11:09 | november 28, 2018
Vår tid är nu, Vårt första möte med Atlas och Söndagsutflykt till Ikea.
Nu när vi jobbat av veckan tycker jag att vi kastar oss direkt till helgen. I fredags var jag helt mör efter en hård vecka, dessutom gick jag ju på min detox så jag och Lorpan bestämde oss för att stanna hemma, laga middag och plöja ”Vår tid är nu”. Det var så skönt att bara ligga helt ohämmat i soffan inlindad i vårt duntäcke från sängen omringad av tända ljus.
Kan vi prata lite om ”Vår tid är nu”? Har ni sett den? Vi är på avsnitt sju på säsong ett. Jag är ju annars ett fan av kriminalare när det kommer till serier, men det här är något helt annat, ett svenskt drama om kärlek, konflikter och framtidshopp som utspelar sig efter andra världskriget. Rekommenderar den varmt.
Nu var jag lite snabb för medan Lorpan lagade mat så låg jag och slökollade på Idol. Till och med Markus har fått i sig mer vegetariskt nu. Han lagade en av våra favoriträtter – larb. Antingen gör du den så här enligt grundrecpetet, det var så Markus tillagade den i fredags eller så gör du min specialare med grön papaya till, det receptet hittar du här. Vi bytte ut kycklingfärsen till soyafärs. Dock köpte vi ICA’s soyafärs och den var sådär om jag ska vara ärlig, smaken var bra men konsistensen var alldeles för mjuk nästan geggig.
Vilken är er bästa vegetariska färs? Eller ert bästa vegetariska protein? Som man blir mätt på och som är gott! Har lite svårt för slemmiga konsistenser och kan tycka att tofu (om den inte är friterad) inte är så smaskigt.
Sedan lägger man bara allt götta plus ris i ett romansalladsblad adderar lite stekt okokt ris och mynta. Haha, det är godare än det ser ut, lovar.
I lördags startade jag morgonen med ett Becorepass tillsammans med Maggan! Mysigt att få lite kvalitétstid med henne.
Sprang hem, jobbade lite snabbt innan jag och Lorpan begav oss ut på stan i gassande sol.
Därefter skulle den här kvartetten inta Diplomat för brunch! Det fick bli en halloumiburgare med glutenfrittbröd och sallad. Tusan, det är svårt att få till både laktosfritt, glutenfritt och vegetariskt på resturang. Jaja, haha det är ju inte på liv eller död.
Helgens höjdpunkt var utan tvekan vårt första möte med Atlas som äntligen bestämt sig för att göra entré i våra liv. Vi har väntat tålmodigt på den lilla köttlimpan i alldeles för många månader nu. Åh, är så lycklig för Dasha och Douglas skull. Kan inte fatta det. Jag har nog aldrig sett någon så lycklig som Dasha, hennes ögon glittrade mer än fyrverkerierna på nyår.
Har ni sett en sötare bebis? Nä, tror inte det! Tänk att han bara är fyra dagar gammal på bilden, fyra dagar! Jag frågade om Atlas verkligen var deras barn eftersom han langade en bränna i klass med Doktor Mikael på Nyhetsmorgon. Dasha och Douglas är inte direkt kända för sitt fenomenala pigment, haha.
Lorpan hade aldrig hållit i en så liten bebis. Men det var inga konstigheter, tror Atlas kände sig dundertrygg i hans stora famn.
Kommer få spö av Markus för att jag publicerar den här bilden, men den är för söt för att inte åka upp på internet. Hej, hej nu värker det i äggstockarna, haha.
Sedan hoppade jag in i en taxi och begav mig till Börsen. Jag, mamma, Maude, lilla Lena och Millo skulle nämligen äta middag och se på Eric Gadd. Herregud, vad jag skrattade under middagen, haha. Vi pratade om allt mellan himmel och jord, höll på att bryta ihop när de berättade om galna nätdejter deras kollegor varit på.
Eric Gadd var fenomenal på scenen. Tycker showen var så bra med massa gamla hits som man älskar. Som sagt växte upp med en mamma som lyssnade på: Eric Gadd, Orup, GES, Frank Zappa på högsta volym. Så har alla låttexter bankade innanför pannbenet.
