window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

13:08 | mars 16, 2020

Förra helgen i bilder: Jäsande mage, Babyshower för Carro, Födelsedagsfirande och Brunch på Strandvägen 1.

Fått så många frågor om den här klänningen, den kommer från Topshop och finns här! Den är på halva priset. 

Sitter uppkrupen i vår soffa som fått en ny tillfällig kostym, Markus drog på vårt gamla soffodral som redan fått sig en och annan höger – för Pucken började nämligen löpa igen härom dagen. Alla mattor i hela lägenheten är redan helt demolerade, så det är fritt fram – en fläck till kommer inte göra någon skillnad. Harry leker sin favoritlek i kistan – torktumlare. Tror inte han fixerat sig än, för det känns mest som han snurrar runt hela tiden. Som att han köpt säsongskort på Gröna Lund och måste nyttja varje ledig sekund till att åka Extreme. Det känns tryggt att han rör sig så mycket. Ibland sägs de att barnen blir som de beter sig i kistan och i sådana fall är det en fulladdad duracellkanin som kommer göra entré i våra liv. För det är femmans växel därinne.

Det var skönt att komma hem igår kväll till sin trygga borg, att känna Puckens värme och Lorpans lugn. Det kommer minst sagt finnas gott om tid för att blogga framöver eftersom jag kommer vara instängd i frivillig karantän.

Vill ni som jag tänka på något annat för en stund, vet inte om mitt huvud just för tillfället klarar att smälta mer fakta som ska vägas, mätas och balanseras. Känns egentligen lite banalt att skriva om vad man pysslade med i förra helgen, men det kanske är precis det man behöver, bara få lägga allt åt sidan för en stund och tänka på något annat.

Bikinitopp Faithful, Sarong Faithful, Baddräkt Topshop. 

Provade igenom vad den här lilla kroppsunan fick plats i. Man växer ju i takt med hur en deg jäser. Så något som gick över bulan dagen innan kan absolut vara plagget man spräcker en knapp dagen efter.

Så peppad på vår Rivera klänningen som kommer lite senare i vår. Snart kommer nästa drop av Adoore, helt galet att den blåa Paris klänningen sålde slut på två dagar. Det kommer att läggas ut en ny batch till pre-order inom en vecka. Trodde den här ordern skulle räcka fram till sommaren iallafall, så är helt i chock över att klänningarna tog slut på 48 timmar.

Något jag ska ta tag i de kommande dagarna hemma är hörnet bakom soffan och rensa, rensa, rensa och organisera inför Harrys ankomst.

På lördagmorgon kom Limpan och Degen förbi för att börja rodda inför Carros babyshower. Vi var väldigt nöjda mer vår inbjudan:

”Carro får barn och har stark och väldigt bestämt undanbett sig en babyshower. Men vi har förstått att det är inget hon hellre vill trots allt. Dvs. vi har tänkt oss en minimalistisk tillställning där alla följer temat ”Sandstöm-Chic” aka less is more. Gärna svart från topp till tå, haha. De arkitektritade svarta bakelserna kommer flöda. Vi bjuder även självklart på monokrom lunch som matchar Carros stil. Och bubbel för er som så att säga inte äter för två. Annars finns det saft till de andra stackarna. osv…”

Väldigt kul att alla tog våra ord som lag och dök upp i helsvart.

Limpan och Degen slängde ihop en pangbrunch medan jag sprang runt och piffade. Något som ni måste prova är Limpan smördegspizza:

Smördeg –

Svampstuvning:

Stek skogschampinjoner och trattisar, få ut all vätska, svetta scharlottenlök tillsammans med vitlök, kör ihop med smör – på med grädde och soya – tror jag hittade lite fond i kylskåpet, ner med lite tabasco och persilja. Ett tips är att alltid ha lite sherry eller portvin i.

Dundra på lite creme fraiche, grönkål och massa parmesan. Och in i ugnen.

Livets bästa rätt.

Lax med romsås, tomat och mozzarellasallad, fransk potatissallad, nybakt bröd, smoothies – en riktig panglurre helt enkelt.

Efter en långlunch var det dags att öppna presenter till Bob!

Bästis and Mommy to be. Så himla mysig babyshower, tror folk var kvar i över fem timmar.

