window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:30 | juni 23, 2018

Frågestund: Mina halsband från Alighieri, Hur blev jag och Sara Biderman vänner, Stylingtips om du är ett päron.

Petra Tungarden assistent
Vart kommer ditt fina guldhalsband från som du har på alla bilder?

Halsbandet kommer från Alighieri.Deras smycken är handgjorda och kostar dessvärre en slant. Men jag har burit mitt mynthalsband varje dag sedan det gjorde entré i mitt liv.

Men Linn har precis startat upp sitt eget märke med liknande smycken och betydligt snällare prislappar: linnholms.com.

ramlosa smaker 2018 mango vanilj-2

Signatur guldsmycken parla-5
Örhängena som flera av er frågat om kommer också från Alighieri.

Petra Tungarden Vardagsrum farg
Så här såg det ut när vi flyttade in.

Älskar färgen i ert vardagsrum, är sugen på exakt samma hemma. Vad heter färgen? Vår lägenhet är 37 kvm men med bra ljusinsläpp tror du den blir för mörk?

Hela vårt hem är målat med Alcro i en mattfinish, pashmina. Färgen i vardagsrummet är i nyansen Blåstång. Jag tycker ni ska provmåla, välj ett gäng kulörer ni gillar och måla upp i stora fyrkanter på väggen så ni ser tydligt. Då ser ni hur färgen ter sig både i dags- och kvällsljus innan ni slår till. Det är svårt att se på ett litet färgprov och färgen kan upplevas helt annorlunda beroende på ljus.

Jag har svårt att se att jag kommer gå tillbaka till vita väggar, fullkomligt älskar hur färgerna framhäver alla möbler och tavlor. Trots att vi målat om i en lite ”galen” färg känns rummet mer harmoniskt, stillsamt men kanske framför allt mysigare.

Petra Tungarden Vardagsrum farg

Först målad vi vitt. Men blev ju bara helt platt och opersonligt.

Petra Tungarden Vardagsrum farg Petra Tungarden Vardagsrum farg
Petra Tungarden Vardagsrum farg
Det här rummet kräver nästan färg för att allt ska bli en symbios annars sticker taket och kakelugnen ut för mycket.

Petra Tungarden Sara Biderman

Hur blev du och Sara Biderman vänner?

Vi träffades för några år sedan genom en av mina andra bästa kompisar Fingal och fann direkt tycke för varandra. Vi blev nog riktigt tighta när jag bad henne hjälpa mig med en styling för en stor tv-produktion. Den höll på under en hel vecka och det var många timmars dötid när kameran rullade. En kväll när vi satt höga på socker efter att hade länsat hela produktionens snacksbord fick vi ett infall och bestämde oss för att ta hela arvodet och spontanboka en resa till LA. Några veckor senare satt vi på ett plan tillsammans mot LALA-land och sedan dess har vi varit BFF’s.

Petra Tungarden Sara Biderman

Alltså jag dör. Nu. Den här resan hade allt och lite till. Har så många galna historier från våra 14 dagar i LA som jag skriva om i mina memoarer, haha.

Petra Tungarden Sara Biderman
Vi hälsade på Sara och hennes familj, sedan åkte vi med Sara och hennes åtta amerikanska kompisar till Vegas.

Petra Tungarden Sara Biderman

Vi bodde tio tjejer i ett dubbelrum för ingen hade några pengar, haha.

Petra Tungarden Sara Biderman

Om vi ska ha en sådan där bjässe på vårt bröllop? SVAR JA!

Bra stil man hade för några år sedan, classy, haha.

Kroppsform

Jag tycker du är så bra att klä dig snyggt för din kroppsform. Jag behöver din hjälp, får aldrig till det och upplever alltid att jag ser så obalanserad ut. Jag har väldigt mycket höft och rumpa, ganska nätt midja och inte så mycket till axelparti. Så låren hamnar alltid i fokus.

Hur ska jag ska jag klä mig för att se mer proportionerlig ut? Har du några enkla tips?

TACK! Well först och främt hallelujah för din kropp! Du är ett klassiskt päron. Kan tänka mig att du ofta har problem med att hitta jeans eller byxor som sitter som en smäck (om det inte är stretch) då de ofta glappar i svanken.

Precis som du säger handlar det om balans, om du nu inte vill att din härliga rumpa och välsvarvade höfter ska sno allt strålkastarljus.

Stylingtips breda hofter.

Addera mer volym upptill.

Det finns några enkla knep som du ha i åtanke:

Tips 1.

Vitt, mönster, detaljer, glansiga material förstorar och drar blickar till sig.
Svart och matta tyger förminskar.

Så om du satsar på mer iögonfallande plagg upptill drar du mer blickar till överdelen.

Tips 2.

Skapa balans genom att framhäva ditt axelparti. Förstärk axlarna, men rikta alltid fokus mot midjan. Bär du en för fyrkantig formlös topp som går ner till höften där kroppen är som bredast blir intrycket istället att du upplevs större.

Kavaj-Midja
Förstärk axelpartiet. 

Satsa på överdelar med:

Båtringat
Halterneck och singoalla
Spagettiband och axelbandslöst
Axelvaddar & puffärmar
Bälte i midjan

Stylingtips breda hofter.

Välj en ljus överdel och rikta allt strålkastarljus mot midjan. 

Satsa på underdelar:

Mörka färger och matta material
Revärer i sidorna ger ett nättare intryck
Satsa på A-linjeformade/utställda kjolar
Hög midja på både byxor och kjolar som ramar in dina snygga kurvor
Bootcut ger en snygg balans till höften

Stylingtips breda hofter. Kostym breda hofter

Bootcutbyxan är en vinnare om du är ett päron. De utställda byxorna ger en snygg balans till höften. Men välj ett par som går in vid knäna, inte breda byxor hela väggen det kommer bara göra att du upplevs större.

