window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

17:56 | februari 13, 2018

Att åka på semester med sin partner och Semester alter egon.

d0a8f5c51c7ea771b4f1352ea7d4b8c5_980x0_c_85_ns_v4
Ni har väl inte missat att podden är tillbaka back on track – varje söndag.
 På riktigt den här gången – vi har äntligen tagit in en klippare. I avsnittet som sänds på söndag pratar vi om situationer som kan uppstå när man åker på semester med någon – bra som dåliga.

Jag kommer aldrig glömma när jag och Markus nästan precis hade blivit tillsammans och hyrt ett hus ensamma på Costa Rica. Ett helt öppet bohemiskt hus nere på stranden, utan dörrar. Det var så befriande med utsikten ut över havet från vardagsrummet. Men på övervåningen mellan sovrum och badrum fanns det inte heller något som liknande en avgränsning, däremot fanns det ett glest draperi föreställande ett porträtt på Mona Lisa. Så om man var tvungen att besöka damrummet mitt i natten, hörde man – och såg precis totti manotti liggandes i sängen. Och man vågade ju inte direkt ge sig ut i djungeln med mutti i vädret och kissa fritt.

Kommer aldrig glömma en annan gång när jag var i Paris med en kille. Vi hade dejtat innan, men nu var jag bara med som vän på ett bröllop och vi hade bokat ett rum som sedan visade sig vara ett sådant där ultramodernt hotell med coola möbler men minimalistisk boyta. Badrumsdörren var en glasdörr i typ frostat rött så man såg precis ALLT från duschen och toaletten. Och jag blev typ matförgiftad. Inte så glatt.

Sedan vill ju Markus vara ute på Arlanda orimligt tidigt. Precis som min mamma. Hade han fått välja hade vi varit där tre timmar innan avgång. Markus älskar att ”säkra” – ifall något oväntat skulle hända. Och gud nåde situationen som inte tillåter honom att ta sin traditionsenliga ”hej då, nu börjar semestern” öl på flygplatsen.

Ett annat jobbigt scenario som mycket väl kan uppstå är att du mitt under en resa plötsligt inser att personen mitt emot är någon du inte står ut med? För det som irriterar hemma blir ju ofta tusen gånger jobbigare på resande fot. Dessutom får man ju aldrig andrum att ta en paus. Jag känner lite så är – överlever man en semester själva tillsammans så överlever man det mesta.

Eller så är det tvärtom – att man träffas på en semester och allt är frid och fröjd och sedan hemma på svensk mark undrar man hur mycket sangria man egentligen hade innanför pannbenet? För killen är ju en riktig idiot och inte alls den där framtida pojkvännen man målat upp en bild av hånglandes i solnedgången på Palma i sanden.

Tror det är lätt att bli förälskad i någons semester alter ego. När största dilemmat är vad man ska äta till middag.

Åh, har inte ni massa roliga semesterhistorier på lager? Tell me! ÄLSKAR ATT HÖRA ERA BERÄTTELSER!


14 kommentarer



14 kommentarer om “Att åka på semester med sin partner och Semester alter egon.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Var en gång på resa på Mallorca med mina tjejkompisar. Va ung och blev väl lite förälskad i en kille som vi träffade varje dag. Det blev ”vi” under resan och jag kommer ihåg hur jag var så lycklig och kände mig speciell. För det första gav han aldrig mig sitt nummer (varningsklocka ?) utan när han åkt hem fick jag stalka hans kompis på FB för att få kontakt. För det andra (när jag väl fick tag på honom) hemkommen till Sverige igen visade det sig att han hade en tjej hemma. Chockad var jag, minst sagt. Men nu ser jag tillbaka på den semestern med ett leende, trots att han va ett as 😉

    Svara
  • Hej Petra har du gjort slingor och sen nyansering hur långt team hår har du sat i Mvh Anna 🤗 kram

    Svara
  • Jo, såna där rum utan dörrar och väggar har man stött på, hehe.. och den sedvanliga ölen, eller tre för den delen är ett måste för att bota flygrädsla. Så heter det hemma hos oss. Tur att man lär sig den andres idéer och kan hänga på.

