window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

07:35 | mars 4, 2020

Ett litet morgon hej!

God morgon!

Sitter här med dyblött hår efter en snabbis med Pucken ute på miniplätten rakt över gatan. Den brukar vara grön och härlig, men just nu ser det mer ut som ett lerbad. Där jag och alla grannar rastar våra hundar iförda de mest imponerande klädkombinationerna. Man sportar ofta omatchande pyjamaskit, frisyrer som skvallrar om ett nyvaket tillstånd och svullna ögonlock som mer liknar en avancerad puckelpist. Vet inte hur många gånger jag gått ut spritt språngande naken med en stor jacka och mina självlysande gamla rosa moonboots. De skulle bara veta, de jag nickar hövligt mot, att här står jag i hela min härlighet, haha. Men gud betyder detta att jag är någon form av smygblottare? Nej, det betyder nog bara att jag är så otroligt lat.

Igår däckade jag i soffan redan vid 21, så har några timmar innanför västen. Men vaknade en del gånger under natten för att…kissa och stöna lite. Nope, inte denna typen av stön (den festliga sorten) utan bara flåsa och beklaga mig lite då det spänner runt magen. Jaha, då var man gravid – på riktigt. Vad är nästa steg? Fotriktiga ergonomiska skor? Nej, det dröjer några veckor mina fötter är trots allt intakta och 10 kg extra orkar de nog bära upp. Så knäppt egentligen att hela ens kroppsvikt vilar på ens fot? Det är ju helt otroligt när man fnular på det. Folk med större fötter i proportion tills sin längd bör ju ha bättre balans. Undra om det gjort några tester på det? Eller blir man bara klumpigare men det känns ju som att stabiliteten bör sitta i ytan. Måste kolla upp det, haha.  Det där är så typiskt mig att sväva iväg i tankarna. Jag vet inte hur många konstiga spår jag svävar iväg på under en dag.

Nu längtar jag efter att Harrys saker ska anlända, så man kan börja boa lite. Jag vet att det bara är materiella prylar – men tror det kommer bli lättare att greppa att det faktiskt ska ligga en liten människa i vagnen eller i en den hasselnötsfärgade barnsängen. Ska bli kul att få montera ihop hans saker, förbereda en skötlåda och vika hans miniatyrkläder.

Idag ska jag till barnmorskan igen och en sväng förbi gynekologen för att ligga med benen i luften. Nu i slutspurten ska man nämligen gå dit varannan vecka för att se att allt växer som det ska. Något som är säkert är att jag iallafall växer och frodas nu framåt slutet, nu går det undan på vågen.

Ikväll kommer mamma förbi för att filma inför mitt nästa Liberos vecka för vecka avsnitt.

Hon har ju varit barnmorska i en triljard år.

HAR NI NÅGRA FRÅGOR TILL MIN MAMMA? HIT ME!


13 kommentarer



13 kommentarer om “Ett litet morgon hej!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Hej! Vi är en vecka ifrån varandra vad gäller bf, så mycket kul att följa dig och din resa (och stiltips). Jag har några frågor om amningen på bb! Vore så skönt med svar från någon erfaren!

    Om man vill men ändå inte får igång amningen på bb- erbjuder de ersättning eller ska man ta med själv utifall? Hur mycket isåfall är bra? Ska man ha med nappflaska också eller finns det? Och, hjälper det / underlättar det att få amningen att funka genom att handmjölka/pumpa redan innan bf (alltså bara nån dag) för att ”få igång mjölken” (det kanske inte ens biologiskt är möjligt?). Med vänlig hälsning, En som vill amma men är rädd för att det inte kommer gå så ”lätt” som de flesta barnmorskor ”lovar”.

    Svara
  • Den ”riktiga” mjölken rinner till på dag två eller tre efter förlossningen. Minns inte exakt. Du kommer märka det! Första mjölken är råmjölk (som du kan klämma ut lite av redan nu) o guldvärd för bebis. De kommer hjälpa dig med amning direkt om du vill det. De har ersättning där som du kan komplettera med om det behövs. De matar med en liten kopp i början så som jag minns det. Nyfödda har jättesmå magar o ska inte äta enorma mängder direkt.