På kvällen åkte jag och Puck hem till pappa som fyllde år. Alla mina syskon var där förutom min ena syrra som är i Wien på en utbytestermin.

På söndagen vakande jag som vanligt upp tidigt. Lorpan var baked, så jag gjorde mig iordning bad honom flytta på chipspåsen och sig själv för att ta en bild på mig, haha. Eftersom min nya tröja från &OtherStroies matchade vårt lakan från Hästens.

Därefter begav jag mig ner på stan för att bruncha med några kompisar på Strandvägen 1.

Väl nere på Strandvägen 1 ropade jag in deras smarriga lemonad. Och sedan roffade jag åt mig mitt urgulliga kusinbarn Tuva, sötast i stan.

Det blev en toast skagen till varmrätt och sedan delade hela gänget på deras amerikanska pannkakor med dulce de leche som var wow! Brukar inte vara så förtjust i amerikanska pannkakor men den här efterrätten får full pott.

En annan favorit är August, som i sin tur har Linn som sin ögonsten.

Japp, sedan tog jag en sista ovanligt stel bild i min nya trench som jag fullkomligt älskar från House of Dagmar.


45 kommentarer



45 kommentarer om “Förra helgen i bilder: Jäsande mage, Babyshower för Carro, Födelsedagsfirande och Brunch på Strandvägen 1.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Du hade alltså en babyshower för din gravida kompis och en drös av vänner efter du har varit ute och rest? Var det inte du som skrev och försvarade dig med att du skulle sätta dig i karantän? Eller har jag missuppfattat det hela hände allt det här innan du reste till Portugal?

    Svara
  • Håller helt med. Som influencer, dvs i viss mån en förebild för andra och med ansiktet utåt, så fortsätter du agera helt oansvarigt mot dig själv och andra. Du har verkligen flängt runt överallt sedan du kom hem!!! Sorgligt!

    Svara
  • Men snälla vet inte ens om jag orkar svara. Landade som sagt igår kväll som du kanske förstod om du läste gårdagens inlägg som jag skrev från planet. Är i karantän.

    DETTA VAR FÖRRA HELGEN – läs gärna texten.

    Svara
  • Fast du har uppdaterat texten. Läste originalet. Du har LAGT TILL ”förra helgen” och även ”för att jag sitter i karantän”. Innan stod det ”helgen i bilder” och ”det kommer bli mkt tid att blogga nu” (utan tillägget ”för jag sitter i karantän”. Jag förstår att folk missförstod för det VAR otydligt tidigare. Som sagt, ödmjuk approach du har.

    Svara
  • Hey kompis!

    Ett litet tips, du kanske borde skaffa en hobby eller en vän istället för att häcka härinne som en galen polis. Du framstår bara som obehaglig.

  • men snälla…. vi hade ju en allvarlig situation för en vecka sedan också? Självklart sitter du i karantän nu, annat vore ju befängt men smittorisken fanns redan förra helgen så du måste nog orka.

    Svara
  • Nu får ni fan ta och ge er!! Hur orkar ni misstolka allt med flit? De allra flesta levde ju som vanligt förra helgen, folk kom hem från resor och det var stora evenemang. Ni verkar ha hittat en hackkyckling men nu tycker jag ni kan gå tillbaka till era bittra polare på bloggbevakning istället.

    Svara
  • Sade hon som har missuppfattat allt! Du om någon borde hålla dig lite mer informerad om läget i landet. Allt var som vanligt förra helgen? Skojar du? Och sluta vara oförskämd och skriv om bittra polare!

    Svara
  • Okej så du menar att 99% av Sveriges befolkning missuppfattat allt? Saker gick väldigt fort på slutet och de flesta människor följer myndigheternas råd och då fanns inte samma restriktioner. Och varför ska jag ha mer koll än andra haha? Om du hade så bra koll borde du ha kört ett informationsmöte på Sergels torg via Skype! Ta inte åt dig då om du inte hänger där, det är inte att vara oförskämd gå in och kolla själv!

  • Hon skriver ju att det var förra helgen! Chilla! Hon är ju tydlig i texten med att hon är hemma i karantänen och har massa tid för bloggen. Läs innan ni kritiserar!

    Svara
  • Så då var det helt ok eller vad menar du??? Vi hade ju redan då en allvarlig situation.

