00:25 | april 28, 2015
Tidigt flyg, Florens, uteserveringar, pittoreska vyer, magnifika byggnader & himmelskt kött…
Vi flög till Florens dödstidigt på fredagmorgon och var framme redan vid lunchtid. Dödströtta väntades på planet.
Men roligare var det när vi kom fram redan vid lunchtid och hade hela dagen. Vi svidade om från trånga jeans till min nya favoritsommarklänning från House of Dagmar. Bytte stövlarna mot sandaler från ATP Atelier och begav oss ner på stan. Hur fin är vyn längst ån?
Det är så sjukt att lite sol kan göra en så glad…
Hade inte varit helt trist att vakna till den här vyn varje morgon. Det låg så många pampiga och fina hus längst kanalen.
Med helt magiska balkonger.
Hur fin är den här katedralen – Santa Maria del Fiore? Stod och kollade på den i evigheter. Vilket arbete.
Ser ni detaljerna?
Obligatorisk turistbild. Ville inte vara sämre en resterande turister på torget.
Vi strosade runt och slog ner oss på ett litet café för lunch. Mest för att ägaren var så charmig. Vi åt charkisar, drack rödpang och kollade på alla människor i solen.
Sedan hittade vi en riktig stekig sweetspot i solen. Det var lätt 27 grader. Helt magiskt!
Efter dagen på stan åkte vi hem till hotellet och vilade en sväng. Sedan var det bara att samla nya krafter och promenera till en resturang vi fått rekommenderad…
Acqua Al 2…
Jag hade bytt om till min randig Zara-klänning.
Tycker den är så fin. Söt, men inte för söt. Alldeles perfekt.
Markus åt en tryffelravioli till förrätt. Som var det godaste jag smakat i pasta väg. Wow, wow, wow! I Italien äter man ofta pasta till förrätt.
Okej, kan vi prata om den här köttbiten som är det godaste jag ätit. Perfekt från första bettet till sista tuggan. Jag beställer alltid rare, men får sällan rare hela biten rakt igenom. Men plötsligt händer det… Köttet var marinerat i en balsamicosås som smakade som något gud hade rört ihop. En köttomans våta dröm.
Sedan var det dags att bege sig hemåt. Jag stod i ett gatuhörn och försökte hålla mig vaken och spanade på Markus fina lockar…
Jag var så trött att jag nästan somnade ståendes mot väggen… Och det var första dagen i Florens <3
Den där köttbiten ser ju magisk ut och tryffelraviolin såg också väldigt god ut men blir man inte väldigt mätt om man äter det till förrätt och sen äter en vanlig huvudrätt? Måste prova någon gång att äta en klassisk italiensk middag med antipati, primi, secondi och dolci, Caina på Nobis hotell har väldigt god italiensk mat =)
http://www.diningandcooking.blogg.se
Har följt din blogg i 9 år (!!) och måste bara säga att din dude är typ den finaste kille jag sett och jag är så himla glad för din skull Petra!
Severades köttet med en ägghalva? konstigt..
Det smakade nog himmelskt för att djuret som det satt på är i himlen nu.
Verkar och SER så underbart ut. Vilket jäkla snyggt par ni två är!
Såå roligt inlägg! 🙂 ser jättehärligt ut!