window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

06:00 | mars 9, 2018

En torsdag i bilder.


Igår hade på mig en riktig vardagsuniform. Är kär i de här nyfunna vapendragarna från &OtherStories, de perfekta 90-tals jeansen. De ser vintage ut, men är sprillans nya – sitter som en smäck och är precis lika bekväma som de ser ut. Är det bara jag eller har &OtherStories aldrig designat så mycket fina plagg? Vill klicka hem precis allt! Tycker de har så mycket fint online just nu.

Min bästa bas t-shirt kommer från 2ND Day, de har världens bästa t-shirts – lever i dem.

Sturebadet
Jag åt en långlunch med en gammal kollega på Sturebadet och pratade om allt mellan himmel och jord. Deras nya buffé är magisk. Jag har träningskort där, men ofta går jag bara in och myser – en hemlig liten oas mitt i smeten. Just nu sitter jag lika mycket och jobbar på Sturebadet som på kontoret. Får så mycket gjort där och mina axlar sjunker ofta ner några centimeter så fort jag kommer in i deras lokaler och automatiskt börjar jag andas långsammare.

Däremot brakar min mage loss när jag äter så mycket rawfood och kål. Hur ska mina tio dagar med vegansk mat egentligen sluta när jag knappt klarar en lunch? Någon tipsade om bönor i bloggen. Men alltså bara jag får i mig en matsked bönor så är jag bänkad på damernas, min mage klarar inte det eller så blir jag gasig som gravid person.

Efter lunchen svidade jag om till träningskläder och brände av ett pass på trappmaskinen.

Alltså färgglada träningskläder i all ära – det är så snyggt. Det här kanske låter väldigt utelämnande men hur tusan klarar ni att inte få ”mutti-svettfläckar”. Svettas jag ovanligt mycket från mina ljumskar (läs: kön), för ibland på gymmet ser det ut som jag kissat ner mig. Att vissa människor kan träna i ljusgrå träningstights är för mig ett mysterium? Eller när det blir en fläck i stjärten av rumpsvett?

Man kanske får välja sina tillfällen.


Sedan fick jag slänga mig i duschen, kasta mig i en taxi för att åka till Emelie som skulle fixa till barret i gamla stan på Hairtalks showroom.

Eftersom jag ska sluta med cola light i tio dagar på måndag så måste jag dricka extra mycket cola light innan dess. Vad säger det om mig som person? Det måste vara ett mindre bra karaktärsdrag, som att jag måste fylla upp kvoten till max, som att de skulle kompensera de uteblivna dagarna. Jag kan vara likadan när det kommer till träning, om jag ska ”börja” på måndag så måste jag ligga extra mycket still innan dess. Utifrån vad jag precis skrivit inser jag att det är ett mindre bra drag.


Väl framme i gamla stan möttes jag av två favoriter, PT-Fia och hennes dotter Edith som jag snott så fort jag får chansen. Hann iallafall rycka henne från Fias famn för några minuters gos. Jäkla pangbebis det där. Gillar verkligen Fia, det vilar ett lugn över henne – blir harmonisk bara jag ser henne.


Sedan gjorde Emelie som vanligt mig PANGFIN! Måste faktiskt säga att hon överträffade sig själv idag med färgen. Medan hon uträttade stordåd, passade jag på att balja i mig mer cola light – INGEN TID ATT FÖRLORA!

Resultatet får ni se bättre bilder på imorgon.


Sedan sladdade jag förbi Carros event som hon hade tillsammans med Orrefors som hade designat ursnygga klockor. Jag fick med mig en present hem till Lorpan.


Därefter åkte jag vidare hem till urhärliga Andrea Hegard som hade bjudit in till middag tillsammans med Foodora. Jag har inte känt Andrea så länge, men tusan vad jag tycker om henne. Man vill liksom vara i hennes sfär, hon sprudlar. Hon är som en livslevande discokula.


Fingal, Andrea, jag och Memphis. <3


Kvällens lineup.


En pangmiddag som slutade med vrålande tjejröster som försökte överösta högtalarna. Men jag åkte hem i tid för nu på morgonkvisten väntar poddinspelning med Limpan.


24 kommentarer



24 kommentarer om “En torsdag i bilder.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Petra!
    You look amazingI love your golden high heel sandals ! What brand are they?

    Svara
  • Älskar dessa inlägg! Fasen vad glad man blir av dig! Högt och lågt i härlig kombo. Heja <3

    Svara
  • Skitsnygga jeans! Vad heter jeansmodellen? 🙂

    Svara
  • En vegansk kost ger en ofta gaser och kräver fler toalettbesök, men för mig gick det över efter kanske två veckor. Magen vänjer sig och tackar en till slut 🙂

    Svara
  • Förstår inte heller hur folk kan träna i grå tights, tack för att du tar upp det för jag trodde jag var den enda som hade dom tankarna!

    Svara
  • Åhh älskar dessa inlägg från dig! Magproblem och svett, tabuproblem som är jobbiga för alla kvinnor. (tyvärr!!!) Tack för att du pratar om det så lätt och enkelt, gör att jag inte tycker mina egna problem blir lika jobbiga<3

    Svara
  • ALLA mina träningsbyxor och shorts är SVARTA just pga av anledningen haha. Förstår inte heller hur folk kan använda gråa utan att känna sif obekväma och undra om folk tror att man kissat ner sig haha.