    Svara
  • Bara för att sätta det hela i perspektiv. Du vet att MELODIFESTIVALENS FINAL HÖLLS SAMMA LÖRDAG MED FLERA TUSENTALS BESÖKARE. Så lugn och fin med ditt stora pekfinger.

    Svara
  • Ja och hur ansvarsfullt var det dumskalle!

  • Folk har tappat det! De är koko-rona..

  • Men det står ju förra helgen, alltså för en vecka sen?

    Svara
  • Hon har uppdaterat rubriken, den hette ”Helgen i bilder” förut och var därför lätt att missförstå.

    Svara
  • Nej, det var inte lätt att missförstå! I helgen flög hon hem från Portugal vilket de som skriker högst är mycket väl medvetna om, eftersom de även skrek om det.

    Skärp er!

    Svara
  • Inlägget hette ”helgen i bilder” innan Petra redigerade titeln. Det är väll klart att det kan missförstås när det läggs ut på en måndag om det rör FÖRRA helgen? Det kan ju vara andra personer än dom som kommenterat tidigare som har reagerat? Vad är det svåra i att förstå det?

  • Det var som sagt inte svårt att förstå även innan. Vill man missförstå och skrika dumskalle så kommer man göra det, oavsett hur tydligt det är för oss som åtminstone har två hjärnceller att tänka med.

  • Missförstod också innan jag läste kommentarerna. Trodde det var nu i helgen. Vi var nog fler som uppfattade det så. Ett alternativ hade ju varit att vänta lite med nästa inlägg eller bara dröja med denna uppdatering. Inte så smart ur ett kommunikativt perspektiv ju.

  • Hej Petra!
    Undrar hur storleken på Paris dress är denna gången. Av erfarenhet så var förra säsongens Paris dress i storlek XS extremt liten. Modellen på hemsidan bär XS står det. Är XS större denna gång? Tacksam för svar.

    Svara
  • undrar samma!!

    Svara
  • Hej!

    Storleken är densamma som förra året. Dock var just den röda från förra året mindre i storleken om det var just den som ni råkade beställa. Då just det tyget var aningen mer stretch i : ) Men alla andra färger är gjorda efter samma storlekskurva som detta årets.

    Alla mått står på hemsidan, som sista bild: https://adoore.se/products/paris-dress-pink

    Kramar!

    Svara
  • Vad hände med karantänen?

    Svara
  • förra helgen 🙂

    Hoppas ni mår bra!

    Svara
  • JAG ÄR I KARANTÄN.

    Svara
  • VAD BRA!

    Svara
  • Hej din solstråle! Vill tacka för en fantastisk blogg. Jag blir alltid glad när jag kommer in hit och läser. Du verkar vara en himla härlig person med båda fötterna på jorden. Det känns peppigt, trevligt och positivt att hänga här. Jag vill också säga jättegrattis till graviditeten, ser så mycket fram emot att följa dig i din nya roll i livet. Och! Skit i alla haters. Snälla någon. Kan folk lägga sin energi på vettigare saker än att bråka. KRAM och ha en fantastisk vecka!!

    Svara
  • Hej gullis!

    Tack vad glad jag blir av dina peppande ord. Man tappar ju lite lusten för att hänga här inne efter senaste veckan, så det värmer verkligen.

    Men antar att de som inte kan framföra sin kritik med vettiga ordval och uttryck härstammar från Bloggbevaknings charmiga skara anhängare. Och förhoppningsvis snart sorgligt nog hittar någon annan att hata.

    Kramar,

    Petra

    Svara
  • Instämmer med Ebba! Så mysig plats att kika in på här. Förutom de senaste dagarna då jag blivit helt mörkrädd av vad folk har skrivit till dig. Men jag försöker tänka på att de bara är ett fåtal som gör väldigt mycket väsen av sig. Är själv gravid i vecka 40+5 (så redo för den här lille att komma ut nu) och älskar att följa din gravidresa! Kram! ❤️

    Svara
  • Drömmer om antingen Paris eller Napoli citrus då jag inte hade råd när de fanns.. 🙁 finns det någon chans att ni kommer sälja i det tyget igen?

