Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

08:59 | april 7, 2020

Blomnarkoman, babyshower och muskelkramp efter livmodersmaraton!

Något jag lagt mycket pengar på senaste tiden är blommor. Man spenderar ju så mycket mer tid hemma – och blommor gör mig verkligen glad. Jag älskar att hålla på att pilla ihop buketter. Hela hemmet känns mer levande med stora blomsterarrangemang.

Petra Tungarden BLOGG-25

I fredags hoppade jag i skjortstassen från Remain tillsammans med drömklackarna från Manu Atelier. Och gick två meter över till vår nya granne Daniel som bjudit in till middag. Hurra, så himla glad att han numera bor ett stenkast ifrån oss.

Jag är riktigt trött nu på kvällarna, så efter jag slurpat i mig ginon och snackat lite mer skit kastade jag in handduken vid elva och gick till sängs.

Dagen efter smet jag in i entrén på Svenskt Tenn och tog en snabb bild på deras nuvarnade utställning som fångade min uppmärksamhet genom de enorma glasrutorna mot trottoaren. En härlig marängsviss av färger! Åt lunch utomhus med en kompis.

Kom hem och hittade två favoriter på mattan!

Sedan bänkade jag mig raklång i soffan framför ”Husdrömmar Sicilien”. Inredaren Marie Olsson Nylander som jag köpt möbler av och som jag brukar chatta med lite från och från på Instagram har nämligen tillsammans med sin man Bill köpt sitt drömhus på Sicilien. I åtta avsnitt får du följa deras magiska renoveringsresa och djupdyka in i deras stora mysiga familj.

Markus skrattade så mycket åt att jag var så lik Marie i vissa avseenden. Trots att de inte har el, vatten, ett fungerande kök eller helt tak har hon beställt dit möbler och börjar piffa. Vilket är jag i ett nötskal. Markus var så impad av Bills tålamod, haha.

Lova mig att ni ser detta, för det är så öppet, ärligt och verkligt. En värmande digital kram i dessa tider som lämnar en med en mysig känsla. Marie har haft cancer – och bestämt sig för att sluta vänta med sina drömmar och bara köra. Och man vill bara gå i hennes fotspår och våga ta det där steget mot det man alltid drömt om.

Livet är för kort för att fundera i all evighet.

Till varmrätt fick jag en av mina favoriträtter som Markus gör. En magiska oxfilépasta som är så god. Ska be han om receptet, så ni kan härma.

På söndagen hade jag dukat upp en riktig brakfrukost. Älskar unika ting – i sommar ska jag bli ett riktigt loppisproffs. Ska fråga om jag får haka på Linnea Salmén. Hon är en mästare på skattjakt!

Väldigt nöjd med vår nya bricka, linneservetter och mackhållare från H&M Home som jag klickade hem online.

Jag älskar ju mitt gröna porslin från H&M – tips, tips, tips.

Efter en stor frukost får man ta en nap.

WOW! Sedan blev jag överraskad med en babyshower av mina fina vänner. Trodde jag skulle äta lunch med Forni, Damon och Markus. De hade styrt upp en mindre sådan, så det var bara de närmsta och valt ett separat rum på Hotell Skeppsholmen. Blev så glad och tacksam över att ha så fina vänner.

LOVE YOU <3 Och ett extra tack till bästis Forni som roddat med allt.

Bosse hade gjort ett frågesport som var riktigt populär.

Den finaste margänsvissen jag skådat.

På kvällen var jag lite extra lycklig över alla fina vänner jag har i mitt liv. Även de som inte kunde eller valde att inte medverka skickade massa soliga hälsningar till mig och Harpan. Låg och var mallig i soffan över alla fina relationer jag har i mitt liv. Kände mig som världens rikaste människa.

Däremot var jag helt slut – börjat få sådan foglossning när jag går över en halvtimme, så måste verkligen chilla ner med mina promenader. De två senaste dagarna har jag haft sådan galen kramp i min livmoder. Typ som att min livmoder sprungit ett maraton och krampar av mjölksyra. Knappt tagit en värktablett under graviditeten men igår blev det två alvedon, värmekudde och spöket laban (min stora gravidkudde) som jag somnade kramandes.


7 kommentarer7 kommentarer om “Blomnarkoman, babyshower och muskelkramp efter livmodersmaraton!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Men så fint av dina vänner!

  http://johannagrahn.se

  Svara
 • Sträcksåg ”Husdrömmar i Sicilien” igår kväll och skrattade högt för det är jag i ett nötskal med. Inte så mycket piffet, men jag ser det jag vill se. Maries kommentar till Bill ”va det så här trasigt” haha efter de har köpt huset och fått nycklarna.
  Jag köpte en lägenhet utan att veta hur många kvadratmeter den va på. Det va så himla många rum så det va omöjligt att se (renoveringsobjekt i Barcelona). Jag kunde bara se terrassen och balkongen som jag älskade. Den visade sig vara på 42m2 boarea + terrass och balkong, men det räckte.
  Samma sak med fönstrena, Bill vill ta bort de gamla och slippa frysa. Här sitter jag i ullsockar på vintern, men va gör man inte för det estetiska. Jag har gamla, jätte fina fönster och inte nåt nytt PVC skit 🙂
  Har börjat spara (igår) till sommarhuset på Costa Brava. Behöver jag tillägga att min man är Bill som bara suckar 😛

  Svara
 • Åh, visst blir man lycklig av serien? Den är helt underbar! Amen jag vill se din lägenhet ju! Låter underbar du får skicka bilder : )

  Svara
 • Var kommer din jacka ifrån som du har på första bilden? Superfin!

  Svara
 • Från Meotine <3

  Svara
 • Alltså Puckens baktass när hon ligger i sitt babynest! Dööör!

  Svara
 • Åh så mysig frukostdukning! Vart kommer dom blå kopparna och fatet där gurkorna ligger på ifrån?

  Svara