window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

08:05 | maj 29, 2020

När Harry träffade Bob, Charkhimlen, En förförisk granne och Bästisträff!

Hur lyxigt är det att jag fått barn samtidigt som en av mina absolut närmsta vänner? Dessutom har så många nära kompisar ploppat ut ungar i takt med Trumps twittrande. Så jag och Harry har gott om vänner att mammahänga loss med. Förra helgen fick Harry äntligen träffa Bob. Det var kärlek vid första ögonkastet. Jag blev ju gravid bara några veckor efter Snarro. Om man inte visste bättre hade man nästan kunnat tro att vi gjorde en pakt, haha.

Innan våra gäster kom sladdade vi förbi ostbutiken på Odengatan. När du kliver över tröskeln är det som att kliva rakt in i charkhimmelen. Något man saknat som gravid. Vi botaniserade mellan krämiga ostar, fänkålssalami och tryffelvarianter.

Traskade därifrån med en riktigt bra gott och blandat påse.

Japp, här har vi den hela härligheten på ett fat. Hur många bloggserveringspoäng får min hårt drillade man? Blev tagen på sängen när han kom ut med den bildsköna brickan, haha. Stolt bloggflickvän.

Här har vi dem – korvarna till vårt bröd, haha. Sjukt att de är farsor nu.

Vår innergård blir bara vackrare och vackrare. Förstår inte inte ens hur det är möjligt? Sa till Markus härom dagen att om vi ska sälja lägenheten någongång så är det helt klart i slutet på maj när innegården är on fire. Det är som ens egna utseende dagarna efter mens, det blir liksom inte bättre – man snyggpeakar järnet.

Harry fick  en matchande outfit av Bob i ”välkommen till världen” present. Både kläder och napp. Nappen åkte bara in för bilden skull. Ser inte Bobs min ut som Baby Bossen? Den tecknade filmen.

Därefter var det dags för godsaker från Mr Cake för sjunde dagen i rad, haha. Vi bor ju sjukt nära Roy Fares succé – livsfarligt och alldeles underbart på samma gång. Helt tappat det senaste veckorna. Är det amningen som gör en så sötsugen? Äter godis och snacks som att det inte fanns någon morgondag.

Harry ligger alltid med sina händer uppåt. Antar att det är för att de ligger med händerna uppåt i magen. Oavsett vad är det otroligt gulligt vill bara sätta tänderna i honom. Alltså hur smarta är de här blöjorna? Att strecket blir blått när de kissat? Så man vet när man behöver byta.

På kvällen åt vi foodora i sängen framför en rulle. Harry varvade naps med amning. Jag klickade hem chicken wings med tusen olika dipper. Vet inte riktigt hur jag tänkte då det kanske inte var den optimala maten för sängätande.

Det blev söndag och det var dags att göra sig extrafin för äntligen skulle mitt gudbarn, min äldsta vän och BFF och ja, gulliga Damon få träffa Harry. Han drunknade dessvärre i sin outfit. Men hans mommy tyckte den var on point så det fick bli den ändå.

HUR GULLIGT ÄR DET HÄR KITTET? Och tennisstrumporna från Mini Rodini?

Två favoriter personer i världen. Det var så kul att avhandla hela förlossningen med Forni och Damon. De ville höra allt, varenda liten detalj av maratonet. Längtar tills ni får höra min story på Libero. Ska spela in den nästa vecka. Har inte vågat kolla på klippen vi filmade än – det är verkligen högt och lågt från att jag skriker av smärta till att vi är asglada och leker zoo. Tvingar Markus att gissa vilka djur jag föreställer. Tror jag var en blandning av övertrött och lite groggy.

”Vad är jag nu vad är jag nu! Gissa då!!! Kom igen”

”Ja, älskling – jag ser att du är en fisk”

”Okej, men nu då”

”Ja, och nu är du en tusenfoting”

Haha, så här fortlöpte det i en halvtimme.

De hade med mat från Kale and Grave. Och gissa vad det blev till efterrätt? Trumvirvel, Mr Cake!

Sen blev det mys och amning för hela slanten. Jävlar vad mycket man ammar, det är helt galet. Jag ammar typ lätt åtta timmar per dygn, haha.

Vill inte ens veta vad min skärmtid är på telefonen sedan jag började amma. En läsare tipsade om det här norska märket Mollie Mustar. Blev så sugen på att klicka hem den här korgen till Harry. Så fin!


20 kommentarer



20 kommentarer om “När Harry träffade Bob, Charkhimlen, En förförisk granne och Bästisträff!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Haha! Ja skärmtiden når nya höjder under amning! Födde vår son 12 april och hade de sista veckorna av graviditeten jobbat ner min skärmtid jättemycket. Kändes så bra! Sen kom sonen och jag började amma. Jisses! Vågar inte ens kolla antalet timmar! Men….. När jag inte ammar rör jag inte mobilen. Alltid något!