Enda nackdelen med showen var lokalen, Hamburger Börs. De borde verkligen göra något åt nivåerna i lokalen, allt är helt platt. Så om man som jag får ett galet fan framför sig som gärna vill stå och dansa hysteriskt även till de lugnare sångerna så ser man ingenting, haha. Eller överlag är det ganska svårt att se om man sitter lite längre bak i lokalen. Jag är ju lång så det är svårt att blocka mig helt om jag står upp, men lilla Lena fick ställa sig i korridoren istället för hon såg inte ett piss även om hon stod upp.
Efter det ville mamma och hennes vänninor och Millo se en nattklubb. Min killkompis har precis börjat jobba på FOU så vi gick dit. Men efter en halvtimme haha var mamma och Lilla Lena nöjda, så då gick vi tre hem medan Millo och hennes kompisar festade vidare. Mamma sa: ”Här kan ju till och med jag hitta någon”. Det är det bästa med FOU att det är så blandad ålder, men snittet ligger ändå runt 30 och uppåt.
I söndags stod jobb på schemat hela dagen. Jag hade hyrt en bil för att åka och handla rekvisita till plåtningen dagen efter. Alltså Sunfleet är så bra. Jag behöver ju inte bil så ofta, så gillar verkligen det upplägget. Man bokar en bil i appen och hämtar ut den i ett närliggande garage, de finns över hela stan.
Förstår inte hur jag lyckades bogsera in den där maffiga spegeln i bilen, efter mycket om och men gick det.
Eftersom Ikea hade börjat med sitt julbord för soliga 149 kronor fanns det inte en chans att jag orkade ge mig in i den kön. Så istället fick det bli ett snabbt stopp på donken på vägen hem. Jag var svimfärdig. Var så fokuserad på att jag skulle äta vegetariskt, så jag glömde att beställa glutenfritt. Jaja, strunt samma. Dessutom är det ju dressing på som är massa socker.
Anyway, deras Mcvegan får oavsett vad noll poäng av mig eller okej en svag etta. Den var riktigt obehaglig.
Efter att jag lämnat skorna begav jag mig på jakt på stan för att köpa och låna skor till plåtningen dagen efter. Hittade massa fina skor på Nathalie Schuterman!
Därefter åkte jag hem och fortsatte jobba fast från soffan med Lorpan jämte mig.
Och den var den mysiga helgen <3
Annamas veggofärs! Antingen den vanliga eller den formbara (tycker egentligen den sistnämnda är godast till allt, även om dens huvudsyfte är att använda till typ köttbullar eller biffar)
Okej, det låter som en vinnare! Ska prova den asap! <3
Anmanas formbara färs till precis allt, även det som inte ska formas. Tex tacos osv. En icke vegetarian som introducerar mer Veg i sitt liv 🙂
Kolla in Tempeh från Nutrient (@Nutrient_sv på insta). Den är gjord på gula ärtor från Öland, otroligt god. Finns som lunchsallad på Urbal Deli, TakuTaku bland annat 🙂 Kram!
Oj, det lät så fräscht – gott! Ska prova asap! Kramar!
Okej helt random fråga men VAR är Markus tröja med elefanter ifrån??? Älskar den. Vill köpa till min kille dirr
Den kommer från A public Announcement, de har så fina tröjor!
https://www.apublicannouncement.com/
Anammas formbara färs, hittills den enda som kommit nära vanlig färs i konsistensen (jag är också känslig för sånt som bara blir gegga) tempeh, oumph eller pulled oates är annars också bra alternativ 🙂
Men gud ska prova genast! Tack för alla tips! Så taggad på att prova!
Tack för en fantastisk blogg fina Petra! Kan inte du fråga din kompis som jobbar på FOU vad som är problemet med deras vakter? Jag har aldrig blivit så diskriminerad på en krog på det sättet som på FoU, jag o mina vänner kom in där i lördags på grund av att vi var invandrare!!! Så himla hemskt, vi som sällan går ut numera, hade haft en trevlig middag o firat vår väns examen o tänkte ta lite bubbel o sen hem. Men vaktens bemötande som inte släppte in oss på grund av vår ursprung var så hemskt o förstörde hela kvällen 🙁
Men gud det låter ju fruktansvärt! Usch! Förstår verkligen att det förstörde er kväll, vad ledsen man blir. Har man inte kommit längre? Jag ska absolut föra vidare detta till honom.
