14:25 | mars 19, 2015
Plugga med stil och magkramper
Just nu sitter jag på mitt älskade Sturebadet och försöker plugga teori. Kämpa, kämpa, kämpa. Jag har sådana fruktansvärda magkramper och mår riktigt dåligt. Jag beställde nämligen en chrevrésallad trots att jag är laktosintolerant för jag blev så förbannat sugen på lite chrevréost. Och så tänkte jag:
”Amen vad fan klart jag ska få äta lite chevréost nu när jag ska sitta med den här tråkiga teorin”.
Chiiiiiiiiiiiiii fick jag. Nu vill jag dö. Det känns som att någon försöker döda mig inifrån genom att blåsa upp en balong som bara blir större och större. Snart kommer liksom magen explodera – som en speedad inte så nice graviditet typ. Så korkat och onödigt.
DAMN YOU CHEVRÈOSTEN – WHY SO DELICIOUS & TASTY? YOU SNEAKY BASTARD NOW I HATE YOU.
Spring och köp samarin på Apoteket det hjälper jag lovar!!!
Jag tyckte också teorin var såå tråkig och sköt upp den tills 2 dagar innan jag skulle ha teoriprovet. Satt bara och gjorde teoritest på internet konstant den helgen, och det slutade med att jag klarade provet ändå! Tips att göra test på internet istället för läsa boken!
Stackare! Har för mig att du har sagt att du har ibs också, vilket jag nästan är 100 på att jag också har. Ville bara tipsa att då undvika rå lök, fick nästan magknip bara av att se så mycket rå lök som det var på din tallrik, haha.
Chevre brukar vanligtvis vara gjort på getmjölk som inte innehåller laktos, så om du blir så dålig av chevre borde du kolla om du verkligen är laktos intolerant
exakt…
Men många getostar innehåller även lite laktos… Yes, jag är har varit och kollat det : )
Det är löken! Jag lovar dig. Rå lök speciellt sabbar min mage totalt!! Testa plocka bort den nästa gång!
// från icke skötsam laktosintolerant
Du kanske har rätt. Kan säkert vara det ; ) Ska fan skippa den med…
Prova dessa, funkar huuuuur bra som helst när jag bara inte kan motstå!
http://www.holistic.se/produkter/index.php?kat=mage&p=laktozym
Förstår att du föll för frestelsen, det där såg sjukt gott ut!
Brukar inte vara laktos i chèvre? Finns laktras tabletter på Apoteket som de flesta laktosintoleranta använder sig av som funkar bra om man ändå blir sugen på att äta ngt med laktos…
Jo, lite – men inte lika mycket som i andra mjuk ostar : )
hej Petra! Från en laktosintolerant till en annan, jag älskar allt som har mjölk i sig. Så en laktosintolerans var inte välkommen alls, men jag hittade tabletter som man tar en per dag och så kan man äta som vanligt igen! Har räddat mig nu i 3 år, speciellt senaste året då jag bott i Kanada hos en värdfamilj så kan jag äta allt! Kan beställa en latte, kan dricka mjölk till pannkakorna, you name it! Kostar ungefär 160kr på Apoteket och det gör väl lite ont att lägga varje månad men det är så värt det för att slippa kramperna och allt vad det kommer med. Dom heter Prolaktas och är en grön box!
Åh, tack det ska jag prova ; )
Är ju ingen laktos i chevre:-)
Har själv ibs och har trott att jag varit laktosintolerant, mjölkallergisk och glutenintolerant och inte ätit det alls under perioder. Efter att ha testat mig fram under många år där jag hade svårt att se direkt orsak och verkan av laktos och gluten, har har jag kommit fram till att jag inte är laktos- eller glutenintolerant i sig i den mening att jag alltid reagerar på de födoämnena. Jag får däremot balongmage och mår dåligt av framförallt rå lök (tyvärr också rå röd- och vitlök även om jag älskar det) och glass. Andra saker jag fortfarande äter men undviker i större mängder (i flera måltider på rad) är bönor, apelsiner och till viss del mycket annan frukt, mat med mycket fiber som grovt bröd, stora mängder råkost, mycket pasta till flera måltider, potatis och (fullkorns)ris. Jag tror att det är ganska individuellt vad en reagerar på och för min del har det hjälpt att testa mig fram men det finns mycket mer som ibsmagar kan reagera på än bara gluten och laktos.
Den minimala många laktos i getost är nästan omöjlig att känna av. Tror mer på den råa löken isf.
Finns som flera skriver ingen laktos i getost. Men rå rödlök är det värsta för en känslig mage! Skulle jag aldrig äta! Ett tips är att när du äter produkter som är gasbildande och svårsmälta (googla vilka) så ta cellenzymer från tex Holistic eller maltsmältningsenzymer, hjälpt mig en massa!
Löken! Testa att plocka bort den…det räddade min mage. Och varje gång jag ändå råkar få i mig lök mår jag sådär som du, allra värst om man råkar äta det i kombination med laktos:-/ men rå lök är väldigt ”aggressivt” för oss känsliga. Och finns i SÅ mkt mat som serveras tyvärr.
Varför köper du inte ett paket lacrase och han några i väskan, så tar man en om man verkligen vill ha något med laktos i!? Jag är laktosintolerant och har alltid några lactrase i väskan!