window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

Det här inlägget innehåller reklamlänkar

09:48 | juni 8, 2020

Klänningar man själv vill ha, Babygram, Lyxiga middagar och Ny Hylla!

Nej, men nu jäklar måste jag komma ikapp med mina uppdateringar annars hamnar vi så mycket efter. Vi hade en riktig bra natt. Efter några riktigt pissiga småtimmar i lördags där Harry körde efterfest till halv sex på morgonen. Markus träffade ett gäng soliga partyprissar som var på väg på efterdänga när han gick ut med Pucken vid halv fem på morgonen och Harry skrek som en stucken tjur. Pucken var solidariskt uppe med oss på natten och undrade vad tusan vi pysslade med. Hade dundrat en stark Tikka Masala på kvällen, vet inte om det var den som spökade i Harrys kista. Man glömmer ju att man är en vandrande mat- och mjölkcentral.

Men idag känner jag mig lite piggare. Dessutom har jag och Harry ingenting inbokat, så skönt. Vi haft ett riktigt mingligt schema senaste tiden.

För ett tag sedan var min kusin, Ida och Harrys syssling Tuva förbi och kikade på underverket. Harry fick en riktigt fin jeansjacka från gänget signerat Arket som han stolt poserade i.

Sen tvingade jag Ida att modella i våra nya Adoore styles som vi släppte för några dagar sedan. Amen kolla vilken superpingla.

Vår asymmetric klänning är verkligen en av mina favoritmodeller. Den är så smickrande på – med mina ledord: ”markant axel, markantmidja och en smickrande drapering över magen med vidd som förstärker ens kurvor”. Det är verkligen en ynnest att få designa kläder som man själv vill ha. Ni vet ju att jag är besatt av passform och alltid vill rikta allt strålkastarljus mot midjan, men samtidigt ge en snygg balans mellan axlar och höft, vilket alla klänningar från Adoore har gemensamt.

Samma sak med vår rivera klänning. Ville göra en stass med öppen midja som alla kunde bära därav den höga midjan med knyt framtill som blir en snygg drapering över magen, så man känner sig bekväm. Gillar också att man kan gå utan bh oavsett byst, då den går att spänna åt ordentligt. Till och med mina enorma tunggviktare till mjölkbomber går att rocka utan bh. 

När gänget hade gått tog vi oss ut på en långpromenad i solen. Tänk här sitter jag med vårt nyfödda barn på en parkbänk med vår supervagn. Okej, älskar konceptet vagn. Hur soft är det inte att glida runt med en stor koloss som man kan lasta med tunga saker. Älskar att vår vagn är så hög, så man inte behöver böja sig.

Insett att om det är något som ska införskaffas nu som nybliven mami så är det snygga och sköna gympaskor.

Hur fin är den här blusen från Gina Tricot? HUR BRA HAR GINA BLIVIT? Tycker verkligen de steppat upp – och har så mycket snyggt inne. Allt känns mycket trendigare.

Tre favoriter. Älskar att vi bor så nära Lill-Jans skogen, den är så lummig och mysig. Och just nu är den lika grön som Grinchen.

Sen gick vi hem och alla totaldäckade, utom jag då. Jag satt som en hök och vakade över min familj.

När Burre ätit så vill han alltid ligga nära, då kan man få ha det så här gosigt.

Har jobbat lite med min Safira lansering som är NU PÅ TISDAG!!!! Wihoo! Men mer om det i ett eget inlägg idag vid lunch!

Amen förlåt, men hur kan vara så här gosig och söt. Harry växer så det knakar. På tre veckor hade han växt 4,5 cm, helt sjukt. Älskar att det ser ut som hans hår är vattenkammat dagen till ära.

En dag åkte jag, Markus och Carro ut till Steffi och hängde i solen. De har nämligen hyrt ett hus vid vattnet som är helt magiskt. Där kommer vi hänga mycket i sommar.

