Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

Det här inlägget innehåller reklamlänkar

16:00 | oktober 28, 2020

ROLIGA HALLOWEEN IDÈER

Som ni vet är jag inte blyg för maskeradfester och förvandlas mer än gärna till nya karaktärer för en kväll. Genom åren har allt ifrån lilla sjöjungfrun till superwoman betats av och sjukt nog är det dessa kvällar de jag känt mig som snyggast på. Alla har ju sin egna maskeradstil och min röda tråd är helt klart klaustrofobiskt tighta plagg och piffiga sminkningar -som min stil i övrigt alltså, haha! I och med denna förtjusning har jag spenderat min beskärda del på Buttericks, Partykungen och second hand butiker för att få till den perfekt looken och tycker mig ändå ha lyckats rätt bra med mina stassar genom åren. Även om det inte är några stora fester som går av stapeln i år tycker jag det är precis lika kul att styra ihop en halloweenmiddag med sina tio närmsta vänner. Eller varför inte fira med närmsta familjen ifall du har barn?

halloween-outfit

1. 2. 3. 4. 5. 6.

KARDASHIAN-HALLOWEEN-KOSTYMER

I USA är ju halloween en av de största högtiderna på året då alla går in helhjärtat med outfits som planerats i månader i förväg. Familjen Kardashian tar det hela till helt nya nivåer med skräddarsydda utstyrslar som förevigas med storslagna videoproduktioner och fotograferingar. De har verkligen gjort det hela till en sport och i fjol bar familjen hela fem olika looks under halloweenveckan.

Barbie-utstyrseln känns ju perfekt att satsa på i år på en mindre middag. Den ursnygga looken känns ju annars rätt otymplig att vanka runt i under en helkväll på stan.

 

halloween-outfit

1. 2. 3. 4. 5. 6.

Att köpa en helt ny stass för ett enda tillfälle kan kännas lite saftigt och därför är det självklart en toppen idé att ringa upp din maskeradtokiga kompis och låna en utstyrsel (haha, ni kan maila mig). Ett annat alternativ är att bära dina vanliga kläder som grund och istället satsa på piffigt smink och roliga accessoarer som du kan slå till på för en billigare slant.

Unicorn stassen är ett perfekt exempel på en look som du kan knåpa ihop med din befintliga garderob. Plocka fram din festligaste klänning och gå loss med smink, strass och glitter för att fullborda looken. Jag tycker NYX har det mest prisvärda och spexiga utbudet på marknaden! Hornet gör du enkelt med hjälp av tjockt vanligt papper som du limmar ihop till en strut och trär fast en tunn elastiskt tråd som håller hornet på plats. Du kan ju typ ta rullen till ett gammal hushållspapper.

Det finns ju något mysigt i att matcha med sina kompisar. Att piffa sig ihop innan festen med ett glas bubbel i högsta hugg och när ni väl glider in på festen kan alla se att ni hör ihop! Även en grym look för dig som inte är på mingelhumör -sitter du bokstavligt talat ihop med din kompis kan ingen blamea dig för att du bara stått och pratat med din bästis hela kvällen.

Zombie-looken är en klassiker som går att trolla fram på två röda med ett par vita linser. För en fullbordad look lindar du in kropp och hår med gasbinda och adderar fejkblod från Buttericks.

Om du är ute i absolut sista stund så är DIY-knepen din bästa vän. Behöver du trolla fram horn? Tvinna håret till två spetsiga horn. Klär du ut dig till en mus eller ett rådjur? Tvinna då istället hela håret till två bollar. Här är nyckeln hårspray i mängder.

Louise på Forni har även knåpat ihop en grym guide på hur man får till den snyggaste halloweensminkningarna med ditt befintliga smink!

   En rolig idé för dig som ska styra maskerad är att ge alla gäster en utklädnad i förväg. På så sätt undviker du att flera kommer i samma look och så säkerställer du att även dina minst maskeradpeppade vänner dyker upp i något kul.


2 kommentarer2 kommentarer om “ROLIGA HALLOWEEN IDÈER”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • CruElla och dalmatinerna är ju klockrent!! Men säg mig, Petra, vilket stift har du på läpparna på enhörninslooken??? Så fint!

    Svara
  • Blir det inte lite konstigt när du sitter hemma med Corona och samtidigt tipsar folk om vad de kan klä ut sig till på kommande fester? Tipsa om att de ska hålla sig hemma istället, det börjar ju bli tröttsamt det här.

    Svara