window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:36 | februari 29, 2020

Nytt supersvall, Överraskad med SPA, Safarimiddag och en solig söndag!

petra tungarden blogg-26

Förra fredagen var jag och Angelica på nyöppnade Pas D’Art för att planera vår kommande resa till Faro och avnjuta deras semla. Vi åker den 11:e mars, hoppas Faro håller sig utan några bekräftade fall av coronaviruset. Tror att hela Portugal inte haft ett enda bekräftat fall än. Är ni rädda för att bli smittade? Jag är nog egentligen inte så orolig, men eftersom jag är gravid och man inte vet hur det påverkar fostret vill man ju vara lite extra försiktig, samt att man såklart inte vill smitta andra som riskerar att dö. Tror nog risken att bli smittad nästan är större här hemma när alla kommer hem från sportloven i norra Italien.

Älskar lokalens enorma fönster. Vet inte vad det är men det känns som du befinner dig i ett romantiskt Paris så fort du kliver innanför tröskeln. Sedan jag fick upp ögonen för de sladdlösa bordslamporna för några månader sedan så dyker de upp lite här och där. Och trots olika färg och form så verkar alla lampor komma från samma leverantör i Sidney Australien, Neoz.

Det har slunkit ner några riktigt bra semlor det här året. En av de bästa jag ätit är helt klart från ”Bullar och Bröd” som ligger ett stenkast från vår lägenhet. Tips! Den här var inte heller trist.

Haha, älskar att fika med en kompis som är fotograf som exalterat rusar ut och ”måste” ta en bild genom rutan.

Efter semlan till lunch svängde jag förbi magikern Emelie på NOC. Kom dit med torra toppar och betydligt kortare barr och gled därifrån med ett beige stort supersvall. Vi satte in sex nya paket Hairtalk. Jag brukar ju återanvända löshåret tre gånger, men det finns inget som slår känslan av sprillans nytt svall. Emelie stylade håret med en ceravand som jag tycker gav de där perfekta svallet – och den hade en ganska bra prislapp. Tror den kostade 499 kr, hon använde den som hade den största spolen.

Nej, men så nöjd, som alltid!

Därefter bar det av till Sturebadet med mamma. Medan hon väntade i repan så bokade hon i och överraskade hon mig med en duobehandling. Så jag snubblade rätt in i en halvtimmes massage och kurbad.

På lördagen sprang vi runt på stan och gjorde ärenden för på kvällen skulle vi nämligen ha reunionmiddag med Safaritema för Kapstaden gänget.

Vi hade skrivit i inbjudan att man inte skulle mata lejonet Puck i entrén. Men Lejondräkterna var slut på partykungen så hon fick vara en vaktande giraff istället.

Måste verkligen börja använda min systenkamera igen så det blir lite kvalité i bilderna.

Vi startade hela middagen med djungelpong!

petra tungarden blogg-17

Sedan hade jag slängt ihop en asiatisk samlalax som egentligen skulle serveras på ett friterat rispapper. Men fick inte till den förbannade frityren, då vi inte hade någon termometer hemma. Så antingen blir de för mesiga eller helt brända. Så fick helt enkelt strunta i det.

Markus gjorde återigen salsicciapasta med syrlig gurksallad. Ser kanske inte mycket ut för världen. MEN LOVA MIG ATT NI PROVAR DET HÄR RECEPTET! Finns här ju klick!

På söndagen stod såklart vårt Kampsportslabbet bootcamp på schemat. Alltid lika jobbigt att släpa sig dit – men alltid lika värt när det är över och hela söndagen ligger för ens fossingar.

Det var pangväder och jag traskade bort mot Rörstrandsgatan för lunch med två favoriter och mitt kusinbarn Tuva.

Kom hem och slappade lite i soffan med ett gäng tidningar. Fastnade verkligen för bänken, tavlan och pjucksen till höger.

Bädade om i sovrummet och fantiserade om en mangel. Hur fina är de här lakanen från Hästen? Gah, besatt av den här mintgröna färgen. Så irriterad över att jag inte har kvar färgkoden till väggarna. Vill verkligen måla in skåpen i samma kulör.