Sen fick vi åka hem när jag började känna mig febrig. Hade haft ont i brösten hela dagen – och jajamän. Mjölkstockning stod på schemat, feber, frossa och knölar i brösten riktigt festlig stämning. Alltså det här med amningen, vilket pest. Hur kan det vara så förbannat svårt. Det känns fortfarande från och till som att Harry kör loss med en dermapen behandling när han äter. Som att tusen nålar hugger i mina stackars bröstvårtor, trots att jag gör allting by the book.

Jag och Markus har beställt Simple Feast senaste veckorna. VI ÄR BESATTA! Läste om dem i Elsa Billgrens blogg och så tipsade några kompisar om dem – och nu är vi hooked. Vegetarisk och ekologisk mat som levereras till dörren. Som är färdigpreppad som man sedan slänger ihop på några minuter. Allt är så galet gott.

Ovan har ni en sötpotatis, majs och dill röra serverad på en stekt tortilla med en bönröra och syrlig dipp. Den här rätten får fullpott. Typ godaste tacon jag ätit.

Sen kom Lojs och killarna på Gamla Uppsala Snickeri förbi för att sätta upp hyllan som vi beställt till sovrummet. Jag hade sovit typ noll timmar och hade gårdagens smink. Men antar att det är min nya look, haha.

Okej, hur bra blev hyllan? Ni ska såklart få ett helt inlägg om hyllan och bygget i ett separat inlägg när jag stylat den.

Skulle visa Lojs vår magiska lilla oas till innergård

Det var ju helt klart värt att vänta på belysningen från Italien när man såg den komma upp. De hade specialbeställt den för att få den extra tunn.

Harry har verkligen ett roligt minspel. Han älskar grimasera.

Det färdiga resultatet suger vi lite till på.

Det var allt babyspam från oss. Harry ser verkligen redan ut som en liten pojke tycker jag.


44 kommentarer



44 kommentarer om “Klänningar man själv vill ha, Babygram, Lyxiga middagar och Ny Hylla!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Vart kommer den röda klänningen ifrån som du har i slutet av inlägget? 🙂

    Svara
  • Ganni <3 Det är min kompis klänning som jag lånat.

    Svara
  • Vilket fint inlägg! <3
    En fråga, vilken storlek har din vän som poserar i riviera-setet?
    Är så osäker om jag ska välja S eller M.

    Kraam,
    Elina

    Svara
  • Åh, tack gullis!

    Hon har S på bilderna ; ) De är ganska små i storlekarna just i midjan, för jag verkligen vill att de ska smita åt. Men har du nätt midja välj S är du rakare i kroppen kör M.

    Kramar ; )

    Svara
  • Harry-Boy är verkligen en riktig Jackpot! Så himla söt.

    Svara
  • Åh, ska hälsa honom det, haha!

    Svara
  • Kan du inte skriva lite mer om amningen och vilka problem du stött på?
    Jag är själv gravid och tänker mycket på amning, och om man kan förbereda sig på något sätt mer än att läsa på.

    Svara
  • jag fick tipset i efterhand (haha) om att ”härda” bröstvårtorna under tiden man är gravid. alltså typ greja med dom varje dag så att de blir vana vid beröring och påfrestning typ. rulla dom lite mellan fingrarna och dylikt! en kompis gjorde det och det har funkat kanon för henne, jag hade superproblem i början så fick använda amningsnapp för att det gjorde så ont och var så mycket sår 🙂 men nu är de härdade och på g somfan så våran lilla 3månaders käkar järnet utan nappen nu

    Svara
  • Det är ju bara lite bilder (inte helheten) men ser forfarande ut som att du har alldeles för lite kläder på dig när du är ute!

    Brösten får inte utsättas för drag! Speciellt om man lätt får mjölkstockning, tyvärr, det suger, men ullinlägg i BH:n extra linne över det (under andra kläder också) och helst nån vindtät jacka.

