window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

06:30 | juni 8, 2018

Spända Käkar

Spända-käkar

Spända käkar, gnisslande tänder och sprickor i emaljen  – var tiden innan botox i käken.

Jag gjorde det senast i januari tillsammans med min mamma (som lider av samma problem) och nu känner jag hur spänningarna börjar komma tillbaka. Så smsade precis Anna Welander och bokade en ny tid för påfyllning. Innan jag gjorde botox i käken kunde jag vakna mitt i natten av att jag trodde att jag skulle slå ut tänderna för jag spände käken så hårt så det kändes som att hela tandraden skulle flyga ut. Min tandläkare gav mig en bettskena och satte in fasader då jag gnisslat ner mina framtänder med över två millimeter så de tänderna var kortare än de jämte. Problemet med bettskenan är att jag spottar ut den ovetandes under natten, så den gör inte så mycket nytta. Mamma gör samma sak.

Innan behandlingen så klagade jag konstant över att jag var så ”svullen” i ansiktet. Men det var ju för att jag låg och spände käken hela natten. Inte konstigt då musklerna legat och lyft skrot natten i ända. Det har blivit så stor skillnad på mitt ansikte (upplever jag själv, vet inte om någon annan ens skulle se skillnaden) men känner mig inte alls lika ”plufsig” på morgonen längre. Men framför allt så vaknar jag helt avslappnad, kan inte beskriva känslan när spänningarna släpper, det är som att käken varit på ett avslappnade yogapass under natten, som att den slurpat soppa istället för att försöka tugga genom metall. Innan kunde det nästan värka ner i tandrötterna på morgonen.


8 kommentarer



8 kommentarer om “Spända Käkar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Hej var hittar jag denna behandlingen?

    Svara
  • Jag går till Anna Welander och är supernöjd : ) På kokoro sthlm! Kramar!

    Svara
  • Vill också veta.. jag går under av huvudvärk snart pga käken… :/

    Svara
  • Jag går till Anna Welander och är supernöjd : ) På kokoro sthlm! Kramar!

    Svara
  • Oh my goooood!!!! Jag har exakt sammmmma problem! Har gnisslat med mina tänder sen jag var liten.. har nästan inga framtänder kvar känns det som. Använder oxå bettskena men jag har fortf lika ont i hela ansiktet, speciellt käken efter jag vaknat. Sen att jag hatar o sova med den är en annan femma!

    Vart hittar jag denna behandling?
    Hur går det till?
    Pris?
    Finns det någon biverkning?

    Tellllllll me everything pls :/

    Svara
  • Jag går till Anna Welander och är supernöjd : ) På kokoro sthlm! Men du kan nog göra behandlingen lite överallt. Man sprutar in botox i de spända musklerna i käken. Hela kalset går på runt 3000 <3 Men då brukar de ingå en påfyllning efter någon vecka då de brukar "fylla" på om de blivit ojämnt eller inte fått någon effekt.

    Svara
  • You can find it by asking for Botox injected to the Masseter muscles

    Svara
  • Hej
    Går du fortfarande dit? Är du ff nöjd ett par år efter?
    Tack!
    Boel

    Svara