    Svara
  • Det kommer in citrus i Paris modellen om någon vecka ; )

    Svara
  • Yes!!!! Då ska jag hålla koll konstant. Tack 🙂

    Svara
  • Hej Petra! Vilken mysig baby shower ni fixade med 🙂 Jag älskar hur du sätter ihop outfits och hade gärna sett fler inlägg om det, nu när du har massa bloggtid!! Uppskattar även dina kollage och vardagliga bilder. Och recept… hehe. Håller med den andra Ebba som kommenterade, skit i alla haters och kör på. Vi är många som uppskattar dig!! <3

    Svara
  • Hej!

    Jag kikar in här lite då och då, kommenterar inte pga. läser det lite som ett uppslag i ett bättre magasin, tar kanske en print och bläddrar vidare. Men fick en kraftig känsla av att så måste göras nu för här verkar ju folk gått man ur huse för att häckla. Är kanske snarare folk som borde karantänsättas från detta kommentersfält? Pga. här inne är det giftigare än att gå och sätta sig på valfri reaturang eller skaka hand med självaste författarinnan av detta inlägg.

    Ditt inlägg här var precis vad jag behövde i sökandet efter ngt bara heeeelt himla vanligt på mitt surfande av vågorna på internet som nu bara består av Corona och självutnämnda specialister. Tack för ett uppfriskande, glatt och, som nog du hade skrivit, soligt inlägg.

    Till er trolliga tokiga personer som huserar i kommentarsfältet – kom ihåg att vara källkritiska och ta in faktan som våra mydigheter så fint jobbar med att ta fram dagligen. Sen har jag några bubblare – två edpidemiologer som jag dagligen imponeras av: Agnes Wold & Emma Frans, de uttalar sig i morgonsofforna. Agnes Wold gästade idag Skäringer och Mannheimers podd och Emma Frans skriver klokt på sitt instagram och för Svd.se bl.a.

    Läs, förkovra er och njut, tvätta händerna (och ni som känner er träffade kan dra ett varv med tvålen i munnen också) och för guds skull respektera varandra. Och man får väl tro att ingen gör uttalanden och saker här i världen bara för att skada eller förstöra för andra? (Om man inte heter Trump då eller om man delar ut flygblad… nej den vägen orkar jag nedåt vandra)

    Heja dig Petra, tack för vanligt content precis som det ska vara här inne. Hoppas du och dina nära mår bra, snart blir ni fler i familjen och rosén är nog både vällagrad och välkyld till uteserveringarna öppnar då ingen verkar gå ut och dricka den nu. Trevlig kväll alla arga och glada!

    Svara
  • Men man måste ju dock inte sitta i karantän om man inte har symtom? Vi har ju en allmän smittspridning redan så så länge du inte känner dig sjuk tänker jag att du kan röra dig ute. Förstår att det varit tufft att möta alla kommentarer! Svårt att fatta rätt beslut när läget ständigt förändras.

    Svara
  • Fast de sa ju idag undvik sociala kontakter? Hela världen säger samma utom Sverige som segar som få men ändå idag på presskonf var det lite mer direktiv. Spec för sthlm. Typ att alla som kan jobba hemifrån ska göra det, oavsett symptom eller ej. Är det sådana råd som kommer får man ju använda lite sunt förnuft o kanske inte bege sig till en restaurang eller museum?

    But to each their own, you do you as they say! 🙂

    Svara
  • Inte svårt alls. Folkhälsomyndigheten uppmanade igår alla i Stockholm som kan att jobba hemma. En upprepning av vad regeringen sa förra veckan.

    Svara
  • Jag har 2 barn som är galet aktiva! Haha så jag skulle verkligen säga att det stämmer, men hur de är i magen är de på utsidan! Dock så är det ändå ganska roligt & man får sig mååååånga goda skratt på en dag. Tillsammans med gråa hår självklart <3

    Svara
  • Phuuu, efter de senaste kommentarerna fattar jag att lusten att blogga är minimal. Men din blogg är faktiskt den enda jag läser eftersom den är så rolig, ärlig och glad! Jag undrar vad som händer med badrummet? Och en lampa som du hade köpt enligt instagram… när får vi se den? 🙂 Håller själv på att inreda vår nya lägenhet och älskar er lägenhet! I det banala orkar man med det tunga som coronavirus. Man måste lätta upp stämningen och livet!

