window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:31 | oktober 18, 2018

Min cykel är som årstiderna.

Hello gullisar!

Den här morgonen började jag i lugn takt hemma. Jag sov faktiskt till halv nio, var inte hemma från Göteborg förrän halv ett inatt, var så fruktansvärt trött imorse. Känns som jag varit borta i en vecka, trots att det bara var två dagar. Har knappt pratat med någon jag känner heller så är helt bortkopplad från världen känns det som, bara varit i min lilla inredningsbubbla.

Jag blir alltid så här knockad dagen innan mens. Det är helt sjukt, det slår aldrig fel. Jag får också konstiga utslag över kroppen dagen innan – alltid. Det ser ut som finnar, sätter nästan alltid tandkrämen i halsen i ren chock, men sedan som ett trollslag så är de borta dagen efter. Nästan som att jag får brutal akne för en dag på stjärten. Är inte det konstigt? Får ni också det? Eller är det bara jag som är ett konstigt hormonmonster som åker på sådant?

Idag är också min kanske inte vackraste dag på hela månaden, ser lite ut som en blåsfisk. Så här känner jag mig. Som ett gulligt litet uppblåst monster. Glädjen i det är att jag snart rullar in på mina snyggdagar, haha. Månadens bästa vecka. Snart har jag äntligen fem härliga dränerade dagar framför mig. Allt är liksom bäst de dagarna: humöret är på topp, jag strålar, känner mig fin och är fylld av energi. Man kan säga att min cykel lite är som årstiderna på sätt och vis. Dagarna efter mens är helt klart våren, jag blommar ut. Sedan blir det sommar, och livet rullar på och är underbart ändå. Sedan kommer hösten och det börjar bli lite mörkt och jobbigt, sedan säger jag som i Game of Thrones, dagarna innan mens är som deras största rädsla: ”WINTER IS COMING”.

Sjukt egentligen hur det kan påverka en så mycket. Är avundsjuk på folk som inte känner av sin cykel så som jag gör. Jag och Forni pratade om det, hur man börjat planera sitt liv efter sin cykel. Att man inte bokar in jobbiga tunga saker när man är som känsligast, det går ju såklart inte alltid – men jag försöker.

Låter kanske uppförstorat för folk som inte känner av hormonerna, men det berör verkligen mig.

Jaja, nu har jag avhandlat min hormonella livsresa i lite för många tecken.

Nu ska jag bege mig ner på stan för att rodda lite inför en inspelning jag, Sara, Maggan och Snarro ska ha för Magnum ikväll hemma hos mig. Ska försöka hinna med Patrikssons pressdag också. Har ju lyckats missa hela pressveckan, där alla PR-kontor visar upp vårens kollektioner och nyheter som man får klämma och känna på.


10 kommentarer



10 kommentarer om “Min cykel är som årstiderna.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Jag hat själv jätte jobbigt för får världens pms men mensen kommer oregelbundet. Hoppar över flera månader. Misstänker pcos men läk tycker inte det då hormonproverna var bra. Får väl börja äta yasmine igen så fanskapet iaf kommer. Funderade på pms medicin men hört att det är sjukt mkt biverkningar och inte kommer mensen för det. Fan va jobbigt det är att vara kvinna. Uppsvullen är bara förnamnet + min IBS haha.

    Svara
  • Amen! Hoppas det löser sig! Jag åt yasmine förut ; ) Jag tycker dem är bra!

    Svara
  • Fy fan vad man kämpar på alltså. Är inne i våren nu HALLELUJAH

    Svara
  • Vart va läppstiftet från på insta-stories? 🙂 hörde inte vad ni sa tyvärr men såg fab ut!! Och plus för att det håller en hel dag??? Sjukt!

    Svara
  • Appen ”Flo” är ett grymt bra verktyg för att hålla koll på mens och ägglossning, ju längre/mer man använder den desto mer träffsäker blir den.

    Med vänlig hälsning,
    Ägglossnings-monster deluxe

    Svara
  • Känner verkligen igen mig i det där! Dagarna innan/första dagarna på mens är jag så trött så jag inte pallar röra mig från sängen. Alltså på riktigt helt utslagen, som att jag är sjuk. Vidrigt att det ska behöva va så flera dagar varje månad.

    Svara
  • Jag har lite svårt för detta fokus på hormoner och humörsvängningar. Det är självklart jobbigt för kvinnor som upplever detta, men jag oroar mig att vi nu börjar nästan kokettera om det. Att ändra jobb-planer baserat på mens ger liksom intrycket att vi kvinnor inte kan kontrollera våra känslor, att vi är så irrationella ibland, osv. Vilket män har använt för att underminera oss i alla tider ”sluta var så sur över att jag tafsar på dig, har du mens eller?”

    Jag menar inte alls att man inte ska få prata om sina problem man har, men jag vill ändå bara belysa att det kan lätt slå fel att fokusera på vår menscykels påverkan på vår arbetskapacitet. Det kan till exempel istället öka diskriminering av kvinnor, och avfärdande av våra ståndpunkter.

    Svara
  • Så man ska bita ihop? Eller vad menar du?

    Svara
  • Hej Petra,

    Hade samma problem tills jag började med Nattljusolja tillskott..Trodde inte alls på det i början men hej då humörsvängningar och värk. Kan ju vara värt att testa!

    Svara
  • Läste cykel. Alltså, en sån med 2 hjul!!

    Svara