Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:31 | mars 24, 2020

Att bråka om en blöjhink.


God morgon gänget!

Sitter ute på innergården och försöker få något gjort eftersom Puck har kommit in i någon jobbig fas där hon skäller på oss om hon inte får gå ut. Trots att vi precis varit ute. Hon är ju van att vara utomhus hela dagarna och springa från morgon till eftermiddag på sitt hunddagis, vet inte om det är det som triggar henne att hon är van vid en annan sak. Jag håller på att få ett frispel, önskar att hundpsykologen på TV4 kunde komma hit och hjälpa oss. Varje gång jag kommer in i jobbet, så avbryts jag. Både jag och Markus jobbar ju hemma och han sitter i telefonmöten.

Har ni några tips? Hon får ju superlånga promenader och vi kastar boll, leker sök och tröttar ut henne. Men det är som att det inte är nog. Hon är bara så här hysterisk på förmiddagarna. Och det känns som det kommit nu senaste månaden. Herregud, förstår hur påfrestande det måste vara med barn hemma i dessa tider som hela tiden ska stimuleras konstant. Om man nu behöver jobba hemifrån parallellt.

Igår började jag och Markus dividera om blöjhanteringen. Jag satt nämligen och klickade hem saker på nätet till Harry. Han fick sin vilja igenom och det blev någon form av lyxvariant som kostade 11 hundralappar, men som han hävdade egentligen skulle bli billigare eftersom den inte krävde speciella blöjsoppåsar. Hörni, det är en helt ny värld som går upp för en, haha. Trodde aldrig jag skulle bråka om ”vad för blöjhink” vi skulle köpa. Men se där, plötsligt händer det. Det finns en tid i livet för allt.

Sedan blev det en rolls-royce bröstpump från Medela som fått lovord från samtliga vänner. Messade med Forni och Bosse igår som sa att blöjhink kan du spara in pengar på, men gör det för tusan inte med bröstpumpen. Så nu har jag någon superavancerad variant som kan hålla igång mjölkstationen med båda melonerna i produktion samtidigt. Känns helt surrealistisk att jag snart ska sitta uppkopplad till elektroniska mjölkpumpar, haha.

Kanske borde släpa upp möblerna i källaren till vår innergård. Så man kan sitta och njuta i solen. Det är nämligen supersol, helt vinstilla och skyddat på vår innergård prick hela dagen.


23 kommentarer23 kommentarer om “Att bråka om en blöjhink.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vilken bröstpump var det? Måste också köpa!

  Svara
 • Tänkte precis fråga samma! Det är en hel djungel där ute, känner att det vore skönt med tips! 🙂

  Svara
 • Alla mina vänner har tipsat om Medela Swin Maxi Flex <3 Sökte lite på nätet och den verkar ha fått bäst i test också. Kramar!

  Svara
 • Vi hade en blöjhink och satan vad den började stinka efter ett tag. Vi rengjorde den, slängde påsarna med jämna mellanrum osv men inget hjälpte. Hela hinken åkte i sopen still slut och det gick väldigt bra att slänga bajspåsarna i sopnedkastet istället.
  Skulle jag råda någon att köpa en hink för 1100kr? Aldrig i livet.

  Pumpat mjölk har jag aldrig gjort. Jag var bekväm och gav ersättning vid speciella tillfällen istället.

  Svara
 • Okej, fan köpte hinken, haha. So it better be good. Utvärdering om blöjhinken dränkt i guld kommer.

  Mina kompisar sa att bröstpumpen var life. Om typ Markus ska vara själv med Harry. Så tänker att den kommer att komma till användning då.

  Svara
 • Ja, pumpa är säkert toppenbra!! Som sagt, jag var lite lat och vi gav ersättning istället de gånger jag inte kunde mata.

  Säkert är hinken toppen. Vi hade en sån Tommie.. som nämns nedan och det är 13 år sen så utvecklingen går väl framåt även blöjhinkssvärlden får vi tro 🙂

  Svara
 • Vi hade en vanlig hink först men bytte sen till en Tommeetippee. Mycket bättre, dock är påsarna dyra.

  Svara
 • Har också en överengergisk hund där det inte räcker med aktivering och motion. Vi fick tipset av just en hundpsykolog att träna på passivitet och lugn. T ex genom filtträning (finns bra guider på internet) samt att enbart erbjuda aktiviteter när hunden är passiv. Funkar bra för oss iaf!

  Svara
 • Okej, super tack snälla för tipset. Ska bänka mig framför youtube med filtträning ikväll <3 Kramar!