<3 <3
Jaaaaaaaag MÅSTE veta vart bordet bakom matbordet kommer ifrån, det mörkbruna? Exakt vad jag vill ha till min hall. Snäälla svaaaara Peeetraaa
Det är köpt på auktion från Stockholms Auktionsverk! De skrev att det var en gammal Svenskt Tenn möbel, men har inte lyckats lokalisera något bevis på det.
När bebisar är har sån bränna och är bruna/gula kan det vara risk för gulsot vilket är vanligt bland barn och de måste ligga under en lampa. För info 🙂
Jag vet, haha! Men de hade gjort gulsots test och det var inte det. Så Atlas har bara legat inne i magen på solarieöarna, haha.
Vegme Pulled Marinerad är det godaste substitutet jag ätit, så gott att jag ville små äta bitar direkt ur förpackningen och så känner man ju knappast för alla substitut. Till och med min 9 år systerson åt med god aptit och förstod inte förrän efter att det var veg, och då erkände han att det var gott fast han annars hävdar att veg inte är just gott 🙂
Har du provat pulled jackfruit? Tycker det är läbbigt likt kött men har iofs inte ätit det på över 5 år…
anamma tycker jag är bra.
Tempeh!
Jag köpte även nyligen en slags vinäger- ume plum, som tydligen ska kunna få till lite extra köttig smak, har dock inte hunnit prova så mycket. Svart salt (kalak nånting ???) ska tydligen va likt äggsmak… hmm har säkert nåt mer tips liggande men står still nu.
Hälsans kök färs brukar jag göra taco med 🙂
Tofu smakar inget + känns slemmigt om man tärnar den men om man istället skivar den så tunt man kan, marinerar och sen steker HÅRT så blir den knaprig med mkt smak och inte ett dugg slemmig. Tro mig! Testa.
Ang protein så är anammas färdiga panerade schnitzlar goda.
Hälsans kök och Ica har bra färs.
Men godast enligt många är ju produkterna från Oumph. För mig alltför lika kött dock.
Rekommenderar annars hellre protein i form av: avokado, hummus, cashewnötter, röda linser som du tillagar som en chili eller pastasås.
Hej! Vad har du för golv? Vi är i renoveringsstart och sugna på plankliknande golv, ditt som syns på bilden är jättefint!
Och hur skulle du göra med fiskbensparkett? Vi ska slipa, men vanlig lack eller vitlasera?
Tack för en grym blogg och massa inspiration!
Den bästa och godaste sojafärsen som inte innehåller några tillsatser är den torkade sojafärsen från ICA Gott Liv och till gryta finns sojabitar från Kung Markatta. Brukar göra med kokosmjölk, krossade tomater, buljongtärning, vitlök och gullök, lite soja, tomatpuré och ibland curry + honung.
Gör egen bolognes av röda linser. SÅ mycket godare och framförallt mycket mer hälsosamt.
Om du vill göra tex veggo-tacos så köp Quornfärs, inte soya (det är då det blir geggigt tycker jag)! och häll INTE i vatten som man gör med vanlig färs, + fräs på det ordentligt så får det lite yta 🙂
Så roligt att träffa dig och Millo. ❤️❤️
Ja, det var inte någon brist på samtalsämnen. En toppenkväll! 💃💕🥂🍾
Lilla Lena? Äldst men minst.🤔
Så mysig blogg du har Petra, ramlade in här (via pintrest) när du var mitt uppe i er renovering av lägenheten och du har hållit mig i ett järngrepp sen dess! 🙂
Nu till saken: Har smakat mig igenom hela utbudet av vegofärser och den enda jag tycker håller måttet med både konsistens och smak är Hälsans Vegofärs! God och passar till allt från tacofärs till lasagne 🙂
& PS: håller 100% med om donkens vegoburgare – SKANDAL!!!!
Kikärtor är mitt favoritprotein! Risenta gör en färs på det, magiskt god.