    Jag tänker såhär: antingen så svettas de inte lika mycket som mig. ELLER så tränar jag mycket hårdare än dem. Sista tanken motiverar mig extra mycket o så kör jag lite till 🙈😎 Win win liksom! Tack för att du är du Petra!

    Svara
  • ELLER så bryr sig inte andra om att svettfläckar syns när de är på gymmet.

    Svara
  • Så himla snygga träningskläder Petra! Är det Filippa K? Sitter ju som en smäck, hot!

    Svara
  • Hej Petra! Har du tips på hur man får bort gula svett/deo-fläckar på vita plagg?

    Tack för en grym blogg och podd!

    Svara
  • Jag ser alltid ut som om jag kissat ner mig PM jag inte har svarta byxor men jag brukar inte bry mig så
    Mkt faktiskt! Man är ju på gymmet, tycker svett ska få synas även om det är sådär kul att hela mutti får
    Fokus av de svarta fläckarna, men det torkar fort 😅

    Svara
  • Samma problem här, skönt att inte vara ensam 🙈 Är dock för feg för att köra annat än svarta tights!

    Svara
  • Älskar inlägg som dessa! Vardagligt liksom. Dunderkul! Kram

    Svara
  • Jag gissar mig lite fram nu men min styvmor som är vegan påstår att frukt och grönt kombinerat med mjölkprodukter gör att man får dålig mage. Hon kan nämligen äta världens största skål med frukt till frukost och allt annat därtill men utesluter allt gluten, mjölk och socker. Kanske kan hjälpa? Puss <3

    Svara
  • Åh. Tusen tack för dem boosten! Vad fint! ❤️❤️ Puss rara du!

    Svara
  • Haha älskar räckvidden av ämnen i detta inlägg! Magen brukar ju bli lite kinkig när man byter kost väldigt tvärt. Jag vet att jag kan få väldigt ont när jag äter gröt efter att ha pausat från det, eller när det blir för mycket av något/jag slutar äta socker. Det är nog bra att gå över successivt. Ska försöka med det så fort jag är stark nog att ta mig ur mitt beroende av kakor (never gonna happen though)…

    Svara
  • Googla resistent stärkelse och bönor! Bra för magen 👍☺️

    Svara
  • Bästa inlägget!!!! Älskar! Puss!

    Svara
  • Råsnygga jeans som sitter som ett smäck på dig! Vilken modell är det (länken funkar inte)?

    Svara
  • När det gäller magen skulle jag tipsa dig om att läsa lite om FODMAP. Många med trasslig mage/IBS verkar reagera just på de fermenterbara (dvs gasbildande) kolhydraterna/fibrerna. Det är ingen low carb-diet- man byter ut det magen inte klarar mot något snällare. Jättemånga verkar bli bättre! Det finns listor med saker som innehåller mycket respektive lite FODMAPs. Annars kanske du kan be om en remiss till en dietist på magtarmmottagningen på ditt sjukhus?

    Svara
  • Har tänkt på det med träningsbyxorna sååå många ggr!! Har bara svarta tights och shorts pga det

    Svara
  • Vilken drömmig lägenhet! Påminner lite om denna på Östermalm! http://www.lagerlings.se/vara-hem/linnegatan-67-klassiskt-i-hjartat-av-ostermalm/

    Svara
  • Vilken drömmig lägenhet det ser ut att vara! Påminner lite om denna på Östermalm. http://www.innerstadsspecialisten.se/lagenhet/cardellgatan-4-3tr

    Svara
  • Min mage mår alltid sämst efter att ha ätit på Surebadet buffén. De dränker all mat i olivolja och salt vilket magen inte mår bra utav. Plus att man äter väldigt stor mängd mat, och att man vid buffé blandar massa olika typer var mat vilket också gör det svårt för magen. Magen gillar enkel mat, inte när man blandar för mycket! När du äter veganskt, ät bara rena råvaror, (olivolja är INTE en ren råvara, det är processat och väldigt tungt för våra kroppar).

    Andra tips,
    – Ät inte frukt efter lagad mat, det som kroppen smälter allra bäst är just FRUKT, om du äter det efter lagad mat bryts det snabbare ner och krockar i magen och matsmältningen kommer inte att bli bra. Bästa är alltså att äta frukt på morgonen.
    – Ät probiotika tillskott
    – Drick mycket vatten, i en vegansk kost finns det otroligt mycket fiber (som binder vätska) som gör att du behöver mer vätska. MEN drick inte till maten och inte 15min före/efter din måltid.
    – Låt magen vila ordentligt mellan måltiderna så den hunnit smälta all mat innan du äter igen, ät inte för sent på kvällen – din mage/tarmar måste få återhämta sig under natten.
    – Det optimala för magen är sk ”mono meals” dvs en måltid med bara EN råvara, vilket gör det väldigt enkelt för kroppen att bryta ner. Testa tex äta en hel stor melon till frukost, och till lunch äter du bara bananer (så många tills du blir mätt, alltså ganska många, tänk på att de ska vara så mogna som möjligt, det är bättre för matsmältningen) så kommer matsmältningen funka optimalt och du kommer säkert gå på toan många fler gånger än tidigare! 🙂 Och till middag lagad mat, tex stor quinoa-sallad med potatis eller bönor osv! 🙂
    – Som sagt, försök skippa olja/salt

    Finns inget som kan ge dig mer energi, ge dig en bättre matsmältning och få dig att må både psykiskt och fysiskt bättre än en BRA och REN vegansk kost! 🙂 Lycka till!!

    Svara