window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:53 | maj 11, 2020

Weekly Plans – No plans.

Jaha, då var det dags för en ny vecka. Haha, jag hade ju trott att jag skulle ta hand om en liten köttlimpa vid det här laget så min kalender ekar tom som när på en hinnsvepning idag klockan 14. Var riktigt trött imorse, så blev så glad när Lorpan överraskade mig med frukost på sängen med färskpressad juice och riktiga supermackor på nybakt bröd som fortfarande var varma när han kom hem. Kan verkligen vänja mig vid fotmassage varje kväll och saker serverade på silverfat.

Har bestämt mig för att ändå boka in saker så jag inte bara sitter och väntar ut tiden för det kommer bli olidligt. Jag är peppad, men ändå lite rädd för förlossningen. Det verkar ju göra så förbannat ont, haha. Samtidigt som alla säger att det är det coolaste man kan vara med om. Nu tjatar jag om min graviditet igen. Typiskt, ni får ju säga till mig när jag flummar iväg. Tänker ju inte på så mycket annat så här i slutskedet.

Undra om man kommer få en klädkris efter han ploppat ut. Nu är man ju så van vid att ha en stenhård basketboll mitt på magen. Konstigt när den bara försvinner, som att ett bröst bara: ”Tack och hej – jag drar iväg på semester nu hörs om ett par år igen kanske”.

Åter till veckans icke existerande planer. Jag tänker ändå att jag kommer hänga ganska mycket hemma de första dagarna med Harry – så jag vill ha lite serietips från er! Jag älskar thrillers, mörka serier och kriminalare som kryper innanför huden på en. Fast jag är öppen för förslag, haha.

Om jag tipsar om mina favoriter som jag avhandlat senaste tiden så kan ni tipsa om era? Behöver inte bara vara samma genre utan hit me!

The Loudest Voice – HBO. 

Russell Crowe spelar den obehagliga me too rundmagade tv-chefen Roger Ailes som formade FOX News. För att förstå händelserna som ledde fram till Donald Trumps uppgång måste man förstå Ailes. En miniserie som får det att krypa under skinnet.

Från tidningen Café:

”I över sju avsnitt berättas metodiskt historien om hur en av världens mäktigaste tv-män, Roger Ailes (Russell Crowe), tog den Rupert Murdoch-ägda konservativa kabel-tv-kanalen Fox News från nystartad utmanare i mitten av 90-talet till att bli USA:s största kabel-tv-kanal.

Serien, där en – på riktigt – oigenkännlig Russell Crowe gör en av sitt livs bästa roller som den skurkiga Fox News-chefen Roger Ailes, går på djupet i maktens tv-korridorer där vanstyre, sexuella trakasserier, polarisering och ständigt tummande på den journalistiska etiken är vardag.”

Se den! Russell Crowe briljerar i sin roll!

The Last Dance – Netfix. 

Oavsett om ni inte är ett fan av basket eller sport så måste ni se den här pågående dokumentärserien på Netflix som gestaltar Michael Jordans karriär och Chicago Bulls framgångar och minst sagt färgstarka karaktärer. Den här tungviktaren kommer helt klart bli årets snackis. Jag älskar hur de kastar sig genom aldrig tidigare visat material bakom kulisserna från alla år som gått, där man får lära känna laguppställningen som gjorde det omöjliga möjligt.

DNA SVT PLAY – Dansk kriminalserie av samma skapare som succénserien Bron. När ett fel upptäcks i polisens DNA-register får kommissarie Rolf Larsen en ny chans att ta reda på vad som hände hans försvunna dotter fem år efter tragedin.

En riktig nagelbitarfest med oväntade vändningar och villospår.

Den som dräper – mörkret Dansk thrillerserier.

Brutal, ofiltrerad och riktigt obehaglig som handlar om Jan och Louise som försöker försöker hitta en koppling mellan fallen av flera unga flickors försvinnande. Det finns två säsonger av den danska krimserien. Jag började faktiskt med den nyaste (den ovan) och såg den nedan efter då den egentligen inte har någon koppling till varandra.

Den som dräper säsong ett – Netflix. 

