window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

06:30 | augusti 14, 2018

Sista dagen i Italien: Capo Nord, Världens största bellinis på Morena da Ugo och Camoglis bästa bord.

Ska vi kika på sista bilderna från Italien? Ja, jag vet, det var ju nästan en månad sedan – men hade helt glömt av den lilla mappen som jag gjort iordning och allt. Började vår sista semesterdag på italienska rivieran med att be Lorpan fånga min fina topp från For Love and Lemons som jag fått låna av Sara.

restauranger-rapallo-camogli-portofino_-3

Vi bestämde oss för att spendera sista dagen på Capo Nord, som vi hade varit på en dag innan. Blev kär i det lilla smultronstället beläget mellan Santa Margherita och Portofino.


Efter att bokstavlingen talat ha grillat oss i solen, läst ut sista sidan på våra böcker – tog vi en dusch och bytte om på stället och hoppade på bussen som tog oss tio minuter bort på klaustrofobiska ringlande vägar till Portofino.

Och bänkade oss på Morena da Ugo som har universums största, men måste nog även våga sticka fram hakan och säga godaste bellinis. Dasha hade tipsat om det lilla stället mitt i hamnen. De kostade också därefter, men på köpet fick man nästan en hel middag bestående av nötter, oliver, minipizzor, ostar – kan fortsätta i all oändlighet. Hela bordet var fyllt av snacks.

  

Med mätta magar och tunga steg strosade vi runt bland färgglada byggnader innan vi begav oss tillbaka till Camogli. Det var så enkelt att ta sig mellan alla byar, tåget gick hela tiden och stationen ligger centralt i stan.

Portofino  Som välkomnade oss med en nästan overklig solnedgång som färgade hela byn. Det såg nästan ut som himlen brann.

Vi avslutade resan med en middag med stadens kanske bästa bord. Nästa år skulle jag vilja bila ännu längre ner längst kusten, fick så många ovärdeliga tips av er läsare som jag känner mig benägen att pricka av. Riktiga små guldkorn, kanske borde sammanställa alla tips i ett inlägg.

Vill ni se fler bilder och guider från alla resor kan ni spana in min kategori – resor!


4 kommentarer



4 kommentarer om “Sista dagen i Italien: Capo Nord, Världens största bellinis på Morena da Ugo och Camoglis bästa bord.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Åååh snälla sammanställ alla tips i ett inlägg!! Vi själv bila ner så bort toppen 😍😍

    Svara
  • Hahah måste älska iPhone alltså! Vill själv bila ner så vore toppen med lite tips 💃🏼🕺

    Svara
  • JA!! Snälla sammanställ alla tips 😍 Jag ska bila längst kusten ner till Rom med min kille nu i september, vore ju en dröm att få massa härliga tips längst vägen 😊

    Svara
  • Du är i sånt skriv flow, så bra inlägg!

    Svara