window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:59 | juni 10, 2020

Men gud det är så här att vara Forni

Vilken fin respons på förra inlägget! Tack för alla fina meddelanden och vad skönt att man inte är ensam.

I julas träffade jag en astrolog på ett Kicks event som jag höll i. Hon sa att i juni skulle jag gå in i en ny fas i mitt liv där jag fick bättre kontakt med mina känslor. Hon sa att jag skulle känna ett annat djup och att jag egentligen kunde vara en ganska känslosam person om jag tillät mig själv.

Jag fnissade lite när jag berättade det för mina kompisar.

Imorse smög jag upp i ottan för att skriva klart en text till ett samarbete som handlar om livet och möjligheter. Jag började tänka på döden. Tro inte att jag helt tappat det nu, haha. Men senaste tiden har jag grubblat mycket på att livet kan ta slut. Men utan ångest. Ju mer jag tänker på det, desto mer vill jag leva.

Innan Harry var min känslomur ganska hög. Som att försöka skära genom en bränd kladdkaka, men nu känner jag mig helt omtumlad och lika porös som en nybakt cheesecake.

Det känns som att jag hela mitt liv gått runt och känt mina känslor i svartvitt och helt plötsligt har jag färgtv och full HD.

Imorse när jag gick till BVC slog det mig. Men gud det är så här det är att vara Forni.

Vi brukar alltid skämta om att vi är väldigt olika och jag känner inte in lika mycket och kanske mest vågar visa mig sårbar på insidan för mig själv. Vet inte varför jag alltid ska vara så ”tuff” och ”klara allting själv”. Är det något i min fostran eller har jag utvecklat den sidan själv? Tror inte ens min psykolog kom fram till något, för jag vågade nog inte öppna upp tillräckligt. Jag gav ett lillfinger, men inte hela min hand.

Man hinner som ni kanske märkt tänka väldigt mycket när man ammar konstant.

Är det någon som känner igen sig?

Nej nu ska jag bege mig till kontoret. Och sedan äta lunch i solen med några kompisar!

Ha en magisk dag!


24 kommentarer



24 kommentarer om “Men gud det är så här att vara Forni”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Att tänka på döden känns som att tänka på en naturlig del av livet.
    Håller med om att man känner sig mer levnadsglad och försöker utnyttja varje dag man får.

    Svara
  • Har du planer på att producera dina klänningar i andra material? Viscose, Bomull, Silke. Du har en fantastisk design och jag skulle storhandla om klänningarna släpptes i naturmaterial.
    Njut dock av att vara mamma och strunta i jobbet så gott det går!

    Svara
  • Same 🙂

    Svara
  • Hej Frida!
    Designen är inte hennes. Vill du ha klänningarna i bättre material så kan du gå in på wakkaku och köpa dom där i original som inte är polyester.
    https://bloggbevakning.se/2019/09/12/hur-likt-ar-for-likt-del-2/

    Svara
  • Jag tycker fortfarande att designen är snygg och Wakkakus egna märke låter sig inspireras precis lika mycket av de större designerna. Likväl Ganni tillverkar sina kläder i Kina, men de väljer till större del bättre material. Hade önskat ett mer hållbart och kvalitativt material också på Petras kläder. I ett nästa steg skulle det vara fantastiskt om de valde att producera närmare Sverige, men det blir en annan prisklass.

    Svara
  • Haha, detta är jag i ett nötskal! Ber aldrig om hjälp, ska klara allting själv, visar en okänslig yta, jobbar stenhårt, ”duktig flicka syndromett” men oj oj under ytan är det en berg-o-dalbana med känslor som jag inte tillåter komma fram. Varför vet jag inte. Har också tänkt på om något i barndom/tonåren har bidragit till detta eller ej…

    Svara
  • Jag är som du var förut 150% och jag trivs väldigt bra med det. Är sämst på att känna efter och visa känslor haha. Tycker även att människor som känner väldigt mycket är skiiiiitjobbiga haha, men det försöker jag jobba på. Det är ju inte deras fel liksom.

    http://johannagrahn.se

    Svara
  • Petra, hur tänkte du när du kopierade designen på dina smycken? Det har nu skrivits på flera ställen och folk frågar. Du blev ju anklagad för plagiat med ditt egna klädesmärke, så sjukt beteende! Jag är så besviken, både följt dig och köpt grejer av dig.

    Svara
  • Plagiatpetra kommer inte svara haha

    Svara
  • Instämmer på denna!
    Så otroligt besviken av tex en av ringarna i kollektionen för Safira och den direkta kopieringen av Griegst. Inspiration får man absolut lov att hämta men när det landar i en ren och skär kopia blir besvikelsen enorm. Petra, har följt dig så länge för tips om allt från kläder och mat till allmän livespepp och roliga stories. Men sådana här saker är för trista…! Du förlorar vår respekt! Bättre att avstå en kollektion om man inte kan åstadkomma något eget och originellt.
    Hoppas att du bemöter allas funderingar!

    Svara
  • Hahaha det var så kul att läsa ”är det så här det känns att vara Forni”
    Jag var en av dom som komenterade på inlägget innan om att jag älskar när du öppnar upp dig.
    Jag hittade din blogg genom Michaelas blogg, det var även hon som fick mig att inse att jag är högkänslig. Så coolt! Sån befrielse också att få reda på det och precis som henne ser jag det som min största styrka just för att vi känner såååå mycket. A whole new world haha, welcome! Nej men det jag vill säga är: fortsätt på det här spåret, älskar självklart all annan inspiration man hittar här både med kläder och inredning men inget slår dina personliga texter.
    Plus att du är GRYM på att skriva och sätta ord på känslor!