Box21 – Viaplay

Inte lika bra som serierna ovan. Men ändå sevärd och uppslukande. En sån serie du kan plöja i ett nafs en regnig söndag, för den är ändå fängslande och ”du måste bara se nästa avsnitt”.  ”Box 21” handlar om Lidia, en ung rumänsk kvinna som lurats till Sverige där hon för en vidrig tillvaro som sexslav åt svenska män och beslutar sig för att hämnas sina förövare.


71 kommentarer



71 kommentarer om “Weekly Plans – No plans.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • My brilliant friend (italiensk)
Chernobyl
Succession
    Mindhunter
Big little lies S1
Sopranos
House of cards (nya)
    The americans
    Bloodline
    The office (us)
The wire
    Störst av allt (svensk)
    The deuce
    Vår tid är nu (svensk)
    Gomorrah (italiensk)
    True detective S1
    Stranger things
    Sex and the city
    Bron (svensk/dansk)
    Girls
    Älska mig (svensk)
    Band of brothers

    Svara
  • allt hamnade lite huller om buller första raderna ser jag men tror du förstår ändå 🙂

    Svara
  • Ja alla dessa!!! Samt! Sharp Objects på HBO! Bästa. I. Livet.

    Svara
  • +1 på ovan men lägger även till Big Little Lies på HBO, kalifat SVT, YOU som du finner på Netflix 🙂

    Svara
  • Kan trösta dig med att magen inte bara försvinner 😉 (för de allra flesta)

    Svara
  • Haha, det förstår jag också. Men liksom den stenhårda ”stå rakt ut” fotbollen försvinner ju, sedan har man ju lite läckert fluff kvar det är jag med på, haha.

    Svara
  • 😂 Man kanske inte försöker framhäva den på samma sätt iallafall!

    Svara
  • Hade samma kläder som under graviditeten. Kom inte i något annat på månader 😂😉

    Svara
  • Blacklist är grym serie:)

    Svara
  • Den har jag sett ; ) Eller iallafall halva sedan kom jag av mig och nu vet jag inte vart jag är, haha.

    Svara
  • Normala människor på SVT!
    Den är ingen nagelbitar serie men sjukt välgjord, fin och sorglig!

    Svara
  • Älskar den!!!

    Svara
  • Älskar!! Så vacker

    Svara
  • Så otroligt vacker! Älskar att den är verklig och rå. Speciellt hur den porträtterar kärlek och relationer. Inte som en Hollywood film utan på riktigt. Riktigt gripande!

    Svara
  • Du är nog hemma lite mer med Harry än bara ”de första dagarna” 😉 Tänk ”första veckorna” istället så du inte blir besviken.
    Tipsar om mörka thrillerminiserien Sharp Objects på HBO. Så krypande läskig och bra och obehaglig och snygg!

    Svara
  • Ja, verkligen! Jag var hemma säkert en månad med dottern. Hälsade bara på familj eller gick kortare promenader med barnvagnen.

    Särskilt nu i Corona uppfattar jag det som att det rekommenderas att man inte träffar andra än den närmaste omedelbara familjen (de två föräldrarna och ev syskon?) första tiden pga infektionsrisken.

    Svara
  • Jag gillar också mörka serier och thrillers och har precis sett 4 danska filmer som jag kan rekommendera: Kvinnan i rummet, Fasanjägarna, Flaskpost från P och Journal 64. De första 3 filmerna finns på Netflix. Den sista på Viaplay. De är filmatiseringar av Jussi Adler-Olsens böcker. Fares Fares medverkar i dem. 😊

    Svara
  • How to get away with murderer – Netflix! Finns 5 spännande säsonger ☺️👍🏼

    Svara
  • NORMALA MÄNNISKOR!

    Svara
  • Då kommer du gilla The Valhalla Murders! Isländsk serie på Netflix som var riktigt bra:)

    Svara
  • För en inblick i ditt kommande liv – Working moms.
    Lite kul, lättsinnig serie på Netflix.

    Svara
  • Jag rekommenderar Falsk identitet, på SVT-play!
    Den handlar om franska underrättelsetjänsten och dess agenter, både på uppdrag och planering/strategi från kontoret. Väldigt spännande/obehaglig och verklighetstrogen!

    Svara
  • Åh så bra! Är besatt av denna franska serie!!

    Svara
  • Jag med, 100 %!!

    Svara
  • World on fire på SVT play – man får följa några olika individer under andra vk. Stundvis ngt ytlig men rörande!

