window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

06:30 | april 24, 2018

Sommarskola för Vuxna: Utveckla skrivandet.

Ett jobbmål jag har det här året är att utveckla mitt skrivande. Jag känner mig ofta begränsad i mitt sätt att uttrycka mig. Hur jag formulerar och bygger upp meningar. Jag har ingen riktig grund att falla tillbaka på. Framför allt vill jag ha mer kunskap att skriva på ett mer målande sätt samt förbättra mitt kreativa skrivande. Jag känner att mitt sätt att formulera mig just nu består av Ikeas flyttahemifrån start-kit medan jag vill ha ett garage fyllt med tungviktare. Eller framför allt en guide i hur, när och var jag ska använda verktygen.

Därför funderar jag på att åka iväg på en liten tre-dagars kurs i sommar – helt själv. Igår kväll snubblade jag över en utbildning (tack google) vars beskrivning stämde överens med ovan. Den hålls i Smögen mitt under högsommaren.

Som en intim sommarskola för vuxna. Jag undrar vilka människor jag skulle hamna med? Hoppas saft och kardemummabullar, varvas med långa skrivarstunder och promenader i solnedgången och att det är jag och ett gäng sköna damer.

Jag skriver ju i jobbet varenda dag, det kanske vore trevligt för er med lite nya festliga uttryck, oväntade meningsuppbyggnader och förändring i språket. Linn tipsade om Kreativt Skrivande”Poppius, men kan inte just den helgen (i slutet på maj). Annars lät ju den kursen spot on.

Har ni något annat bra tips? Låter det inte mysigt med sommarskola? Eller romantiserar jag det hela?


10 kommentarer



10 kommentarer om “Sommarskola för Vuxna: Utveckla skrivandet.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Jag var iväg på ett skriv-läger som 13 åring. Jag mötte många olika ungdomar ifrån olika samhällsklasser och destinationer i livet. Jag tror därför att du kommer träffa personer som du har något gemensamt med: skriva. Sedan går nog folk på sånna läger som behöver vägledning, nytändning och nytänk – från alla klasser och alla kön; inte bara donnor! En erfarenhet som du tar med dig för livet – bra son dålig! (lever själv efter mottot: ångra hellre det du gjort än det du inte gjort).

    Svara
  • Vad coolt!! Såklart du ska!!!

    Jag brukar också känna att jag utvecklar mitt språk när jag läser lite svårare skönlitteratur. Eller The Economist (för engelskan). Tips! 🙂

    Svara
  • Men omg drömscenario. Fantiserar om att de har alkoholförbud också så att man får smussla och dricka bubbel i smyg. OCH smyga ut mitt i natten för ett nattdopp! Obs jag är 28 men får det att låta som ett läger för femtonåringar haha. Men Petra du har ju ett snyggt bildspråk, din jämförelse med Ikeas startkit var ett ypperligt sådant!

    Svara
  • Så klart du ska åka på kurs! Alltid lär du dig något. Den kan vara under eller över förväntningarna, men utvecklas kommer du göra.
    Mitt skrivande (jag är aspirerande författare) har blivit fantastiskt mycket bättre av att läsa böcker. Variera böckerna, välj olika stilar och jämför. Vad gillar du, vad gillar du inte? Läs på engelska också. Man kanske inte tror det, men även det svenska språket utvecklas av att konsumera böcker på andra språk.
    Lycka till! Jag ser fram emot att följa din utveckling.

    Svara
  • Åh, jag kan varmt rekommendera Mikael Roséns kurs ”Att skriva för att övertyga” på Berghs! Jag har gått den på dagtid, men jag ser att den även finns som sommarkurs 27-29 juni;

    https://www.berghs.se/kurs/att-skriva-for-att-overtyga-professional-dagtid-intensiv/

    Många som går kursen jobbar inom marknadsföring och PR som skribenter och den ger en otroligt bra grund tycker jag. Sök vetja Petra, omedelbums! Mikael Rosén är en otroligt duktig och erkänd copywriter och språkvetare – och framförallt är han väldigt rolig! Lycka till!

    Svara
  • Fasiken också är i Italien då! Bajsmacka! Ska kolla om han har någon kurs i höst! Tack för tipset!

    Svara
  • Naaaaj vad synd, men du får söka till hösten i stället 🙂 /Jenny

    Svara
  • Tycker du är en av bloggarna med bäst utvecklat bildspråk. Du behöver ingen kurs. Du skriver roligt, beskrivande och omväxlande. Mvh, En svenskfröken 🙂

    Svara
  • Amen tack Susanne vilken värmande kommentar <3 Vad glad jag blir att jag inte är ett helt hopplöst fall.

    Svara
  • Att ha som ambition att alltid bli bättre är inte fel MEN jag måste poängtera att du är grym på det redan! Älskar ditt sätt att skriva, kreativt, målande, bubbligt (blir alltid på gott humör när jag läser dina texter) och unikt! Känner inte dig men får känslan av att det speglar din personlighet till 110%! Så grym är du redan!! Ska bli kul att se resultatet av en eventuell kurs 😊

    Svara