    Svara
  • Är likadan, men blivit ”mjukare” senaste åren. Tror i mitt fall att det är kopplat till mina föräldrars skilsmässa. Det här med att klara sig själv. Har också alltid tagit lång tid för mig att lita på nya människor.

    Svara
  • Har du planer på att bemöta kritiken du fått ang. ditt plagiat med din senaste smyckes kollektion för safirs? Eller kommer du ducka?

    Svara
  • Kommer att säga ”fabriken tog fram modeller som jag valde mellan”. Det var iaf hennes ursäkt med Adoore.

    Svara
  • Hej!
    Jag antar att Bloggbevakning har skrivit om detta eftersom så många gnällspikar hittat hit. Jag orkar inte ens gå in på den sidan, jag gjorde det en gång och var dränerad på energi efteråt. Tänkte bara, du behöver ju inte köpa produkterna så kan du välja att lägga ned din tid och energi på annat. Bara ett råd. Fast du kanske är en sån som går igång på att gnälla..? Tack å hej från mig! 🙂

    Svara
  • Ang. plagiat, seriöst, vem bryr sig? Har man inte annat för sig? Dags att skaffa en hobby kanske? Alla tar inspiration från andra, det är så det funkar i modevärlden, det är därför alla ser likadana ut. Om du vill vara helt unik shoppa från Desigual eller nått. Det är bara att kolla på modehusen, så fort nått blir en trend då ska alla skapa samma, kanske med en liten twist. Och att handla på kedjorna kan man ju bara glömma. Att klaga på en nybliven mamma som inte har det så lätt, ja då är man ganska empatilös. Gå och lägg er.

    Svara
  • Naaaw, vad gulligt. Gå i försvar mot ren brottslighet.
    För det första är det olagligt, och för det andra är det stor skillnad på att bli inspirerad av en trend och att kopiera flera smycken rakt av. Så skämmigt! Och hon borde stå till svars, precis som alla andra. Tror du man kan göra så i något annat yrke? Knappast! Och ”nybliven mamma” är ingen ursäkt för ett endaste skit. De första nyblivna mammor går inte och plagierar för betalning.

    Svara
  • Okej, lär dig att använda google, så får du veta var som är brottsligt eller inte 🙂 Här kan du läsa https://www.verksamt.se/starta/vad-galler-i-din-bransch/mode-och-design/avtal-och-lagar/designskydd-patent-och-varumarkesskydd, tills dess du lärt dig hur du använder verktyget. Hon ska inte stå till svars för det finns inget att stå till svars för. Det är verkligen inget speciellt. Gå in på topshop, zara, hm osv. allt är plagiat där. T.om. svenska modehus plagierar, men du har inte koll på särskilt mycket, det är ok, du behöver inte skämmas, det är många som inte har koll. Ta ett djupt andetag och gå vidare med livet 🙂

    Svara
  • Lol…. jobbar med exakt det här. Och även om stora varuhus kopierar så betyder det inte att em annan aktör kan gå in och kopiera. Ett fel gör inte alla andra fel legitima. Men tack för gott skratt, verkar inte finnas många HP i din hjärna.

    Svara
  • På sättet som du skriver verkar du snarare precis har börjat lära dig skriva snarare än att du är mogen nog att ha en jobb. Skicka källa på att det är brottsligt? Att man TYCKER något är fel är något helt annat och får stå för dig.

  • Jag är nog inte rätt person att avgöra om Petras smycken eller kläder är plagiat. Det låter jag någon med mer expertkunskap göra.

    Om det är det så är det ju givetvis inte okej eller ska bortses från. Även om de större modehusen plagierar så anklagas de ju ofta för det och får ta saker från hyllorna/ur produktion pga att de är för lika originalen. Du måste ju förstå att det inte är en bagatell? Plagiat är ju allvarligt!

    Svara
  • Om det är plagiat då är det inte ok eftersom det är brottsligt. Alltså att de har skyddat sin design osv. T.ex. Samsung vs Apple.

    Men att jag som kund endast får köpa wrapklänningar från Diane von Fürstenberg tycker iaf jag är absurt. Jag gillar kanske inte hennes tyger, priset är för högt osv. Som kund ska man ha valfrihet. Jag kanske vill köpa billigare klänningar med lite sämre tyg och en liten twist. Jag menar hur många flipflops finns det inte? T-shirts? Osv osv osv..

    T.ex. det finns en miljard (o)lika pärlhalsband, medaljonghalsband osv. samma med allt! Eller?
    Förklara vad som är fel annat än din känsla. Vilka konsekvenser blir det om inget får vara likt något annat? Hade hon tagit en helt unik design från någon annan litet aktör, då hade jag fattat kritiken. Men inget hon gjort är särskilt unikt.

  • Åh jag är exakt likadan! Ska vara så stark och alla tror att man mår bra hela tiden men egentligen är man ett vrak som ska klara allt själv och inte vågar visa känslorna utåt men inom mig svämmar känslorna över.. Har aldrig gått till en psykolog men tror inte det skulle hjälpa.. skulle bara säga att allt är bra och fråga hur psykologen mår istället ha ha ha. Å visst tänker man på döden när man har barn mycket mer än innan.

    Svara
  • Du är så underbar!!!

    Jag har bara några inbjudningar kvar till världens bästa shopping. Det är gratis att gå med och de säljer märkesvaror upp till 90%. <3<3<3

    Best secret:
    https://www.bestsecret.se/r.htm?rc=K5UKQ33DLZE4S&c=se&utm_campaign=copylink_invitation&utm_medium=copylink&utm_source=invitation&utm_content=registration

    Svara