    Svara
  • Jag älskar oxå mörka serier, så jag drar mina favoriter här:
    You (Netflix)
    Dirty John (Netflix)
    Dexter (HBO)
    Lucifer (Netflix)
    Pretty Little Liars (Netflix)

    Hoppas att Harry kommer snart! ❤️

    Svara
  • Peaky Blinders och Homeland är mina absoluta favoriter. Coisa Mais Linda utspelar sig i Rio de Janeiro och väcker känslor men är samtidigt mysig, kläderna och miljöerna är fantastiska. Suburra är en italiensk serie om korruption, politik och Vatikanen, mycket spännande och sevärd! Samtliga finns på Netflix.

    Svara
  • Blev glad. Peaky Blinders och Homeland är mina absoluta favoriter också. Litar på dina tips, så ska nu kolla in Coisa Mais Linda! 🙂

    Svara
  • Big little lies!!!!! Bästa serien

    Svara
  • Finns på HBO

    Svara
  • Blev glad. Peaky Blinders och Homeland är mina absoluta favoriter också. Litar på dina tips, så ska nu kolla in Coisa Mais Linda! 🙂

    Svara
  • Unorthodox på Netflix, miniserie (4 avsnitt) om en tjej som flyr från sitt liv med de djupt religiösa chassid judarna i New York till Berlin. Så oerhört välgjord!

    Svara
  • Jag blev helt hormonell när jag satt och ammade i soffan framför tv:n så jag klarade inget som på något sätt kunde vara det minsta obehagligt. Det slutade med att jag satt och tittade på massvis med brittiska serier där de renoverar hus eller köper hus på landet. Det värsta som hände var att någon fick lite problem med renoveringsbudgeten.

    Svara
  • Jag med! Älskade läskiga filmer och serier innan jag fick barn och blev aldrig rädd. Brukade se om ”när lammen tystnar” när sambon var på affärsresa bara för att det gav en extra kick! Men efter bebis var jag ett hormonellt vrak och klarade Max av Vänner typ. Så kan ju tipsa om lite mysiga serier att binga medans man ammar:
    Mad men (många säsonger och inget händer så missar du ett halv avsnitt pga blöjbyte så sitter de förmodligen fortfarande och dricker old fashion när du är tillbaka)
    Modern family (feel good x 1000 men grät ändå pga Mannys riktiga pappa inte bryr sig om honom)
    Arrested development

    Svara
  • Sån igenkänningsfaktor! Jag kunde bara se typ Sveriges yngsta mästerkock, kände ångest av mörka serier. Gick över rätt fort som tur var.

    Svara
  • Här är en till som inte klarar av att se på ”läskiga” serier längre- trots att jag älskade det innan!

    Meeeen kolla på:
    The jinx
    Making a murderer
    The staircase

    Och så några poddar:
    S-town
    Serial Adnan Sayed (https://serialpodcast.org/season-one)

    Svara
  • HBO Nordic – The Outsider

    Riktigt läbbig och bra. Annars True Detective

    Svara
  • The Outsider på HBO! Riktigt creepy

    Svara
  • Tack för tipsen! The stranger på Netflix, American Gothic och Why Women Kill är mina tips. Hoppas Harry tittar ut snart och lycka till!

    Svara
  • Okej vi har exakt samma smak verkar det som – älskar alla ovan. Mina tips är The Jinx (alltså typ det bästa jag sett, true crime – ett måste), The Americans, The Deuce (dessutom sinnes snyggt gjord med magiska Maggie Gyllenhaal som både regisserar och spelar). Lycka till!

    Svara
  • Jag hade tipsat om The Alienist, galet bra serie. En kostym-serie, gotisk, mörk och smart. Både bra dialog, story, kläder och miljö!

    Svara
  • Jag ser att vi har liknande smak när det gäller tv-serier så här skall du få min topp-5 lista:

    Thrillers:
    1) ”Bedrag” eller ”Follow the money” som den också kallas är den bästa danska thrillerserie som gjorts anser jag. Absolut skitbra. Just nu kan jag bara hitta den på dr.dk men kanske går den att hitta någon annanstans också? Svt visade den tidigare men den ser inte ut att finnas där för tillfället. Eller så ser du den på Dr.dk och förstår typ en 1/5 del av vad som sägs och tycker ÄNDÅ är det den bästa danska thrillerserien som gjorts 🙂 3 säsonger.

