Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

21:50 | mars 22, 2020

It’s a ball!

petra tungarden blogg-28_pp

Klänning Rotate, Skor Saint Laurent. 

Nu ser det bestämt ut som jag svalt en boll. Magen växer verkligen utåt nu och precis likt ogräs framfart så går det undan. Nu känns det som att den tar nya höjder varje dag. Magens egna lilla swimingpöl är numera ett minne blott och har jämnats ut med resten av kullen. Undra om den kommer sjunka snart? Herregud, imorgon ska jag ta tag i min lista till Harry som snarare ser ut som en Harry Potter utgåva. Japp, så många är punkterna som mina kära bästisar skickat över till mig. Haha, visade den för Markus genom att scrolla på mobilen och han höll stod och gapade med stora chockerade ögon. Det är allt från jättelika förlossningsbindor till en liten termos och elektronisk bröstpump.

Vagnen är iallafall beställd och på ingång. Gud, det är ju hel vetenskap att handla vagn vet inte hur många vi provade. Det landade i en Stokke Trailz, då både jag och Markus gillade den bäst. Båda är ju ganska långa, så vi ville ha en högre vagn. Upplevde att så många vagnar var låga. Sedan kommer vi även ha en nättare vagn som fungerar bättre när vi ska röja runt på resor och restauranger.

Tänk nu kan han ju dyka upp när som helst. Alla mina gravidkurser har blivit uppskjutna i och med corona. Jag hoppas vi hinner med någon genomgång iallafall, annars får mamma ge oss en personlig kurs innan förlossningen. Man vill ju ändå känna att man har lite kött på benen.


27 kommentarer27 kommentarer om “It’s a ball!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Ville bare si at jeg fødte midt mitt første barn i verste svineinfluensaepidemien i 2010. Samme skjedde oss, alt av kurs ble avlyst, og ingen fikk komme på besøk på sykehuset etter fødsel.

  Men: alt gikk veldig fint likevel! Faktisk ganske koselig å bare være oss i den lille bobla på sykehuset etterpå.

  Masse lykke til, for en spennende tid dere har i vente!

  Svara
 • Du får gärna sammanställa ett inlägg med listorna & tipsen från dina vänner! ☺️

  Svara
 • Kom in i kommentarsfältet för att önska mig precis samma sak! Jag har inga vänner att få listor eller tips av, då jag är först ut, så skulle vara otroligt tacksam över om jag fick snylta lite på någon annans vänners erfarenheter! 🥰💖 PS. Den där kulan, mamma Mia! Så jäkla fin du är! 😍🙌

  Svara
 • Håller med er två! Vill gärna ta del av listan! Jag funderar på profylaxkurs online, har någon testat det?

  Svara
 • Wihoo! Listan kommer gänget ; )

  Kramar!!!!

  Svara
 • Hej Petra,
  Vad fin du är i mörklila, verkligen klädsamt på dig!

  Svara
 • Men puss på dig! Kramar!

  Svara
 • En riktig kanonkula!

  Vi hade ingenting på vår lista förutom säng, vagn och lite kläder. Det går alldeles utmärkt och första tiden behöver de inte så mycket mer än blöja, mat och närhet. Tror att många gör en massa onödiga och dyra köp som aldrig kommer till användning.

  Svara
 • Håller fullständigt med 😊

  Svara
 • Okej, toppen! Nu har jag en jävligt dyrbar blöjhink och en bröstpump i klass med en avsmakningsmeny med tillhörande vinpaket, haha. Så nu får det vara nog.

  Svara
 • Åh va fin du är!
  Vi fick en bebis för 6 veckor sedan, kan varmt rekommendera boken ”Att föda”. Jag läste den strax innan förlossningen och kände mig förberedd, taggad och med på banan. Du kommer rocka förlossningen!

  Svara
 • Okej, super! Det är min mammas kompis, så fick den precis av henne så ska sätta tänderna i den nu.

  OCH GRATTIS GRATTIS GRATTIS!!!!!!!!!

  Svara
 • Vart har du gjort dina ögonbryn? Jättefina!

  Svara
 • Hos Gissele på Gnails <3 Tatuerat dem där, färgar dem hemma.