    Är jättejobbigt med mjölkstockning och det kommer gärna tillbaka om man inte är försiktig.

    Svara
  • Jag vet inte men på amningsmottagningen sa de till mig att det här med att drag och kyla skulle bidra till mjölkstockning är en myt.

    Svara
  • Min egen erfarenhet säger motsatsen 🙂

  • Jag rekommenderar verkligen dig att stanna kvar på förlossningen och be om hjälp. Jag gjorde nämligen inte det och ångrar det bittert. Så det blir rätt från start liksom. Tror jag började fel och sedan har jag fått sota för det sedan dess, haha.

    Svara
  • Säger samma som dig Petra, jag stannade en extra natt ”ifall att” med våran som är född 24/5 då jag kände mig lite osäker på amningen men egentligen tänkte åka hem. Så tacksam att vi valde att göra så, fick superhjälp med saker som jag annars inte kommit på att jag behövt hjälp med förrän efteråt. Som t.ex amningsnapp, hur man ska forma bröstvårtan och vilket grepp barnet ska ha. Fråga alltid om hjälp vid osäkerhet, så onödigt att behöva stressa upp sig hemma.

    Svara
  • Vilken cool outfit i leopard Harry har! Var är den ifrån?

    Svara
  • Eller hur! Lindex <3

    Svara
  • Var är dina fina sneakers ifrån? 🙂

    Svara
  • Undrar jag också!!! Jättefina! Ngn som vet?

    Svara
  • Det undrar jag också! Perfekta ju

    Svara
  • Önskeinlägg: ”Harrys ankomst från Puckens perspektiv”
    Är väldigt nyfiken på hur hundar reagerar när en baby dimper ner i familjen. Bävar lite inför den dagen för mitt egna vidkommande då vår hund är som en liten bebis 🙂

    Svara
  • Absolut! Pucken är också vår lilla bebis. Hon lyckades också tajma in att hon löpte sådär några dagar efter riktigt dålig tajming minst sagt. Så hon kändes lite deppig, men är ändå fin med Harry och pussar på honom och så <3

    Svara
  • Yay!!! Mys! Puck är en himla fin hund! <3

    Svara
  • Mjölkstockning är verkligen inget kul. Stackare 🙁

    Svara
  • Elsk på dine sneakers! Er det årets modell? Vet du hva den heter? 🙂

    Svara
  • Jaaa mer uppdateringar, saknar dina inlägg 😀 Men känn ingen stress, ta dig tid till så mycket bebisgos som möjligt 🙂

    http://johannagrahn.se

    Svara
  • Hej Petra!
    Dör så fint era påslakan är!! Vart kommer dem ifrån?:) tacksam för svar!

    Svara
  • Garbo & friends!

    Svara
  • Adoore-kollektionen är såå fin Petra, bra jobbat! Jag är nyfiken på hur Asymmetric Dress Red är i storleken, jag väljer mellan S och M – vilken storlek har du? Kram!

    Svara
  • Så mysigt det ser ut! (Minus mköljstockningen hehe) Har du tips på amnings-Bhar? Eller nån annan i kommentarsfältet som har det? Är i vecka 32 så ett tag kvar men använder redan en skön från Kappahl då Bh med bygel känns oskönt just nu.

    Svara
  • Måste tipsa om amningslinne. Lindex. Kanske inte fungerar om man har väldigt stora bröst men för mig o många jag känner så har bara limnet funkat. Svart linne, svarta tights = mammaninja 🙂

    Svara
  • Jag hade en från Lindex utan sömmar som var jättebra. HM har mest i bomull som inte är så kul när det råkar bli blött av lite mjölk eller också är de vadderade vilket är lite onödigt och bylsigt när man hela tiden har amningsinlägg i kuporna. Man får tänka mer funktion än utseende på amningsbehåar tyvärr. Man vill inte ha några byglar eller hårda sömmar som kan trycka på ömma bröst.