    2) ”La Casa de Papel” (Netflix) – stor chans att du kanske sett denna redan för de har ju de flesta gjort men jag kan inte låta bli att nämna den. 4 säsonger av ren och skär opolitiskt korrekt galenskap, och vänskap. Du kommer att fundera på vilka av dina vänner du skulle välja att plocka med dig om du får den oväntade uppgiften att råna Madrids myntverk och vid minst ett tillfälle lovar jag att du kommer att söka upp den gamla slagdängan ”Bella Ciao” på Spotify och gå in i rollen som ”Tokyo”, medan du sänker pava efter pava av spanskt rödtjut och googlar Anarkismen.

    ”Övrigt danskt drama som lönar sig att leta reda på även om de inte finns på SVT just nu (jag lovar)”:

    3) •”Arvingerne”. -Fullständigt fantastisk samtida dansk dramaserie om en familj i olika generationer centrerat runt ett gods. Bohemiskt och fängslande! Du kommer att älska miljöerna och karaktärerna och gråta på riktigt när du kommer till sista säsongen för att du aldrig mer skall få träffa dessa människor. Ligga vaken på natten och fundera på vad de gör nu? 🙂

    4) •”Herrens vägar/ Herrens veier”. -Bara helt fantastisk. Du kommer att vilja flytta in i Prästgården och vilja nominera Lars Mikkelsen till världens bästa skådespelare of all times, alternativt använda ett frikort och ta en helafton med honom. Om han han håller sig nykter vill säga.

    Helt oväntat bonusserie som funkar fint när hjärnan är helt tom i ammningsdimman och du behöver plöja något underhållande:

    5) Doctor Foster (Netflix) -Brittiskt otrohetsdramadrama.

    Håll till godo!

    Svara
  • Vi verkar ha samma seriesmak så mitt tips blir La Mante på Netflix. Många har missat den tror jag, en fransk serie på ca 6 avsnitt. Spännande och snygg serie.
    Perfekt att sträckkolla på.
    Lotta

    Svara
  • Exit. SVT play.
    Enormt mörk serie om svinrika affärsmän i Norge.
    Typ 70% är baserat på riktiga berättelser.

    Svara
  • Håller med!! 👍🏻😎

    Svara
  • Normala människor, Älska mig.

    Vart är solbrillorna från, snälla? Love ’em!!

    All lycka med förlossning och bebis!

    Svara
  • The Day. Finns på SVT-play, bästa krimin jag sett på länge!

    Svara
  • Lycka till med hinnsvepningen!

    Är väl i stil med slemproppen 😉 för vissa dras det igång typ på parkeringen efter besöket hos barnmorskan och för vissa ger det ingen effekt alls 😂

    Svara
  • The split SVT👌🏼👌🏼👌🏼

    Svara
  • Här kommer nåra tips, inte så mörka kanske men ändå😋 : Outlander , Suits, bonusfamiljen, Dejta, Älska mig, Skärgårdsdoktorn 😁

    Svara
  • Tack för bra tips!! <3

    Svara
  • Stackare, hoppas Harry kommer snart. Här kommer tips som inte redan tipsats om:

    Killing Eve (HBO) – skruvad serie om seriemördare och en besatt kriminalare
    Sorjonen (Netflix) – mörkt, finskt
    Karppi (Netflix) – mörkt, finskt
    Hollywood (Netflix) – inte mörk utan bara helt ljuvlig om Hollywood efter andra världskriget

    Svara
  • American Horror Story – skräckserie
    The mind of Aaron Hernandez – seriedokumentär
    Ragnarök – norsk ungdomsserie
    Sex education – brittisk ungdomsserie
    The Sinner – amerikansk thrillerserie
    Tassarna bort från katterna – seriedokumentär
    The Ted Bundy tapes – seriedokumentär
    Mindhunter – amerikansk thrillerserie
    The end of the fucking world – brittisk ungdomsserie
    Evil Genius – seriedokumentär
    Darknet – seriedokumentär

    Här har du några bra!