  Svara
 • Snälla posta inköps listan för dig o bebis!! Är också gravid och vill gärna ha tips vad man kan behöva.

  Svara
 • Of course den kommer !

  Svara
 • Synd på alla gravidkurser 😑
  Hur är det på sjukhuset ni valt? Får pappan följa med till BB ännu?

  Fler och fler verkar ta bort möjligheten (även för friska partners) och det stressar mig jättemycket 😫 även så klart att flera förlossningar portar partners från att vara med vid förkylningssymtom 😭😭

  Svara
 • Vi har valt BB Stockholm, så håller tummarna för att det blir det.

  Pappan får följa med, men som du säger får man inte ha förkylningssymtom. Tänker att jag får ha någon familjmedlem eller bästis som back up annars. Tänker att det är onödigt att stressa upp sig för något man inte kan påverka. Och blir det en bästis som krampaktigt får hjälpa mig genom smärtan så får det vara så. Även om det såklart är sorgligt, då man vill göra det tillsammans. Men nu är situationen som den är och det viktigaste är att barnet kommer ut friskt.

  Svara
 • Hej!
  Vad fin du är med magen! Kan tipsa om Anna Wilsbys bok ”Innan du föder”. Jag gick en profylaxkurs innan min första graviditet och den kursen baserade sig på hennes bok. Kommer öven med en dvd med övningar inför förlossningen- mycket bra! Vad gäller bröstpump så har jag förstått att manuell bröstpump är skönare en elektronisk, för att man då själv får kontrollera pumpningen. Men här är säkert åsikterna också delade, som med allt! 😂 Jag har endast testat manuell, som jag gillar. På bb fick jag prova Emma-pumpen. Den lägger du vid bröstet, den sugs fast, och så droppar det mjölk av sig själv. Väldigt behändig!

  Lycka till med allt! ❤

  Svara
 • Ah, men så bra! Ska kolla upp den boken och kursen asap! Tack snälla för tipset. Har fått massa tips om bröstpump så nu har jag investera i någon rolls-royce modell grande som förhoppningsvis får det att rinna till i pattarna eller vad man nu säger, haha.

  Svara
 • Kommer vi få se när ni valde vagn i vecka för vecka? 😃

  Svara
 • Japp, jag hoppas inte att jag slängde den videon : ) Det var ett tag sedan men tänkte klippa in den när vi hade valt.

  Kramar!

  Svara
 • Åh vad fin du är Petra! Det är så härligt att ta del av din resa. Är själv i v 30 (29+5, känns som om man inte gör den själv när jag läser din blogg och läser kommentarer.

  Svara
 • Åh, vad glad jag blir! OCH GRATTIS TILL DIG! WOW!!! SÅ KUL JU!

  Svara
 • Petra, är du rädd eftersom du är gravid? Jag är livrädd och är i v36. En gravid kvinna ligger på intensiven pga Corona i Sverige nu 🙁

  Svara
 • Är såklart orolig, men kanske främst för sjukvården och resurserna. Tänker mer om det blir komplikationer under en förlossning, inte för själva vanliga förlossningsavdelningen.

  Jag har aldrig varit en speciellt orolig person och blir liksom mer uppstressad av att ligga och grubbla över det. Så försöker faktiskt inte mata mig själv med coronauppdateringar dagar i ända, utan kollar på nyheterna på morgonen och på kvällen. Men sitter inte och grottar ner mig.

  Som vilken vanlig influensa som helst är såklart corona inte bra för gravida. Framför allt eftersom man har mindre lugnkapacitet i slutet av graviditeten. Däremot har jag förstått det som att barnet ändå ligger skyddat i magen. Jag försöker tänka positivt och inte förutspå det värsta tänkbara scenariot. Mycket handlar nog om hur man drabbas och vad man är i för tillstånd när man blir smittad.

  Har ju suttit inne nu hela tiden sedan jag kom från Portugal utöver promenaderna. Men tänker faktiskt inte hålla mig inne tills jag föder. Däremot kan man ju träffa folk genom utomhusaktiviteter och skippa större häng, gäng och folksamlingar : )

  Svara
 • Tack snälla för svar ❤️

  Svara