    Svara
  • Nu vänder vi blad!😉 Tycker iofs det var hyfsat galet att resa, men man lär ju av sina misstag och inte många som skulle erkänna sitt klavertramp som du gjort, och nu är du ju hemma, frisk och ingen smitta. Obehagligt när det formas ngn form av mobb oavsett vad och vem det gäller. Finns en del människor som inte kan släppa och gå vidare utan måste älta och kräva, de stampar tills de trampat ner en totalt. Usch. Hoppas du mår prima och passa på att boa och fixa för bebis ankomst nu när du är fast hemma.💕

    Svara
  • Hej Petra 🙂

    Älskar er nya Riviera klänning, sååå snygg 🙂 Jag själv är gravid och kommer vara rätt så höggravid till sommaren så vilken storlek skulle du rekommendera om jag är en stl S i vanliga fall? Vilken storlek har du på klänningen och på baddräkten från Top shop?

    Grym blogg som ger mig mycket inspo 🙂

    Svara
  • På universitetet undervisade åtminstone jag till och med onsdag förra veckan och har fortfarande kollegor som håller i seminarier (även om dessa inte längre är obligatoriska och vi uppmuntrar studenterna att stanna hemma). Vi följer dagligen uppdateringar kring Corona och anpassar vårt arbete efter detta. I dessa tider behöver folk vara solidariska, lyhörda och ansvarstagande, att hänga i kommentarsfält och spy galla skulle jag säga är motsatsen till detta! Tack för en fin plats Petra, hänger här ofta men lämnar sällan (aldrig?) avtryck. Men uppskattar platsen!

    Svara
  • Hej Petra!
    Jag har inte läst din blogg tidigare men började göra det när jag fick en bebis för några månader sen. Bloggläsning och amning är en bra kombo, kan tipsa om det!
    Iaf, jag har alltså aldrig kommenterat innan men vill helt enkelt ge en positiv kommentar nu när du verkar få ta emot så mycket skäll, även om det nu fyllts på med mycket pepp också.
    Allt detta har ju gått så snabbt, för tio dagar sen var allt mer eller mindre som vanligt även om man väl hade kunnat veta bättre ifall man hade läst på ordentligt och tänkt längre än experterna på myndigheterna själva gjorde… samhället har som vanligt vaknat upp för sent men jag förstår absolut de beslut som du tog givet det generella informationsläget då!
    Bara kul nu när tristessen nästan tar död på en att läsa om, och se bilder från, den sista ”normala” helgen på ett tag!
    Jag gillar verkligen ditt underhållande sätt att skriva på, hur du bjuder in i ditt liv och uppdaterar flitigt med olika innehåll. Så tack för ett bra jobb! Det ska bli kul att läsa om ditt liv med bebis sen. Jag själv var orolig över hur jag skulle stå ut med att vara borta från jobbet så länge, men har upptäckt att om man pushar sig själv lite t.ex knyter nya kontakter bland andra mammalediga och går på olika aktiviteter och träningspass så är det faktiskt en supertrevlig tid! Du kommer säkert vara en bra förebild och visa att man kan älska och ta hand om ett barn utan att tappa intresse för allt annat i livet (tyvärr alltför vanligt…)!
    Och du, kanske har du fått det tipset redan men jag misstänker att en anledning till min egna supersnabba förlossning som förstföderska var att jag frossade i dadlar särskilt under sista delen av graviditeten. Googla på det! Nu borde vara perfekt timing för dig att köpa en stor ask dadlar… låter kanske oseriöst men det finns massa studier som visar på de positiva effekterna så varför inte?
    Som sagt, jättebra blogg och hoppas du tar hand om dig nu sista tiden innan D date!

    Svara
  • Vill bara komma med lite kärlek till dig Petra i dessa (hatiska) tider: jag gillar dig och jag älskar ditt härliga sätt som kommer fram så tydligt på bloggen! Det finns inga perfekta människor som alltid gör rätt val och fattar rätt beslut, vi tvingas som människor att konstant göra avvägningar i livet utifrån den information och kunskap som finns tillgänglig. Speciellt när vi ställs inför den här typen av utmaning, som är helt ny för Sverige och för hela världen så finns det inget facit. Vi får göra vårt bästa för att ta vårt ansvar och vara snälla mot varandra (med både ord och handlingar). Stor kram

    P.S Du strålar på bilderna, klänningen är superfin!

    Svara