    Enjoy ♡

    Svara
  • INNAN VI DÖR!! Say no more

    Svara
  • The Pier (spännande-kärlek)
    Devs (spännande)
    Hidden

    Lycka till ❤️

    Svara
  • Now they see us
    Versace
    Baby

    Alla finns på netflix! ☺️

    Svara
  • Har precis sett första säsongen av Cardinal på cmore, obehaglig men riktigt bra! 🙂

    Svara
  • The sinner och the outsider!

    Svara
  • Killing Eve (HBO) och Falsk identitet (SVT) är mina favoriter!

    Svara
  • Ok här kommer tre serie du inte kan slita dig ifrån!

    1. Tjockare än vatten (säsong 1 2014, säsong 2 2016 och säsong 3 2020. Viaplay) Hade helt missat denna serie och blev helt besatt! Måste ses!

    2. The stranger (Netflix) puls från avsnitt till avsnitt, går inte att sluta titta.

    3. Unorthodox (Netflix) salig mix av allt! Så bra!

    Åh spännande att det är så nära nu, heja heja! 🤩

    Svara
  • Flera som skrivit men poängterar också att kulan är kvar efter förlossning. Min kändes som en 4 månaders mage som sakta sakta pyser ut. Kanske tog ett par veckor innan den gick ner, eller mer minns inte riktigt..
    MEN vissa blir ju bara av med den hux flux direkt efter förlossning 🙂

    Svara
  • Sharp Objects (HBO)
    Chernobyl (HBO)
    Mindhunter (Netflix)
    Normal people (SVT)
    Tell me who I am (Netflix)
    Unorthodox (Netflix)
    Big little lies (HBO)
    Killing eve (HBO)

    Svara
  • MEN HALLÅ! Ingen som rekommenderar Outlander så då gör jag minsann det! BÄSTA serien ever (har sett den 2ggr
    på en månad)… 😅 Bättre än GoT och har fått 96% på Google reviews… Alltså, jag har fått total crush på Jamie aka Sam Heughan efter denna serie… Handlar om Claire om ”råkar” förflytta sig från 1945 till 1740-talet i Skottland, gifter sig med det som blir hennes livs kärlek (Jamie) o ja, alla faror som lurar runt hörnet i 1700-talets Skottland… Skulle kunna skriva en hel uppsats men SE DEN FÖR TUSAN! ❤️ För att inte tala om sexscenerna som gjort denna serie berömd 😅 Finns på Netflix o säsong 5 går just nu i USA/UK så kommer nog på Netflix snart.

    Svara
  • Håller med! Säsong 5 finns på viaplay 👌

    Svara
  • MEN ASSÅ SNÄLLA NÅN HUR KUNDE JAG MISSA!!!!
    Ä-L-S-K-A-R Outlander!!!!!!! Bra tips!

    Svara
  • Har samma typ som dig! Dessa är krininsmare man inte kan slita sig ifrån.

    Broadchurch – denna måste du se!
    The fall – denna också.
    Marcella
    Doctor faster
    Unbeliveble
    The stranger

    Svara
  • Serietips: The Sinner
    Sjukt obehaglig gripande serie!

    Svara
  • Sorjonen – Netflix.

    Svara
  • Alltså det är så konstigt att jag längtar efter Harry?! Kollar varje morgon om han kommit haha. Lycka till inför förlossningen 😀
    MEN TIPS:
    OZARK på Netflix, mörkt, alltså pulsen under den serien. Första avsnittet, fick sådan ångest och ville inte se mer men nu är jag besatt. Knarkkartell och grejer.
    Bron – Har du ju säkert sett men den är ju så niiice!
    Good wife- är ju inte läskig men är ju bra!!
    La Casa de Papel – endast sett typ 5 avsnitt, men alla hypar ju sönder den.
    Gåsmamman!

    Alltså.. Är jag den sämsta tipsaren någonsin. Tipsar om saker jag typ inte sett och utan att ge dig något mer lockande än namnen haha

    Svara
  • Good luck with the skin wrapping!

    Svara
  • Måste tipsa om serien ”Exit” på SVTplay. En norsk/svensk serie vars handling är baserad på intervjuer med Norges rikaste män. I serien får man följa dessa mäns liv som är kantade av omoraliskt och urspårat beteende med droger etc.
    Helt sjuk inblick i en overklig värld, man kan säga att verkligheten överträffar dikten!

    Svara