Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

08:18 | november 5, 2019

Lunch på Maison Lebanese, turistande i Hong Kong och middag på Ho Lee Fook.

Kina Shenzhen-43

Efter fyra intensiva dagar i Shenzhen bar det av till Hong Kong där vi skulle träffa en annan leverantör. Samt att vårt flyg gick därifrån tidigt på lördagmorgon. Avståndet mellan är runt 1,5 timme beroende på köer och passkontroll. Du behöver alltså inte ansöka om visum om du ska till Hong Kong, enbart till Kina.

Kina Shenzhen-44

Väl framme kastade vi in väskorna och sprang ner på stan för lunch. Idas kompis hade tipsat om Maison Lebanese som var uppe på en takbar. Den här tallriken kanske inte ser mycket ut för världen men det var den ljuvligaste mezen jag någonsin förtärt.

Vi hann med lite turistande innan vårt möte och begav oss till Hong Kongs högsta punkt, Victorias Peak. Där skyskraporna malligt visar upp sig från utkikningsplatsen. Det känns nästan som man svävar, 554 meter ovanför mark.

Kina Shenzhen-49

Har en fäbless för att köpa presenter när jag är utomlands och så fort jag vila ögonen på denna ansiktsfläkt så visste jag att det stod Linns namn på den. Hon älskar nämligen fläktar, stora som små. Nu kanske ni tror att detta bara är en vanlig ansiktsfläkt som man hänger runt halsen, men icke. Denna mackapär skickar även ut doft – och kan om du vill blinka som ett bättre discotek.

Jag hade på mig vårt Adooreklänning som kommer till våren. Vet att många frågade efter den i somras, men till våren kommer den äntligen.

Vi tar den lökigaste bilden i stan, plz. Vi har verkligen varit en vinnande trio, trots att vi jobbat från tidig morgon till sen kväll har jag skrattat mig igenom dagarna med dessa dårar.

Hur blev det så här? Poff, sa det så såg det sut som någon sprängt min resväska. Bestämde mig illa kvickt för att plocka undan allt.

Nyduschad och härlig kröp jag ner i sängen innan det var dags att montera ett fejs. Låg och slökollade lite på Barry Banterbus, typ mitt favorit instagramkonto som får mig att le dagligen.

Hej ansiktet! Tog mig omsorgsfullt tid att tvätta och föna håret, topp tre tråkigaste sakerna jag vet. Sedan hoppade jag i julgransstassen som jag så flott döpt den till.

Sedan begav vi oss ut på stan för att äta middag. Hong Kong är som ett litet mini New York eller jag får iallafall den viben. Det har ju varit demonstrationer sedan i våras, men vi märkte inte av det alls. Vi kanske hade tur. Hotellpriserna har ju droppat i och med strjeken, så vi kom ganska billigt undan boendemässigt.

   

Det är riktigt bra puls i Hong Kong. Galet mycket restauranger, barer, fester, människor – trots att det var torsdag var det fullsatt i hela Soho.

Sedan bar det av till Ho Lee Fook, för middag. Boka innan resan om ni vill få bord. Hela Black Sheep kedjan är superpoppis och har massa bra restauranger.

Vi hovade in allt på menyn och sköljde ner allt med syrliga drinkar. Maten här var magisk, asian fusion när den är som bäst.

Obligatorisk sur toalettselfie.

Kina Shenzhen-71

Sedan ropade vi in några drinkar på några närliggande barer innan det bar av hemåt. Älskar att att alla bara står och hänger på gatorna utanför varje ställem riktigt soft stämning. Fick sådana sommarvibbar.

 

Skickade ett godnatt sms till Lorpan! Tack och hej slut för mig!


7 kommentarer7 kommentarer om “Lunch på Maison Lebanese, turistande i Hong Kong och middag på Ho Lee Fook.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Den gröna klänningen är snygg men verkar för kort för att faktiskt använda på riktigt.

  Den ser till och med för kort ut när du bara står rakt upp och ner och posar, så vill inte ens tänka på hur den ser ut när man rör sig, lyfter armarna, sitter ner osv.

  Svara
 • Jag håller med, jag är 25 år och skulle aldrig vilja ha på mig en klänning som är så kort, men denna kollektion kanske riktar sig till en yngre publik?

  Svara
 • Fel proportioner i klänningen, alldeles för kort i förhållande till de vida ärm.
  Ger fyrkantigt intryck.

  Svara
 • Flott stass???

  Svara
 • Håller med! Jag är 26 år och skulle aldrig kunna bära en så kort klänning. Hade inte ens gjort det när jag var 18 år. Men i övrigt var den fin.

  Svara
 • XKat

  Svara
 • Den vita klänningen är ALLT. ALLT.

  Svara