window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:24 | mars 3, 2020

Kvalitetstid på Pas D’Art, Kissfläckar, Shopping till Harry och Livet på en pinne!

Helgen måste jag ändå säga startade efter en panglunch tillsammans med bästis och Sveriges sötaste gudbarn på Diplomat. Riktigt bra att många av mina vänner redan scoutat vart man kan luncha loss med barnvagn. Kanske ska be dem göra en lista med de mest barnvagnsvänliga ställena? För er som bor i Stockholm.

Jag ropade i vanlig ordning in deras köttbullar med potatismos. Innan jag blev gravid brukade jag ofta äta deras samlalaxsallad som är så fräsch med en riktigt bra asiatisk dressing. Men sedan jag blev gravid har jag inte varit så sugen på ”fräscha” saker, utan mer rejäl mat. Husmanskost och pasta har varit två favoriter. Något som jag verkligen inte kan äta som jag åt varje dag innan jag blev på smällen är ägg med kaviar. Åt två ägg varje morgon till frukost, nu går det bara inte. Så osugen på ägg överlag, skumt det där. Undra om jag kommer vilja kasta i mig ägg efter jag fött?

Passade på att öva lite på att jonglera Puck och Dantis. My future life 2.0.

Efter jobbet vaggade jag 200 meter från kontoret till Brillo för en aw med Markus och några kompisar. Med två alkoholfria mikkeller (sjukt god alkoholfri öl) innanför västen rullade vi vidare mot Pas D’Art för en tidig middag och kvalitetstid med pangsnygga Biderman och Daniel. Sara hade omedvetet matchat inredningen. De var taggade till tänderna, då de för en gångs skull fått till barnvakt.

Jag beställde friterade ostbollar med rödbetor till förrätt, som var magisk. Måste försöka sno ihop det receptet hemma. Och sedan en grym ravioli med oxkind som jag verkligen rekommenderar om ni ska spisa där. Den var riktigt krämig och smälte i munnen. En annan sak jag vill applådera för är deras goda lemonad – ett riktigt plus i kanten när man är på smällen och dryckesalternativen inte är så festliga.

Efter några riktigt bra timmar tillsammans gick vi skilda vägar. Jag och Lorpan gick en omväg till stans bästa z-eleven med störst godisutbud för att sedan bädda ner oss framför en serie hemma. Jag somnade dock efter 10 minuter, haha.

Lördagen bjussade på ett riktigt trevligt ljus här hemma.

Vår väggfärg från Alcro (blåstång) skiftar verkligen i färg beroende på ljus, är så nöjd med den kulören. Något som är tråkigt är att man ser alla fläckar på mattan nu när ljuset letat sig in igen. De är allt från rödpang till gamla kissfläckar – från Puckens valptid då naturligtvis, haha. Har försökt lämna in den på mattvätt, men det gick inte bort. Snart kommer väl hela jag vara en vandrande spya, så lika bra att vänja sig.

Kissfläckar eller ej ej så begav vi oss ner på stan, genom Humlan med solen som värmde i ansiktet.

Jag lurade med Markus till NK för att kolla på lite bebissaker till Harry. Slog till på kittet från Mini Rodini till Harrys första löptur, haha. NU ÄR JAG SÅ PEPPAD PÅ ATT HARPAN SKA KIKA UT ATT JAG SPRICKER!!!! Åh, vill bara att hyllan ska bli klar här hemma så jag kan börja piffa och dona. Nu ligger alla saker i påsar på en hylla intryckt i garderoben.

Efter ett litet stopp på Zaras barnavdelning traskade vi vidare mot Milles för en lunch. Jag räknar ner dagar tills jag återigen kan förtära deras asiatiska råbiff som är min favorit.

petra tungarden blogg-11

Istället blev det en skagen och en cola! Något jag verkligen uppskattar med Milles är att man kan sitta utomhus året om. Varför är det så få ställen i Stockholm som har det? I Köpenhamn kryllade det av ställen med uteserveringar och värmelampor.

Sedan dumpade jag övervikten (Lorpan och Puck) för att bege mig till Dagmars nya butik på Grevturegatan. Eller egentligen skulle jag gå och träna direkt, men…

Jag har trånat efter en trenchcoat från Dagmar i flera månader, sedan jag såg den på en pressbild för första gången. Den beiga trenchen med skinndetaljer, står det nog bestämt mitt namn på. Klassisk med en modern rolig tvist. Den här kappan kommer bli en riktig garderobshjälte – som kommer bäras år efter år.

Jag tackar mig själv för den generösa gåvan,

Tack.

Sturebadet

Gick till Sturebadet och brände av ett avsnitt av Revenge Body på crosstrainern – SOM VAR SÅ BRA! Jag började baklänges och kollade på säsong 3, men nu är jag nere på säsong 1 och jäklar de första avsnitten är nog ta mig tusan de bästa.

Väl hemma chillade jag och Pucken medan Lorpan lagade potatisgratäng med lövbiff till oss. Hon vill alltid vara i samma höjd som mig, så sitter jag och pillar med datorn på vardagsrumsbordet ska hon bestämt ligga bredvid i sin korg. Puck har även börjat sitta med på våra middagar på en egen pall vid matbordet. Riktigt speciell hund man köpt, haha. Puck har verkligen så mycket karaktär, hon borde få sin egna tv-serie. Det hade helt klart blivit en tittarsuccé.

Dagen efter sladdade min kusin förbi i sitt vrålåk.

Livet på en pinne va, att få glass levererad hela vägen fram till dörren en söndag. Hans glassmärke, 3 vänners glass som han har tillsammans med en kompis här i Sverige börjar äntligen göra pinglass. Mycket nöjd över Graanens jobb dagen till ära.

Nej, men dra mig baklänges vad goda de är. En glass om dagen, är bra för magen. Haha, pillat i mig fyra sedan i söndags! Älskar att de inte snålat med det göttiga på insidan. Okej, mina topp två favoriter är: ”Gräddkola, Mjölkchoklad & Nötter” och ”Hallon och Vitchoklad”.

Japp, och resten av söndagen spenderade jag bara hemma och pulade runt! Sedan började vi kolla på Homeland, hur kan jag ha missat den serien? MAGISK!


6 kommentarer



6 kommentarer om “Kvalitetstid på Pas D’Art, Kissfläckar, Shopping till Harry och Livet på en pinne!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Jag klädde om våra matsalsstolar med vitt tyg när jag var gravid. Ett antal barnkalas senare kan jag bara konstatera att det inte var min smartaste idé. Vardagsrumsmattan slängde vi ut efter en vinterkräksjukanincident. Det där med alltför fin inredning och barn är en ganska dålig kombination.

    Svara
  • Hahahaha, va fan! Man vet aldrig vad som händer. Det trodde du inte när du köpte mattan va?

    Jag hör dig! Tror det är ganska mycket ”pynt” som kommer att stryka med när Harry börjar springa runt här hemma.

    Kramar!

    Svara
  • Vad är det för fräsigt nagellack du har på dej?!

    Svara
  • Det är shellac ; ) Gjorde naglarna i fyra olika färger. Kolla inlägget under så ser du en bättre bild.

    Kramar!

    Svara
  • Köp det här kitet, fungerar både på soffa och matta. Fungerar det efter stökiga vänner ska det nog gå bra av mot de fläckar bebi och vovve kan skapa 😉
    https://www.mio.se/p/textile-clean–protect-textilvard-kit/M1244067

    Svara
  • Hallå, vilken är stans bästa 7/11??? Haha behöver bra godis

    Svara