window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

07:24 | april 20, 2020

17 dagar.

Nu är jag gravid. Eller det har jag ju varit i 263 dagar. Men nu känner jag mig som barbamamma. Vaggar fram som ett otympligt kylskåp på gatorna. Böjer jag mig framåt flyger kylskåpsdörren upp med massa dryck tung dryck som nästan drar mig ner mot marken. Avsaknaden av magmuskler börjar bli påtaglig. Jag flåsar som att jag sprungit upp till 102:a våningen på Empire State Building. 1860 trappsteg för att vara exakt. Har också gått in i rollen som höggravid och äter allt som kommer mig för likt en labrador. Många sa att man skulle känna sig ”mätt” i slutet, att bebisen tog så mycket plats i magen att man likt en bypass operation bara kan äta lite åt gången.

Nope, that didn’t happen for me. Har verkligen fått en sötad tand de här nio månaderna. Husmanskost, sötsaker, efterrätter, snabbmat och läsk har aldrig varit så gott. Undra om jag kommer börja äta mer som mig själv efter. Jag brukar ju gilla mer fräscha saker. Inte en tacobar tallrik nacho deluxe i sängen – varje dag.

Jag kämpar på med min favorit bh vars bh-band på ryggen numera sitter upp i nacken för att kompensera så att bygeln ska hamna under bröstet. Idag ska jag köpa Bridget Jones trosor till förlossningen. Ett stycke tyg storlek XL utan sömmar att glassa runt i efter att ha 50 cm köttstycke passerat ut genom mig. Tänker mer och mer på förlossningen, samtidigt som jag försöker fäkta bort de tankarna. Jag är svinpeppad och försöker mentalt visualisera målbilden, men är också lite rädd. Att springa intervaller är något som faller mig i smaken och många har jämfört det med ett vidrigt intervallpass på löpbandet. Du ger allt vad du har i 30 sekunder och sedan försöker du pusta ut för att samla kraft inför nästan sammandrabbning.

Ska skriva mitt förlossningsbrev idag, har typ skrivit klart det mentalt men ska få ner det på papper. Man lämnar tydligen in ett handskrivet brev med sina tankar och önskemål när man skriver in sig. Jag och Lorpan kollade på Margauxs och Victoria Törnegrens förlossningar på Youtube och kände att så får de gärna utspela sig.

Poletten har precis trillat ner att jag även ska amma. Eller alltså tänkt göra det hela tiden så länge det fungerar bra. Men insett att vad tusan har man på sig då? Alla säger att vår Paris klänning från Adoore är magisk eftersom den har knappar framtill som är lätta att öppna. Helt glömt av att man inte kan ha på sig vad som helst om det inte ska bli ett projekt varje gång frukost, lunch eller middag ska serveras i min alldeles egna mobila matsal. Det får bli ett senare problem. Först ska Harry ut.

Okej, gänget nu är det bara 17 dagar kvar i appen.

Bisse min kompis som gissat rätt på både Joanna och Tildas förlossningar säger att jag 100 % kommer föda i april och jag har tagit henne på orden. Hon har tippat två datum, så vi får se om min synska vän har rätt. Eller om det här kylskåpet kommer behöva bogseras fram till mitten på april.


7 kommentarer



7 kommentarer om “17 dagar.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Åh det kommer gå så bra! Men jag var också nervös varje gång inför fl (3 barn). Går nog inte att komma ifrån och är nog bra så man ställer in sig.

    Jag tänkte alltid att jag räknar med att gå över 14 dagar så blir det inte så jobbigt mentalt om man faktiskt gör det. Sen födde jag alltid tidigare men hade stora barn så tack o lov för det! 😂

    Kan tipsa om Gudrun Abascals böcker – tycker att de var bra och stärkande! Kan också tipsa om hallonbladste som ska vara stimulerande för födandet och även verka läkande efteråt. Jag födde ju som sagt tidigare, hehe.

