window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:30 | juni 26, 2018

Här ska vi gifta oss – Södra Frankrike, Provence.

gifta sig i provence

Här har vi det, bröllopsstället vi landade i efter mycket om och men. Efter att ha vänt på varenda tänkbara sten känns det som. MarryUs som hjälpt oss med alla detaljer och bokningar höll nog också på att ge upp. Kan nog tänka mig att de gick svärandes från våra möten. De trodde nog inte heller att vi någonsin skulle säga ja till varandra, vår priolista var nämligen milslång. Men allt efter tiden gick insåg vi att vi kanske inte kunde få allt, om vi inte vann på lotto. Men så fick Sara och Emma på MarryUs tips om den här rustika pärlan av en bröllopsfotograf som de jobbat med – och vi kände direkt ja!

Alla som känner mig och Markus var nog ganska övertygande om att vi skulle stå handfallna när sommaren närmade sig, nästintill korrekt men tillslut hittade vi rätt. Nu ligger vi och kollar på bilderna och fantiserar om hur gästerna anländer i sina vackra klänningar och smokings, för det fick bli smoking då det varit Markus dröm att bära på den stora dagen.

gifta sig i sodra frankrike Chateau Talaud-7

Detta var det första vi såg när vi rullade in vid den lilla diskreta skylten på huvudgatan, våra hjärtan slog ikapp eftersom vi inte sett stället innan det bokades, bara på bild. Den lilla allén kändes precis som en film, lummig och romantisk. Långt där framme hägrade en byggnad som ännu inte riktigt kunde urtydas. Markus hade slagit på Spotify och låten La vie en rose med Edith Piaf. Minns att vi kollade på varandra och skrattade nervös. Sedan blev vi knäpptysta medan gruset smattrade under däcken på hyrbilen.

gifta sig i provence.

Framför huset ligger en pool som överlevt sedan 1760-talet, man undrar hur många nakna franska bakdelar som huserat på den skrovliga poolkanten. Det enda ljudet vi kunde uppfatta var fågelkvitter och en liten fontän som porlade. Här tänker vi oss att tropical house ska förgylla dagsfesten på lördagen för våra bakfulla gäster. Lite naivt har vi planerat för två festkvällar, inklusive bröllopet innan denna dag, men väl på plats kommer det finnas medicin mot detta.

gifta sig i provence

Området känns genuint och rustikt, ett lyxproblem blir att bestämma location för de olika tillställningarna. Precis som alla bröllop fasar vi såklart för regn, något som denna plats inte alls lämpar sig för.

En av de största kostnaderna kommer att bli att hyra in alla tält, ljud, ljus och möblemang som krävs för en bröllopsfest. Jag vet att man inte kan påverka vädret men jag ber verkligen till vädergudarna att det ska vara sol eller iallafall inte regn. Det här stället är nämligen gjort för bra väder och kanske en lite chansning om himlen väljer att öppna sig. Men vi kommer såklart göra en backupplan för det med.

gifta sig i sodra frankrike Chateau Talaud-7

Här spenderade vi första eftermiddagen sippandes på lokalt framställt rosé tillsammans med ägarna som visade bilder på hur tidigare bröllop sett ut. Det känns inte alltid superkul att se hur andra gjort då man vill göra det till sitt eget men kul att se hur andra vridit och vänt. De väljer bara att ha ett fåtal fester här per år så det känns väldigt speciellt att just vi ska få vandra längs den där grusgången tillsammans.

gifta sig i sodra frankrike Chateau Talaud-7  gifta sig i sodra frankrike Chateau Talaud-7  gifta sig i sodra frankrike Chateau Talaud-7 gifta sig i sodra frankrike Chateau Talaud-7 gifta sig i sodra frankrike Chateau Talaud-7 gifta sig i sodra frankrike Chateau Talaud-9 gifta sig i sodra frankrike Chateau Talaud-10


10 kommentarer



10 kommentarer om “Här ska vi gifta oss – Södra Frankrike, Provence.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här