window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:15 | oktober 15, 2018

Övernattning på Ruin Retreat, Asiatisk middagsfest, Rensning i källaren och Brunch på Skeppsholmen!

Ruin Retreat

I fredags satte jag mig bakom ratten för att köra ut tillsammans med Dasha och Linn till Ruin Retreat, ett stenkast från stan. Wow, det känns som man kliver ur bilen in i en oas. De gamla ruinerna som omringar huset från 1800-talet är så pampiga.

Ruin Retreat

Det var REF som hade bjudit in oss helgen till ära. Produkter som främst riktat sig till frisörer, men satsar nu även på att lansera till privatpersoner. Kampsportslabbet har deras produkter på gymmet, så jag är redan bekant med dem. Min favorit i sortimentet är deras torrschampo. Jag fick dela säng, men den här dåren.

Ruin Retreat

Hur vacker är poolen? Den råa betongen mot det turkosa.

Ruin Retreat

Startade hela vistelsen på den makalösa terassen med utsikt över Lidingö med kolakakor och kaffe.

Ruin Retreat

Kolla utsikten! Det var här bästa Frida Fahrman gifte sig i somras.

Ruin Retreat

Det här var inte mitt rum, men var ändå tvungen att sno en bild, tänk att vakna med den vyn varje dag framför allt nu under hösten. Vad lugn man skulle känna sig. Ruin Retreat ligger i Saltsjö-Boo i Nacka kommun, där jag är uppvuxen, precis runt bukten ligger Yasuragi. Vi passerade så många unika kåkar på grusväggen upp till retreatet.

Jag och Lova, den lilla 8 veckors gamla köttlimpan som ligger i mitt knä, har verkligen blivit buddys. Tänk snart sitter Dasha med sin alldeles egna unge i sin famn.

Jag vaggade runt Lova och sjöng lejonkungen, ”The circle of life”. Ni som sett ”Modern Family” vet vad tusan jag pysslar med. Kanske världens bästa avsnitt när Cameron och Mitchell adopterat Lilly och han oblygt kommer in med en mantel och lyfter henne till skyn. Hon verkade oavsett vad älska det.

    Bytte om för att visa damerna vår kommande Adoore kostym som jag är helt förälskad i. Den kommer även med en längre vidare byxa.

Sedan dukades det upp en fredagsbuffé med snittar som hette duga. Det var en godbit med svamp och tryffel som fångade mitt hjärta. Halv åtta serverades en trerätters brakmiddag, följt av tjejsnack 2.0. Vi hann avverka en hel del ämnen efter efterrätten landat.

På morgonen stod en mastadont frukost uppdukad med nybakt bröd. Sedan mös vi ikapp de sista timmen tillsammans i soffan.

Morgonstunder tillsammans med nyvakna vänner, tovigt hår och kläder ut och in. Liggandes i högar på varandra, det är livet det.


Hej då lilla huset och tack REF för mysigaste kvällen på länge.

Därefter sladdade jag ut till Mall of Scandinavia som inte alls var lika harmoniskt en lördag som Ruin Retreat. Zickzackade mig fram genom barnfamiljer för att reka lite inredningsprylar till jobbet i Göteborg. Väl hemma var det dags att börja preppa lördagsmiddagen, Dasha och Douglas skulle nämligen komma förbi.

Vi gjorde en kantarelltoast till förrätt, en asiatisk lax till varmrätt med spetskål, wokad broccoli, brysselkål och blomkål och såklart chilipicklad gurka (min nya obsession). Eller okej, jag glömde bort spetskålen i ugnen, haha. Tur att alla blev mätta ändå. Det blev faktiskt sjukt gott, måste göra den laxen oftare, busenkelt recept.

När klockan slog midnatt tackade alla, mätta och belåtna för sig.

Mamma ringde på vid elva snåret i söndags. Vi skulle nämligen snabbrensa lite i källarförrådet. Det blev en del presenter till mamma och mina syskon, skänkte bort en hel del och några saker ska vidare och säljas på Sellpy.

Sellpy har även en grön miljökasse, där man kan lägga i saker som man vill ge till stadsmissionen eller myrorna. Sjukt smidigt. De hämtar upp kassarna utanför din dörr.

Hotell Skeppsholmen

Efter att ha varit instängda i ett mörkt rum förtjänade vi att få komma ut i solen och begav oss till ett av mina favoritställen, Hotell Skeppsholmen. Hur gullig är min mamma? Sötast i stan!

 Min mamma tog jackpotten och beställde in deras norröna sillpaj. Som inte var av denna värld. Den smakade som en lyxigare version av Janssons frestelse. Jag som älskar både sill och Janssons. En anledning till att göra återbesök snarast. Undra om jag kan slänga ihop den där själv hemma. Lagar aldrig paj. Mamma laga däremot paj titt som tätt när vi var yngre. Man kanske inte äter lika mycket paj i dagens samhälle eller vad säger ni?

Säg hej till min räkmacka. Snacka om perfekt kokta ägg, tänk om man kunde få sådana till frukost varje morgon. Jag glömmer alltid bort att jag kokar ägg, så glömmer ofta dem på spisen så de blir på tok för hårda.

Hotell Skeppsholmen

Sedan tog jag armkrok med min favorit och tågade hemåt. Jag hade en hel del jobb, så det fick bli korvmackor till middag.

Hotell SkeppsholmenLorpan har börjat kolla på Svartsjön som jag följde i periferin. Har ni sett den? Hjälp! Den är så läskig! Jag brukar aldrig tycka att svenska filmer/serier brukar få till bra rysare men jag satt och hoppade på min stol helt vettskrämd, trots att jag missade hälften.


8 kommentarer



8 kommentarer om “Övernattning på Ruin Retreat, Asiatisk middagsfest, Rensning i källaren och Brunch på Skeppsholmen!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Kommer du sälja dina Barbie och ken-tavlor?

    Svara
  • Men paj är ju bäst! Min paradrätt är en glutenfri västerbottensostpaj med löjrom, gräddfil, massor av dill och rödlök! Sååååååååå gott! 😍😍😍

    Svara
  • Tips angående perfekt kokade ägg så är här ett tips för som glömmer bort dem.
    Du lägger äggen i kastrullen med kallt vatten som precis täcker. Sedan låter du dem koka upp på högsta värmen. När du märker att det kokar stänger du av värmen helt, lägger på lock och låter stå ca 10 min.
    Äggen är sedan perfekta med fast vita och lösare inuti. 🙂

    Svara
  • vart kommer dina fina tofflor ifrån? 🙂

    Svara
  • Hej!
    Får jag fråga var den fina beiga dunjackan som din kompis har på sig kommer ifrån :)?

    Svara
  • Recept på laxen tack <3

    Svara
  • Var hittar man tallrikarna som ni hade då Dasha o Douglas va över på middag? Såå fina!

    Svara
  • Hej Petra,
    Den asiatiska laxen du bjöd på såg drömmig ut och alla tillbehör också. Skulle du vilja lägga upp recept på allt, din mat du lagar ser alltid helt gudomlig ut. Har försökt googla fram lite av sakerna du gjorde utan något lyckat försök ..
    Kram på dig!

    Svara