    Kommer vara meckigt i början o en resa för er båda. Mitt tips är att ta bebis till bröstet så fort den gör ljud. Ju mer man gör det i början desto mer mjölkproduktion får du igång. Detta gäller oavsett om det är i början eller när bebis är större. Vad jag vet finns det ingen fördel att pumpa innan bebis kommer. Rekommenderar dig att gå med i amninggruppen på FB o läsa https://sagogrynet.wordpress.com/

    Lycka till! <3

    // en som ammat i ett år o väntar på bebis två o nästa amningsresa.

    Svara
  • Tack!

    Svara
  • Mitt bästa råd, ta det lugnt och försök inte att oroa dig en massa redan innan du vet om du faktiskt kommer ha ett problem.
    Du kommer att få den hjälp som du behöver, om du behöver den.
    Du behöver inte ta med något till förlossningen, och precis som föregående svar redan har tagit upp så är det först efter några dagar som mjölken rinner till och produktionen kommer igång på riktigt.
    Så bebisen kommer inte att komma ut panikhungrig med ett krav om att allt ska fungera klockrent från start, det är finurligt fixat av naturen det där 🙂
    Sen tycker jag att man pratar för lite om amning, för det är inte alls sådär superlätt som vissa vill måla upp. Både mamma och bebis behöver ju hitta varandra och lära sig hur allt funkar.
    För mig fungerade det inte alls smidigt i början, jag hade ont och kände mig lost utan att ha någon att fråga. Men efter tips i Amningshjälpen på FB och besök hos Amningshjälpen på sjukhuset (finns nog även i anslutning till barnmorskemottagningar) så löste det sig, och jag ammade utan problem i ca 9-10mån.
    Så fråga din BM om du känner dig osäker på något, eller andra i din närhet som har erfarenhet.
    Det löser sig alltid på något sätt, det kan du iaf vara säker på 🙂

    Svara
  • Tack!

    Svara
  • Mitt första barn behövde få ersättning på bb. De har ersättning där och vi gav med en liten kopp som någon redan skrivit. Vill även minnas att vi fick en nappflaska vid återbesöket, men det ska man nog inte räkna med 🙂 Bra att ha en eller två nappflaskor och nån förpackning ersättning hemma ifall det visar sig att ni måste ge det.

    Svara
  • Tack!

    Svara
  • Åh, minns den omställningen så väl i graviditeten. Vecka 27 började jag känna mig riktigt gravid.

    Svara
  • Har följt dig i en evighet men varit sparsam med kommentarer. Ville bara säga att jag ÄLSKAR ditt sätt att skriva- skrattar högt så många gånger!
    Du är så härlig och bjussig!

    Grattis till graviditeten också förresten- kommer bli en superfestlig mamma!
    Stor kram

    Svara
  • Hahah, tankarna kring fötter, 😂

    Svara
  • Hej från en svullen och osmidig jävel i v 36 😅
    Jag vill börja pumpa typ direkt för att även min man ska ha möjlighet att mata, hur tänker ni kring det? Och vad säger din mamma proffset om att både amma o ge flaska (oavsett bröstmjölk eller ersättning)?
    Fattar att det kanske inte är möjligt att få till men går det så tror jag det kommer kännas bra för oss.
    Tack för härligaste bloggen!! ⭐️⭐️

    Svara
  • Jag har haft hormonspiral i snart tre år, den kan sitta i fem år. Jag är 31 år idag har utan uppehåll sedan jag var 16 år ätit någon form av preventivmedel, minipiller främst. Fattar att detta är sjukt individuellt men hur lång tid brukar det ta innan man kan bli gravid efter att man tagit ut spiralen? Jag och min kille börjar bli sugna på att plocka ut den och plocka in något annat så att säga 😀 haha!

    Nej men annars vill jag bara säga att det är så roligt att du är preggo och jag har följt dig sen SheCity tiden och att du och Forni nu är mammor är så fantastiskt, ni är ju min bästisar liksom<3

    Svara
  • Var försiktig, jag tog ut den långt innan och blev på smällen vid första ägglossningens trots preventivmedel i 12 år.

    Svara