    Ang amning: Tänk för guds skull på att inte bli kall, akta dig för drag. Säger bara mjölkstockning – där snackar vi smärta. Förlossning är ingenting… Jag körde mest på amningslinne o en sjal över.
    Lycka till!!!!

    Svara
  • Åh så spännande nu! 😀

    http://johannagrahn.se

    Svara
  • Det här med amningsvänliga kläder är ju lite svårt. Jag kör amningslinne och sen något ovanpå som man antingen kan dra upp eller knäppa upp (blus, skjorta, t-shirt, top). Det är lite trist men amningslinnet gör att jag slipper känna mig så naken under.

    Lycka till med förlossningen! Jag har två döttrar (två år och fyra månader). Förlossningen med äldsta dottern startade spontant och yngsta blev jag igångsatt pga extrem foglossning och stora sömnproblem. Båda förlossningarna var häftiga och fantastiska upplevelser (och smärtsamma såklart). Igångsättningen var lite mer smärtsam innan jag var i aktiv fas jämfört med förlossningen som startade spontant. Så coolt att föda barn – stort lycka till! Kvinnokroppen är sååå häftig!

    Svara
  • Förresten, gällande amning. Om du vill amma: det är helt normalt att små bebisar vill äta konstant för att uppnå en bra produktion. Det har inget att göra med att du inte har tillräckligt med mjölk utan bebisar är så smarta att de, tillsammans med mamman, arbetar upp en bra produktion. Därför vill dom äta nästan jämt i perioder för att öka produktionen. Kan varmt rekommendera purelan för ömma bröstvårtor och amningshjälpens slutna grupp på Facebook samt barnmorskan asabea brittons Instagram. Där finns det jättemycket bra information som har lärt mig massor och hjälpt mig.

    Svara
  • Hur du klär dig återspeglar dig, titta i bloggen och läs vår ny artikel om varför du ska klä dig elegant varje dag.

    https://www.devote.se/Dagensdamer/hur-du-klae-dig-aer-en-aaterspegling-av-dig-31346961

    xoxo Dagens Damer

    Svara
  • Alltså det här är SÅ spännande!! Älskar att följa gravida och deras väg till mål. Heja er och Harry!

    Något förlossningsbrev varken skrev eller lämnade jag. Jag tänker att om förlossningen har ASmycket att göra så ska dom inte lägga tid att läsa ett detaljerat brev (det är ju inget hotell vi är på..). Men, vissa känner sig trygga med att skriva ner och får tankar/önskemål ut sig. Och för vissa är det absolut nödvändigt pga tidigare trauman eller liknande, och det förstår jag verkligen. Jag pratade ihop mig med sambon och kände att är det något så tar vi det på plats med dom i rummet. Men, så hade jag inga krav heller. Eller jo, att få epidrual och det ska man be om det första man gör (typ) för det kan vara väntetid.

    Amningslinne & en lös skjorta över är grymt. Och som någon skrev: tänk på att hålla boobsen varma. Alltså VARMA. Mjölkstockning har inget med temp att göra men med drag, minsta lilla vindpust och olyckan kan vara framme. Jag körde amningsilägg från ImseVimse, dom i ull/silke. Plus ett extra ilägg i form av KRAMA tvättlapp från Ikea (som för övrigt är grymt att ha hemma mot kräks, köp upp ett lager). Överdrivet? Ja men så slapp jag mjölkstockning. Knöligt? Ja men syntes inte under skjortan. Sitt aldrig i drag, inte bra för dig eller den lille.

    Väntar med spänning!!

    Svara
  • Har en 4-månaders här hemma som jag helammar och börjar verkligen tröttna på kombon amningslinne och skjorta eller pyjamas … Hade liksom missat att man inte orkar ha på sig vad som helst när man ammar. Hos oss ska det ätas typ varannan timme, så viktigt med enkla kläder. Blir så glad att du skrev det om er Paris dress, väntar nämligen på att få hem den just nu😊
    Stort lycka till med allt!

    Svara