    Svara
  • Gudars vad söt han är!! Ett litet mästerverk <3

    Svara
  • Alltså, hur söt är inte Harry!? Vart har du köpt det söta gröna setet till honom? 😍

    Svara
  • Kolla på åkpåse från risarosa du kommer få feber så overkligt fina.

    Svara
  • Hei Petra! Har også en Najell babynest, er du fornøyd med kjøpet? Hvordan bruker ni den? Lurer også på hva ni bruker inn i det? Er det en sovepåse? Takk!

    Svara
  • Älskar dina inlägg just nu. Så roligt att läsa om bebis och vad ni äter etc. Jättefina bilder!

    Svara
  • Vår barnmorska sa att bebisar som sover med händer upp känner sig trygga. 🙂 Hehe vet inte om det stämmer men låter ju mysigt!

    Svara
  • Du skriver så roligt jämt! Skrattar ihjäl mig! 🙂

    Svara
  • Du har igen det sen! Amningen. Nu grundar han tillgången och sen har han hygieniskt förpackat käk i perfekt temperatur med just in time leverans. Glory days! Hang in there. Ps. Liggamning. Guds gåva. Speciellt på natten förstås. Då är hormonet som producerar mjölk som högst så de äter ju gärna då. Det är också lättsmält o härligt vilket gör att han kanske vaknar o vill äta ofta men att vakna ofta o inte sova sova sova stockmätt minskar risken för PSD så inget jobbigt som inte för med sig något gott. Ds

    Svara
  • Åh så mysigt!! Jag har så sjukt mycket ångest och stress över skolan och allt I och med Corona. Men att läsa din blogg, som är skriven på ett så underhållande sätt tillsammans med vackra bilder och världens gulligaste bebis, fick mig helt lugn. Så avundsjuk!! Men är inte redo för sömnlösa nätter än hehe. Lycka till med mamma livet, njut!!!

    Svara
  • Heja heja med amningen! Har en kompis som gjorde mig bekant med ordet amningscravings, haha! Hade inga tydliga cravings som gravid men när jag började amma, herregud! Käkade mjölkchoklad som aldrig förr, Marabou mjölkchoklad med daim skulle det va. Kunde också få tok cravings på grillad korv, svårt mitt i vintern liksom när grillen var undanplockad 😂
    Man blir helt sjukt hungrig av att amma, men det lägger sig lite med tiden när produktionen anpassat sig efter bebisen, men i början, jösses!! Du gör det bra som kämpar på, men gör det fortsatt ont och är mer jobbigt än lustfyllt så finns det andra alternativ och det är inget fel med det!

    Svara
  • Men duktiga bloggmannen du har, min blir också bättre och bättre för varje gång. Ibland blir man rent ut sagt chockad och undrar hur sjutton han fick till den snygga uppställningen eller serveringen haha <3

    http://johannagrahn.se

    Svara
  • Ja, sötsuget alltså! Helt galet. Min bebis kom för två månader sedan och jag hade ingen aning om att amningen skulle förvandla mig till kak/choklad/glassmonstret 😬 Grattis till Harry! Så söt! 😍

    Svara
  • Vad gullig han är! Vill spola tillbaka när våran lilla Tyra var så liten. Tiden går såååå fort. Nu är hon 14 månader. Hur som helst, din röda klänning med blommor är såååå fin, vart kommer den ifrån? 🙂

    Svara
  • Vilken lycka att ha så mycket vänner med bebisar att hänga med och följa genom livet! ❤️

    Svara
  • Petra!!!!! Hjälp!!!! ÖNSKEINLÄGG ASAP!
    Gifter mig om en månad, bestämdes för 1 v sen. Bör tilläggas att det är närmaste familjen och vigsel i vår trädgård. Behöver tips på blommor, är sååå lost när det gäller buketter. Om du gifte dig om 1 månad, i Sverige, i en trädgård – Vad skulle du ha för typ av blommor i buketten? Kunde inte tänka mig någon annan som skulle vara lika spot on som jag vet att du är i ev svar.
    Har en ärmlös klänning med litet släp och spets, oginellt – Jag vet😆 kraaaaam

    Svara
  • 1000% ljusrosa pioner!

    Svara
  • Jättefin liggdel i vävd naturmaterial MEN tänk på materialet den gjord av. Är det gräs och behandlad? oftast triggar den där typen av material allergier och överkänslighet. Kolla det innan. Men vacker som en karamell det är den!

    Svara
  • Vill du ha med lite tutte på en bild eller missade du den i nederkant 😉 jag råkade btw skicka bild med tutte till min svåger för såg bara söta Bebin hehe ooops

    Svara
  • Hehe, du menar Dante va och inte Damon?

    Svara