window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

06:00 | mars 8, 2018

Starta om hjärnan dieten!

Som ni vet lyssnade jag på ett tjog ”feel good” poddar i Tulum om livet, lycka och typ känna inre harmoni. Både Oprah och Tony Robbins, mina husgudar, hade Dr. Mark Hyman som gäst och förespråkar hans sätt att leva eller kanske synnerligen hans sätt att se på vad vi ska stoppa i våra munnar för att våra hjärnor ska prestera på topp. De pratar om hans 10-dagars detox som ska starta om ens hjärna, på samma sätt som man startar om sin dator.

Älskar hans quote på hemsidan: ”Your fork, the most powerful tool to transform your health and change the world”. Amerikanare de vet hur man tar i från tårna. Men om vi bortser från the väldigt överdådiga citatet så är jag peppad på att prova. Han har ett ganska sjysst CV med allt från presidenter till hollywoodskådisar som återkommande klienter. Så på måndag börjar jag, så sugen på en riktigt vitaminkick. Enligt mina idoler ska man bli pigg som mört. Ni får såklart hänga med på resan, kan redovisa på fredag vad man ska äta för att känna sig lika sprudlande som en c-vitaminbrus. Så kan ni ju haka på om ni känner för en cleanse.

Nu har jag tjatat länge nog om att jag ska prova att vara utan kött – helt, en period. Får se om jag kan få med mig Lorpan på dieten, mycket lättare om man gör det tillsammans med någon. Tror inte att det är en svältdiet, man får nog äta hur mycket man vill men mest plantbaserat. Min mage kommer nog iallafall må som en liten prinsessa efter de här tio dagarna eller så löper den amok av allt fiber.

Vem vet jag kanske blir för frisk för mitt eget bästa! Undra om det finns utrymme för en liten Cola Light i dieten?


8 kommentarer



8 kommentarer om “Starta om hjärnan dieten!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Det går inte att göra en detox, kroppen sköter sådant själv genom att separera näringen i maten från onödiga/skadliga ämnen. Det är det lever och njurar är till för.

    Svara
  • Kul att du vill testa mer plantbaserat.:) Det går såklart att äta sig supermätt på vegansk mat. Jag är vegan och går definitivt inte hungrig. Äter även mycket mer varierat än vad jag gjorde innan och testar nya recept hela tiden! Jag tror att många måste äta lite oftare än de är vana vid på kött, men det märker du. Jag äter mindre och oftare nu, och min mage mår helt klart bättre än på animalier (det kan ta lite tid att vänja sig vid bönor etc. och tänk även på att skölja dem noga om du köper bönor på tetra/burk. Det hjälper mot gasighet.). Om du äter helt veganskt måste du ta B12-tillskott – superviktigt! Kram

    Svara
  • Hej Petra
    Var hittar man din galet fina klänning. Älskar grönt!
    MVH/Tina

    Svara
  • På na-kd.com, det är ett co-lab med hannalicious 🙂

    Svara
  • Det finns ingen detox i världen som kan starta om ens hjärna. Lever och njurar finns till för att rensa i kroppen och filtrera bort sånt vi inte ska ha kvar. Däremot tror jag absolut du kan känna dig piggare av att äta näringsrik mat och samtidigt dra ner på rött kött och sockret. Lycka till!

    Svara
  • Hej Petra!
    Jag är sedan 4 år tillbaka vegan och har precis startat en blogg där jag delar med mig av enkla, hälsosamma växtbaserande måltider och snacks.
    I början av min tid som vegan visste jag inte riktigt vad jag kunde äta, jag hade koll på vilka livsmedel som var veganska men inte på hur jag skulle få ihop ett gott recept. Därför har jag nu startat min blogg, i hopp om att inspirerar folk till att börja äta mer växtbaserat och också för att ge inspiration till olika maträtter.

    Jag har varit tillsammans med min kille i snart 3 år, i början av vårt förhållande var det någon som sa ”kroppen BEHÖVER kött”, nu tre år senare äter han till 80% växtbaserat! Han fick äta upp sina ord, bokstavligen talat! 😉

    Om du vill ha inspiration till matlagningen, in och kika på min blogg! Jag har precis delat ett himmelskt recept på en vegansk hälsosam fudge!
    josefinjakobsson heter jag på insta, delar recept där också

    Svara
  • Ja men snälla, låt oss hänga med på dieten!! Glöm inte bort stt skriva typ ett vecko schema så man kan handla inför veckan! Jag hänger gärna på!☺️✌️

    Svara
  • Jag vill! Har redan valt bort kött i min kost men äter fisk (pescetarian) men testar gärna denna ”detox”!

    Svara