Tack och hej! Det var den magiska helgen! Nu är det dags att ta tag i denna ledigheten. Jag och Lorpan ska ner på stan, fixa lite saker och äta lunch. Ikväll har vi faktiskt inget planerat så ska bli rätt skönt att bara ta det chill.

Hoppas ni har en magisk lördag gänget!


20 kommentarer



20 kommentarer om “Nytt supersvall, Överraskad med SPA, Safarimiddag och en solig söndag!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • NEJ MEN PUCKEN SOM GIRAFF ÄR DET GULLIGASTE JAG SETT

    Svara
  • Haha, eller hur! Gulligast på savannen!

    Svara
  • Har du inte angett färgkoden i nåt gammalt blogginlägg? Typ i samband med att ni målade väggarna?

    Svara
  • Jo, tydligen så hade jag det, haha! En läsare hittade den!

    Svara
  • Vilka ljus är det du har i din stoff-ljusstake? Jag har letat länge efter höga ljus som passar stoff.

    Svara
  • De är från Ester och Erik finns på Royal Design ; )

    Svara
  • En snabb googling på ”Petra Tungården färgkod sovrum” säger FB nr85 från Alcro Pashmina.

    Svara
  • Du är en stjärna tack ; )

    Svara
  • Du har verkligen så fint stylad lägenhet. Känns som en egen stil, ombonat, lyxigt men ändå personligt. Heja! Vill även fråga om sänggaveln, love it. Vart kommer den ifrån?

    Svara
  • Vad glad jag blir att du gillar vårt hem ; ) Den kommer från Sleepo:

    https://www.sleepo.se/varumarken/sleepo-collection/sleepo-art-sanggavel-beige.html

    Kram!

    Svara
  • Jag r inte rädd för coronaviruset speciellt, misstänker att jag som frisk mest skulle få en vanlig förkylning/flunsa. Däremot är jag gravid också och har valt att inte resa utomlands under corona för risken att hamna mitt i ett smittutbrott någonstans i världen och inte ta mig hem. Hänt att det hamnat människor i karantän på flygplatser och på olika platser på grund av utbrottet och det vill jag verkligen inte. Efter Italien kan man nog räkna med fler smittutbrott i Europa.

    Svara
  • Exakt! Tänker att jag väntar ut tiden lite och ser vad som händer. Hittills är det inte ett enda fall i Portugal och vi ska till den minst turistiga orten, så just nu känns det rätt tryggt. Men får se vad som händer.

    Svara
  • Ni har säkert koll men vill ändå flagga för att barnet är helt oförsäkrat när man reser efter v28 eftersom reseskyddet i hemförsäkringen inte gäller (det är skyddet som betalar vårdkostnader och ev hemtransport, ambulansflyg osv). Inom Eu har du rätt såklart rätt till samma vård som erbjuds till landets invånare men ingen privatvård och framför allt ingen form av hemtransport/ambulansflyg om det behövs. Kram från yrkesskadad : )

    Svara
  • Yes, har koll! Men har skaffat en extra försäkring som jag tror täcker allt men ska dubbelkolla det en extra gång ; )

    Svara
  • Jag undviker helt klart resor utomlands. Hade jag varit gravid hade jag verkligen inte åkt någonstans. Tanken på att tex sitta på ett flygplan känns verkligen inte lockande.

    Svara
  • Tänker att jag ser hur det fortskrider innan jag tar beslut : ) Som sagt hittills är ingen smittad i Portugal. Informationen jag fått är att det verkar vara en relativt mild sjukdom som inte drabbar barn eller gravida. Eller så står det i alla intervjuer, men tänker såklart inte göra något som inte känns bra i magen.

    Svara
  • Finns en app där du skannar väggen så får du färgkoden, spring till närmsta färghandel och de svänger snabbt ihop den! Colourpin heter den 🙂

    Svara
  • Res inte.

    Svara
  • Just nu tycker jag risken känns större att få Corona här hemma från folk som varit på sportlov och struntar i karantänstiden och drar till jobbet, gymmet, matbutiken eller dylikt. Men kommer vänta ut det och se hur det fortskrider.

    Svara
  • Coronaviruset har kommit till Portugal. 🙁 https://www.nytimes.com/reuters/2020/03/02/world/europe/02reuters-health-coronavirus-portugal.html

    Svara