Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

20:27 | oktober 31, 2020

Är det svårare att dejta när man blir äldre?

Det här året har verkligen varit omvälvande på så många plan. Det har varit världens bästa år – för vi fick Harry.

Men också det konstigaste.

Det har hänt så mycket saker som jag inte berättat om. Det har minst sagt varit snurrigt. Just nu sitter jag med en annan sak som jag inte blir klok på. En ekvation som inte går ihop. Men jag har blivit lovad att få besked nu i dagarna, så jag hoppas verkligen det löser sig. Då kommer det kännas som att någon lyfter av en tung ryggsäck fylld med dumma klumpiga stenar från min rygg. Lätt som en fjäder kommer jag flyga fram – helt bekymmerslös. Haha, så känns det iallafall. Ni behöver inte oroa er, ingen är sjuk. Men det tynger mig ändå eller rent ut sagt dränerar mig på energi. Lagt så mycket tid och kraft på att försöka lokalisera vart skon klämmer. Vet inte hur många timmar jag och Markus grottat ner oss i det här dilemmat. Avskyr när saker hänger över en i ovisshet och man inte får några svar utan måste vänta. Att vänta kan verkligen göra en galen. Jag har dessutom inget tålamod.

Ska bli så skönt att få den här grejen ur världen så jag bara kan lägga min energi på annat.

Som när man dejtar någon och inte ens vet om man kommer få svar. Hur frustrerande är inte det? Sitter jag och väntar i onödan? Ännu värre! Man spelade ju väldigt mycket spel när man var yngre och dejtade. Men undra hur det är när man dejtar när man är äldre? Gör man på samma sätt? Ghostar folk? Lägger dem i frysboxen (ni som lyssnat på I Nöd och Lust) vet vad jag snackar om. Eller är det mer öppna kort, pang på rödbetan? Ingen tid att förlora. Det kanske finns ännu mer hinder i vägen – som barn, hundar osv att ta hänsyn till.

Det kanske rent ut sagt blir ännu svårare?

Spännande!

Nu har jag verkligen mått tipptopp bra sedan i torsdags. Så på måndag tror jag att jag kommer göra entré ut i världen igen. Harry har också varit helt frisk i flera dagar, så jag tror vi är good to go. Jag börjar dessutom få tillbaka min smak redan, trodde jag skulle vara utan det längre. Däremot är mitt doftsinne fortfarande obefintligt. Ska bli skönt att iallafall kunna promenera till kontoret och få lite omväxling. Saknar omvärlden. Saknar alla kompisar. Att få lite intryck och bli inspirerad. Duscha, klä på mig och vara på väg någonstans, se något annat än lägenhetens väggar.


5 kommentarer5 kommentarer om “Är det svårare att dejta när man blir äldre?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Sitter prick nu hemma och inväntar svar från en kille jag träffat ett par gånger. Undrar om han kommer höra av sig eller om jag får sitta här hemma efter en halv flaska vin själv haha. FAAAAAN man blir ju galen. Jag ba äsch jag går in om Petra skrivit något nytt inlägg och så handlade det precis om det, ödet haha.
  Jag är 26 och han är några år yngre, så tänker typ att han ”e så ung” så ska inte bry mig så mycket om han inte hör av sig. Men när man jämför med de man träffar som varit äldre eller i samma ålder så är det helt ärligt inte så stor skillnad?!? Tappat hoppet fullständigt. Aja.

  Hoppas att allt löser sig med saken som tynger dig Petra! massa kramar från Malin i Enskede

  Svara
 • Okej nu hörde han av sig. puuuh.
  Hahah dehär blir värsta live-uppdateringen

  Svara
 • Hej,
  Ger ni Harry modersmjölksersättning nu, efter att du har slutat amma? Vår son år 7 månader och jag funderar på att fasa ut amningen men vet då inte huruvida vi bör ge ersättning eller ej.

  Vänligen,
  Mikaela

  Svara
 • Kan meddela att män på 34 år också ghostar… tyvärr slutar man aldrig förvånas av de motsatta könet! Med risk för att låta bitter haha

  Svara
 • Jag måste bara kommentera, gällande det du skrev i början av inlägget angående saken som grämer dig och Markus… Uppenbarligen har mitt undermedvetna varit mer nyfiket på vad det kan bero på än vad jag trodde – för inatt drömde jag att du gav oss förklaringen! Det var nämligen så att du och Markus hade haft en break på två veckor förra året, och under den tiden hade ni båda haft ihop det med andra människor, men sen bestämde ni er för att det ska vara ni igen. Under denna period blir du även gravid (!!) och nu börjar ni undra, vems är egentligen barnet?! Markus eller den andra killen… Men nu i veckan så fick ni veta att Harry är Markus son, och allt är frid och fröjd. Så bjussigt att du delade med dig av detta på bloggen :’) Haha herregud alltså, vilken hjärna man har…

  Svara