  Svara
 • När kommer Paris klänningarna bli påfyllda igen? Var det här vår enda chans för säsongen.. 😢

  Svara
 • Går hos en hundpsykolog nu med min 1-åriga hund, hon sa att de flesta som kommer till henne kastar boll/pinnar till sina hundar i tron om att det är motion och stimulans för hunden som gör den trött. Men det är i själva verket tvärt om, hunden får starka stresspåslag och det tar timmar innan de kan varva ner vilket ofta orsakar problembeteenden i övrigt. Så sluta kasta bollar och pinnar och kör sökövningar där hon får nosa upp sin mat istället (ge den inte i matskål utan låt hunden jobba för att få sin mat! Finns en fb-grupp som heter våga vägra matskål för inspiration). Har även hört att lek i rastgård kan ge stressade hundar som får svårt att slappna av. Pröva några dagar utan massa hetsiga lekar med andra hundar/pinnar och stimulera henne mentalt genom sökövningar och långa promenader.

  Lycka till!

  Svara
 • Hej Petra!
  Jag ska på bröllop i Sydafrika och undrar om du har några klänningstips? Gärna långa, men det kommer vara varmt. Tusen tack!

  Svara
 • Hundar gör det som lönar sej. Om Puck knäckt koden att; skall=alla rusar upp o hittar på roliga saker ist för att jobba. Klart hon kommer skälla på er då 🙂
  Så ni kan testa att byta ut pinnkastningen mot nosövningar, sluta reagera när hon skäller o istället bli extra tråkiga när hon gör det o belöna tystnad och lugn ist.

  Svara
 • Vi har ingen blöjhink, litet badrum och tömmer ändå sopporna ofta. Vi använder hundens bajspåsar. Billigt och bra.
  Och min unge vägrade flaska så pumpen var inte värd pengarna. Vi ammar och vi älskar det så mina aktiviteter får anpassas.

  Svara
 • Blöjhink är en pryl som är lite onödig. Använd hundbajspåsar eller blöjpåsar och ha som rutin att ta ut o tömma en papperskorg till soptunnan två gånger dagligen.
  Påsarna kan man lätt ha med sig överallt. Ofta byter man på ett sånt underlag lite här o där endå när man är ute o flänger heöa dagarna.
  Lukten i en sån blöjhink kommer så fort och den går aldrig riktig att få bort tyvärr.

  Svara
 • Blöjhink är heeeelt onödigt! Skicka tillbaka den när den kommer. Du vill kasta bajsblöjorna dagligen, jag lovar. De pyttesmå bebisblöjorna får plats i en hundbajspåse, du knyter ihop och kastar den med de vanliga brännbara hushållssoporna. 😉

  Svara
 • Är Puck en tik? Hon är inte lite ”våryr ” ?alltså löpperiod på gång? 😄

  Svara
 • Till pucken! Snuffelfilt! Köp asap.

  Svara
 • Hehe. Verkar vara lite delade läget ang blöjhink. Jag tycker det är såå värt med blöjhink. Med första barnet körde vi en vanligt pedalhink vilket fungerade bra de första 6 månaderna. När sonen sen började käka vanlig mat och därmed bajsa vanligt bajs behövdes bajshink. Med en vanlig pedalhink började de lukts bajs i hela badrummet på bara någon timme. Inte nice! Och lösningen att springa och slänga soporna vid varje bajsblöja (flera ggr/dag) är inte ett smidigt alternativ med en bebis.

  Svara
 • Vi har haft blöjhink till båda våra barn men är inget måste tycker jag! Om du ska ha en så köp en där du kan slänga blöjan utan att behöva använda båda händerna då du förmodligen kommer bära på ditt barn eller behöva ha en hand på bebisen när den ligger på skötbordet. Att lägga blöjan i en vanlig plastpåse och slänga direkt funkar bra tycker jag om man har nära till sopnedkastet men känns kanske inte så miljövänligt om man ska vara sån:-) Bröstpump skulle jag vänta med och se om det blir aktuellt. Går ju att klicka hem snabbt om du tror att du kommer behöva. Skulle säga det samma om de flesta bebissakerna, man har ingen aning om vilken typ av bebis man får. Jättekul att handla till första barnet men samtidigt så är risken hög för många onödiga köp. Så mitt tips är att inte stressa med inköp eller låna av vänner! Lycka till!

  Svara
 • Nyfiken på vad ni valt för vagn till Harry? Är inne i din djungeln nu och blir knäpp!! 🙂

  Svara
 • Haha jaa vi har haft en blöjhink som krävde speciella påsar. Dom kostade 390 kr för 3 st påfyllningar och det höll inte särskilt länge. En påfyllning 1 månad kanske. Extremt onödiga pengar, så väldigt smart att köpa en blöjhink som inte kräver speciella påsar.

  Vad gäller bröstpump så köpte jag också den bästa från Mandela. Men föredrar min handpump som jag köpte från apoteket. Det går fortare att handpumpa och man kan ha den i handväskan.

  I dessa tider när man kan beställa hem grejer express så skulle jag beställa det mesta pö om pö, inte köpa allt innan 🙂

  Svara
 • Men jo! En bra blöjhink är guld! Vi har en Ubbi och den är the shit 😉 aldrig luktat illa om den, o kan användas med alla påsar!

  Svara