window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:38 | maj 25, 2018

Fastfood – Sallad.

Kikartor-

När inspirationen tryter och jag bara vill slänga ihop något snabbt hemma så blir det ofta en sallad med spetskål, rostade kikärtor och grönkål. Jag brukar köra in en plåt med spetsskål som jag sedan har i kylen och bara värmer på. Jag känner mig ofta ”mentalt” mättare på varma sallader så brukar föredra det till middag, om jag nu ska äta sallad.

Hur gör man då?

Sätt ugnen på 225.
Dela spetskålen i 4. Pensla med olivolja.
In i ugnen i cirka 30-40 min tills kålen fått fin färg.

Häll kikärterna i ett durkslag, skölj dem ordentligt och låt rinna av.
Rosta kikärterna i stekpannan på hög värme i olja tills de får fin färg, tillsätt soya (eller gyoza sås, helt klart godare), chiliflakes och pressa ner vitlök.
Gör en sallad på grönkål och kasta ner det du har hemma i kylen.


4 kommentarer



4 kommentarer om “Fastfood – Sallad.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här