknat er! Jag har saknat vårt häng! Äntligen är vi återförenade.

Vad har hänt sedan vi sist snackade? Allt!

Vi har sålt lägenheten, Harpan kan stå upp helt själv och har passerat 80 cm strecket, vi har anställt en till person på Adoore som börjar i maj (!) så nu är det jag, Frida och Ludde + person x. Min ”mammaledighet” är slut. En hel del med andra ord.

Ihhh tänk att vi ska flytta. Haha, och dessutom om två månader. Redan 31 mars går flyttlasset, först ville de ha en månads inflytt – men det var ju omöjligt så vi landade i två. Så då står jag, Harry, Markus och Puck på gatan. Vår mäklare Niklas jobbar med At Six och de har lägenheter med eget kök och tvättmaskin (!) där man dessutom får ha hund som man kan hyra under en längre period. Så det lutar åt att vi flyttar in där tills vi fått tak över huvudet och sedan kanske man kan hyra något ställe utomlands i sommar om man lyckats pilla i sig vaccin. Eller i Sverige.

Har lite ont i magen över att lämna denna pärlan som vi fått äran att kalla vårt hem i snart fem år. Men nu är den såld och det är dags att börja leta efter något nytt. Hur taggade är ni på att haka på ett nytt renoveringsprojekt? Hittills har det inte kommit ut något som fått det att kittla till i kistan. Jag har ju en fäbless för lägenheter med karaktär, som sticker ut, gärna med lite knasiga detaljer eller planlösning – och de objekten växer dessvärre inte på träd. De har varit torka ett tag på marknaden men nu känns det som att det blossar upp lägenheter likt ogräs.

Jag hatälskar att gå på visningar. Är helt klart orealistisk och flyttar in på studs, blir upp över öronen förälskad, tappar allt mitt förstånd och vett i budgivningar. Budar som att jag spelar monopol med låtsaspengar, haha. Tur att jag har en man som är min raka motsatts. Han är mer realist och den mer sansade av oss.

Att renovera är som att föda barn. Man glömmer alla jobbiga diskussioner med hantverkare, försenade leveranstider och felbeställningar. Minns bara hur pirrigt allt var. Tog det ens fem månader? Bodde vi i byggdamm? Hade vi inte ett handfat i badrummet på över ett halvår eftersom de beställde fel mått. Äh, det är glömt och begravet, haha.


10 kommentarer



10 kommentarer om “Bloggen I’m BACK”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Så härligt att du är tillbaka! Jag älskar hur du skriver, det bästa skulle vara om du och Linn började podda igen.

    Svara
  • Ja Petra börja podda igen!

    Svara
  • Åh ja! Det vore drömmen! Er podd var helt fantastisk!

    Svara
  • Äntligen är du tillbaks igen !!!

    Svara
  • Welcome back! You were missed ❤️
    How was your christmas holiday, how was you new year- tell us everything! 😉

    Svara
  • Äntligen är du tillbaka, med all din inspiration jag inte vill vara utan! Längtar tills jag ska få följa er resa med ny lägenhet och snart kanske lite resor igen, hurraaa!

    Svara
  • Yey. Älskar hur du skriver <3

    Svara
  • Kul att du är ”back”!! Fick härlig tisdags-energi av ditt inlägg 💫

    Svara
  • Äntligen! Ska bli kul att följa bostadsprojektet 🙂

    Svara
  • Odofet solette per piedi piatti

    Svara