Inte alltid till din fördel när det kommer till underdelar:

Glansiga material
Iögonfallande mönster/detaljer som stora fickor
Lågmidja
Undvik kort kort, då plagget slutar där du är som bredast och riktar mer fokus mot låren (om det inte är just det du vill ; )

Portrait-of-a-lady

Vad har du för parfym?

Jag har en parfym som jag älskar och som alltid kommer vara min parfym,”Portarit of a lady” från Frederic Malle. Dessvärre är den lika exklusiv som att spruta på sig rent guld. Så nu har jag detox från den inför bröllopet. En stor flaska går loss på hutlösa 2500 riksdaler. Ibland kan jag till och med spraya på den innan jag går och lägger mig, får inte nog av den doften. Hade de släppt doftljus hade min privatekonomi gått i konken.

Men det finns ingen parfym jag fått så mycket komplimanger för, på de knäppaste visen. En gång cyklade jag förbi en tjej vid Stureplan som panikartat trampade ikapp mig vrålandes. Jag hörde först inget och cyklade vidare då musik strömmade ur hörlurarna på högsta volym. Tillslut kom hon upp vid min sida och vinkade hysteriskt. Jag stannade till och trodde att jag hade tappat något när hon flåsande får fram:

”Jag måste ha din parfym, den kom som en härlig vind när du svishade förbi”

n Apartment Stories

Vilken storlek är spegeln? Och vart kommer den ifrån?  

Den är helt enorm. Vi hade två fula vägguttag bakom som jag valde att installera då tanken egentligen var att vi skulle ha hyllor där, men sedan ångrade jag mig såklart och var tvungen att dölja misstaget. Jag hittade den på Tictail, på Apartment Stories.

Petra Tungarden Apartment Stories


15 kommentarer



15 kommentarer om “Frågestund: Mina halsband från Alighieri, Hur blev jag och Sara Biderman vänner, Stylingtips om du är ett päron.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Mörkgrå kostym bild fyra efter päronkropp frågan vart har du hittat den? Så bra inlägg!

    Svara
  • Åh, vad kul att du gillade det ; ) Den kommer från Zara ; ) Men är dessvärre en gammal modell! Men jag tror att de har någon liknande nu! Kramar!

    Svara
  • Alltså så roligt egentligen, jag är precis motsatsen till ett päron, med breda axlar och smala höfter, och jag klär mig exakt likadant som du beskriver att ett päron ”ska” klä sig! Har oftast utställda kjolar, byxor som går in vid knäna och är vida längst ner, och båtringat mm, markerad (högt upp) midja.. överlag lät det typ som att du beskrev min garderob till punkt och pricka. Kanske klär jag mig inte alls optimalt för min typ! Haha! Du får jättegärna göra en likadan guide för oss tvärtom-päron, kanske kan jag hitta silhuetter som smickrar mig mer än de jag klär mig i idag gör!

    Svara
  • Jag med, har ingen aning om hur jag ”bör” klä mig med mina breda axlar, stora bröst och spinkiga ben! Behöver tips! 😀 Vore super med en sån guide, Petra!

    Svara
  • Haha, fast du klär dig ändå ”rätt” om man kan säga att något är rätt eller fel! För du vill ju också skapa mer volym nertill för att ”balansera” axlarna så utställda byxor, a-linjeformade kjolar och plagg som markerar midjan är egentligen helt rätt ; )

    Däremot så kanske inte spagettiband och toppar som ”förstärker” axelpartiet är tummen upp om det är just ”balans” du eftersträvar.

    Jag kan göra en guide för den omvända triangeln med ; )

    Kramar

    Svara
  • Gärna en guide för ”äpple”!

    Svara
  • Alltså portrait of a lady! Du är sjukt bra på att sälja med dina ord. Sist du skrev om den så bestämde jag mig för att den måste jag prova. Tack och lov beställde jag bara 10 ml för enligt mig luktar den fruktansvärt. Känner mig som en överparfymerad tant och då har jag endast tagit ett sprut. Men sen är dofter väldigt individuellt, kanske den bara inte passar mig. Men jag råder alla som blir sugna på den- testa först! En tyngre doft har jag aldrig känt.

    Svara
  • Vad gillar du för parfym på killar?

    Svara
  • Älskar stylingtipsen!!!! Mer sånt 😍😍😍😍

    Svara
  • Wow vilket superinlägg Petra!! Vassast & bäst på länge!! Snälla snälla mer sånt hur man ska klä sig för sin kroppstyp! (Gärna för rektangelkropp!!! Vi har varken höfter eller axlar eller något heeelp!!)

    Svara
  • Hola! Vad glad jag blir att du gillade inlägget ; ) Det fixar jag <3 Håll utkik i veckan! Kramar!

    Svara
  • Tipsa gärna om stylingtips för dom andra formerna också!

    Svara
  • Så kul med frågestunder!
    Älskar ert hem och att du/ni vågar färger och spännande möbler!

    Ett tips om att hitta stora speglar och kanske också komma ner i pris är att fråga hos glasmästare! Jag köpte en Ø700 mm spegel hos en glasmästare för 450:-, betydligt billigare än från många butiker (och så SVÅRT att hitta i exakt den size en vill ha) 🙂

    Svara
  • Sjukt bra inlägg!! Skulle bli superglad om du ville göra ett liknande om oss raka KORTA (är 164 cm lång) ”newspapers” också. <3

    Svara
  • Vart är vägglamporna ifrån ? De som är en sockel och med endast en glödlampa på? Tack på förhand!

    Svara