    Svara
  • Jag hade också problem med amningen i början med båda mina barn. Trodde bröstvårtorna skulle ramla av av smärta. Jag varvade amningen med att pumpa samt ha bröstvårtsnapp på bröstet när jag ammade för att få vårtorna att läka/vila lite mellan amningarna. Tips om du inte testat!

    Svara
  • Angående amningen så kan det vara värt att kolla upp om du fått en svampinfektion i brösten. Jag hade brännande och ilande smärtor i brösten i sex veckor!!! med min dotter. Visade sig vara en svampinfektion, fick salva utskriven och en vecka senare gjorde amningen inte ont längre. Istället för tårar och smärta blev amningen en mysig stund.

    Svara
  • Jag flaskmatade min dotter och har bestämt att göra det med barn nummer 2 också. Tycker allt med amning känns så obehagligt och jobbigt 😉

    Svara
  • so a cute baby. <3

    Svara
  • Stark mat går över via amning till bebis, gjorde samma misstag en gång och aldrig mer. Bebisen var ca 1 månad och jag åt starkt på sen eftermiddag.. På kvällen urartade det totalt, fyfan… Illröd gråtandes bebis med ont i magen men som annars brukar vara helt lugn och utan problem.. Det var ångest delux för mig i några dagar. Har

    Svara
  • Hej Petra!
    Först och främst, tack för världens bästa blogg! Alltid lika underhållande och inspirerande 🙂
    Jag väntar också barn och är lite vilsen i alla prylar som finns och behövs (eller inte behövs). Skulle inte du kunna lista de saker/prylar etc. Som du haft mest användning av de första veckorna? Och vad du kanske klarat sig utan, eller hade velat ha någon annan modell/variant av?
    Tusen tack på förhand! 🙏

    Svara
  • 1. Babynest (sleepyhead)
    2. Babybjörn babysitter
    3. Baby brezza pro formula om du inte tänkt amma.
    4. Body och pyjamas som är omlott, iaf första månaderna
    5. Bärsjal eller bärsele kan va guld om bebis tycker om det. Kan köpa på Facebook market billigt och testa

    Skötbord hade vi noll användning av, räcker med en skötbädd bara.

    Svara
  • Ha inte dåligt samvete om du skulle känna att du vill avsluta amningen. Kramar från en 50-årig trebarnsmamma som har stor behållning av din blogg

    Svara
  • Jag fick mjölkstockning direkt som jag typ låg på sidan eller halvt på mage så brösten blev tryckta. 🙂

    Svara
  • For en nydelig familie du har Petra <3 Har fulgt bloggen din i lang tid, og digger å kikke inn her. Vi har også en liten hund på 1.5 år og fikk vårt første barn for 1 uke siden, vi skal hente hunden hjem imorgen. Vil gjerne høre hvordan dere gjorde det med tilvenning av baby og hund? Noen tips? Klem Martine

    Svara
  • Hej! Känner igen det där med mjölkstockning. Vi fick utskrivet en syntocinon spray man tar som löser upp stockningen, gjorde underverk verkligen! Stark rekommendation!

    Svara
  • Åh, vilken kämpe du är! Men om du beskriver att det blev ”fel från start” så finns det ju fortfarande massa hjälp att få! Amningshjälpen kör FaceTime vet jag, olika sidor på Facebook, låt BVC titta när du ammar och när du lägger bebisen tillrätta vid bröstet osv. Du ska inte behöva gå igenom det här själv om det känns så tufft. Amning är en teknik och det är viktigt att våga be om hjälp! Du ska ju inte behöva ha det värre än vad det kan vara. ❤️❤️❤️ Har ni kollat kort tungband på Harry förresten? Det kan göra ont på mamman vet jag för taget blir fel.
    Kram

    Svara
  • Sagogrynet + Asabea på Instagram

    Svara
  • Vad heter modellen på skorna och var kommer kjolen ifrån? Så himla snyggt!!

    Svara