window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

21:22 | augusti 20, 2020

Superwoman Syndromet

Jag och lilleman krigar på med femmans växel. Min lilla älskling. Hur kan vi ha fått en så glad och snäll unge? Han blir bara gladare och gladare och skrattar sig ofta genom dagarna – inte varje dag dock, haha. Tycker verkligen något hänt de två senaste veckorna. Han är en gladare skit. Hans blomstrande leende skvallrar om att han helt klart är betydligt mer nöjd med livet.

Jag har haft en riktigt hektiskt vecka med plåtning för Adoore (inte aslätt att rodda ihop med en tre månaders bebis, haha) som gick över förväntan. Och i början på nästa vecka har jag och Frida inköpsmöten både i Göteborg och Stockholm med flera återförsäljare. Så dessa två veckor är riktigt hektiska för Adoores räkning. Sedan kommer det lugna ner sig lite och jag kommer ha mer tid över för bloggen. Men jag kämpar på så gott det går. Det är helt sjukt att Adoore gått från att ha varit min lilla bebis till ett växande företag. Just nu håller vi på att växa ur allt från affärssytem till lager så vi måste även bygga upp en ny hemsida för att kunna byta från vår nuvarande tjänst Shopify. Så jag håller just nu på att kolla på andra lösningar så att verksamheten ska rulla på så smärtfritt som möjligt. Jag vill ju att vi ska ha världens bästa kundservice – och just nu är det inte möjligt när så mycket småsaker krånglar med sajten. Blir galen på sådant, vill ringa och skrika på dem – och så finns det ingen som man kan nå. Efter flera timmars telefonkö kommer du fram till en dude i Indien som ändå inte kan hjälpa dig. Nej, så kan vi inte ha det. Vill ha tillförlitliga människor som du som företag kan ringa 24/7.

Så jag har insett att jag verkligen behöver hjälp. Måste anställa, men också försöka hitta en mentor som kan hjälpa mig, som kan guida mig rätt. Så ikväll tänkte jag smsa några vänner i branschen för att se om jag kan få bjuda ut dem på lunch och få lite råd. Ska verkligen bli bättre på att be om hjälp. Jag har alltid haft mentaliteten att jag ska klara allting själv, men nu sitter jag med en karta där flera stigar leder till målet men vet inte vilken väg jag ska välja.

Varför är jag så? Frågade min psykolog det flera gånger tror aldrig vi kom fram till något svar. Jag och Linn pratade ofta om det i podden. Varför inte ta emot hjälp när den står där och viftar med två händer i luften i ens nylle?

”Nä, men jag kan själv”

”Men inte ska väl du hjälpa mig bära mitt bagage. Du ska inte behöva bära mina saker. Jag kan själv”

Trots att personen ifråga står med två tomma händer ska jag envisas med att släpa två stora resväskor uppför en trappa. Vill inte tynga ner folk med min skit typ. Förstår inte varför, när det finns folk som vill hjälpa till som oftast mår bra av att avlasta och få känna sig behövda. Precis som man själv fungerar. Det finns ju inget bättre än när man känner att man lättat bördan för någon.

Är det ett duktiga flickan-syndrom? Eller det känns för jävla förlegat – jag tycker vi säger Superwoman-syndromet. Googlade nämligen duktiga flickan och då kom Superwoman upp och kändes betydligt modernare.

Iallafall så ska jag försöka bli bättre på att släppa taget och tacka och bocka för en hjälpande hand. Men också våga be om hjälp.

Känner ni igen er?

Jag tänker att jag ska börja ösa på med lite enklare inlägg från mobilen också, så det kommer upp mer poster kontinuerligt. Det behöver kanske inte alltid vara perfekt, utan kanske lite kul när det är i farten med.

TACK FÖR ALLA ERA PEPPIGA TIPS I FÖRRA INLÄGGET! Fått massa inspiration och ska försöka få till allt i höst!


15 kommentarer



15 kommentarer om “Superwoman Syndromet”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Så kul med adoore!!
    När kommer man kunna beställa höstens klänningar?

    Svara
  • Ja, så pirrigt!!! Och kul!!!

    De kommer i September och kommer släppas på pre-order första september! Kramar!

    Svara
  • Ja, så pirrigt!!! Och kul!!!

    De kommer i September och kommer släppas på pre-order första september! Kramar!

    Svara
  • Att lära känna sig själv och förstå varför man som Super woman har svårt att acceptera hjälp kan ta tid. Att våga sitta med sig själv, meditera, ta in lugnet i naturen å verkligen känna in sig själv, sin egen kropp och hitta sitt egna ”lilla jag”, den flickan som alltid vill vara duktig. Om du kan komma i kontakt med ditt inre barn och se henne, hennes beauty, visdom och styrka så kommer du kunna klura ut vad som fått dig att alltid välja att vara en super woman. Jag jobbar konstant med det och det finns inget bättre än att kunna släppa ner axlarna och få en hjälpande hand. Jag vill ge dig och så många andra duktiga super women en hand och massa värme. Förståelsen att visa sig sårbar är bland de finaste vi kan göra, det är då vi växer och kommer närmare våra och andras hjärtan.

    Kram och Kärlek

    Svara
  • Shopify har världens bästa chatt-kundtjänst! Sen kan man uppgradera till shopify plus om man växer. Men kanske bästa lösningen är att investera i hemsidan hos en svensk leverantör och få någon där som kan hjälpa till fort när det händer något.

    Svara
  • Spännande att följa er resa! Kan förresten varmt rekommendera Vendre, de har bl a byggt webbshop åt La Leia på laleia.se. 🌟 Grymma projektledare och utvecklare samt enkelt CMS som är lätt att hantera och optimera (SEO). Obs! Jobbar ej där utan är f d kund till dem från ett tidigare jobb och vi var jättenöjda! 😊
    Lycka till! 🍀

    Svara
  • Kolla upp https://www.jetshop.se/ ! Bland annat kör Lars Wallin, twist & tango och scorett sin e-handel via dom.

    Svara
  • Najs mentalitet! Superwoman!!!

    Svara
  • Ville bara säga att inläggen behöver verkligen inte vara perfekta! Så enklare inlägg uppmuntras 🙂

    Svara
  • Petra! Du kanske skulle ha en like-funktion på inläggen? Tyckte det här inlägget var grymt och vill gärna visa det — men har inte alltid tid/energi att gå in att kommentera. Kanske kan det vara kul för dig att få enklare respons också? Jag hade åtminstone använt funktionen ofta och gör det på t.ex. Elles bloggar! Tack för bra blogg och grattis till Harry 🙂

    Svara
  • +1

    Svara
  • Känner igen det där att rodda ihop vardagen med en liten på armen.
    Kul att företaget växer och går framåt!

    Svara
  • Får en uppfattning av att du är en people pleaser och då vill man ju gärna vara människor till lags/ej tynga ner andra vilket i grunden ofta handlar om att man vill bli omtyckt och älskad.

    Svara
  • Jag föredrar enklare inlägg, där bilderna är spontana och inte ”fixade”🤩❤️

    Svara
  • Härliga bilder!

    Svara