    Svara
  • Jag hade dejtat en kille ett tag, vi blev tillsammans under den första sommarmånaden och i juli var det dags för vår första semester. Jag är vanligtvis en ganska organiserad person när jag reser; kollar upp nice hotell, de bästa restaurangerna i staden och aktiviteter/stränder/beach clubs osv. man kan besöka. Jag har också en ganska ”lyxig” smak när det kommer till semester, det ska vara bättre än hemma – annars kan det liksom vara tycker jag? Jag lägger därför gärna lite extra pengar på hotell och restaurangbesök när jag väl unnar mig det. I vilket fall som helst så säger min nya pojkvän då att han bokar en resa åt oss, jag blir lite konfunderar eftersom att jag har ganska starka preferenser och ofta reser till resmål utifrån rekommendationer av vänner som varit där eller gjort grundlig research. I alla fall, min kille bokar en resa till; destination, flyg och hotell. Vi kommer till första B&B som är typ på en motorväg, där man sitter tillsammans med en gubbe och gumma och äter frukost. Det är långt till hav och strand och vi har ingen hyrbil, så vi åker buss in till city på kvällen. Staden som vi besöker är typ Alanya, uppbyggt för turister. Jag börjar bli lite irriterad, men tänker att jag ska försöka att inte visa det. Efter två dagar ska vi till en ny destination, så jag tänker att det blir bättre. Då har han bokat Alanya-kopia fast i ett ett annat. Det är hoppborg i havet, tivoli på strandpromenaden och vårt hotell pryds av en VING-flagga. Där och då vill jag bara ta hyrbilen (som vi nu har hyrt men han har inte körkort så jag kör hela resan) och åka iväg. Jag inser ju här att vi har helt olika preferenser när det kommer till att resa, och stämningen blir ganska dålig eftersom att jag har svårt att dölja hur missnöjd jag är. Efter 5 dagar av vår totalt 10 dagar långa resa är jag tvungen att lägga korten på borden och göra slut. Medium trevlig stämning de resterande 5 dagarna av resan… Störde ihjäl mig på honom, allt han gjorde och sa var bara så fel!!!

    Svara
  • Till Johanna: Vad bra att ni gjorde slut? Du verkar verkligen inte vara en så fräsch person utifrån hur du behandlar någon som gör sitt bästa för att ordna något fint till er.

    Svara
  • You seems to be fun at parties 🙂 hehe, nej men detta var mening att vi skulle dela lite ”roliga semesterhistorien”. Jag tog såklart inte med alla detaljer, men jag och mina tjejkompisar har skrattat ganska mycket åt den här historien med min misslyckade romantiska semester…

    Svara
  • Asså va? Du gjorde slut med någon aom försökte göra något fint för dig? Du kan ju verkligen inte haft så starka känslor för denna stackars kille om man dumpar pga man har olika smaker på hotell, helt jäkla sinnessjukt ju. Tur att han blev av med dig, du låter hjärtlös typ.

    Svara
  • Hahaha älskar denna historien!! Klockrent att du gjorde slut mitt i semestern. Jag är ganska lik dig när jag reser. Spydde nästan lite i min mun när jag läste om ving flaggan 😂

    Svara
  • Min kille som e tryggheten själv när vi e hemma blir lätt nojjig när det ska resas. Och på resan pratar han mycket om allt han ska göra när han kommer hem(!). Jag blir då helt carpe-fucking-diem-manisk. Själv e jag kontrollfreak innan resan och kollar hotell, avstånd, restauranger, transport osv men väl där e jag rätt bra på att koppla av. Kan låta som en kaotisk mix men just idag fick jag en påminnelse om alla härliga resor vi gjort. I Alla hjärtans dags-present fick jag ett collage med bilder på oss från de ca 15 år vi varit ihop. Det e ju oftast på semestern man tar bilder så det var många härliga minnen från stränder och middagar. Och att min kille lagt flera timmar på att fixa ihop collaget säger ju det mesta om honom! Kärlek!

    Svara
  • Träffade en kille som verkade helt underbar. Snygg, framgångsrik, superromantisk, charmig, och så himla rolig. Vi klickade direkt och jag kände att wow, he’s the one! Efter bara några veckors dejtande bjöd han med mig på en resa till Hong Kong över jul, vilken dröm!

    Väl framme på hotellet brast dock bilden om denna drömprins snabbare än snabbast.
    Det började med att han berättade att han misstänkte hans ögoninfektion han dragits med en vecka berodde på klamydia, som han helt ogenerat skyllde på mig. Problemet var bara att jag testat mig efter att vi varit med varandra och inte hade klamydia 🙂 Efter ett tags bråkande om detta där han vägrade acceptera att jag inte var sjuk och därmed omöjligen hade smittat honom, samt kallat mig slampig, bestämde vi oss för att släppa detta för tillfället och njuta av semestern.

    Dag nummer två frågar han mig under en middag om jag skulle vara sugen på att plocka upp en prostituerad och bjuda med in till hotellet. Jag skällde ut honom högt på restaurangen och vi gick tillbaka och la oss på varsin sida av sängen och pratade inte så mycket mer denna dag.

    Dag nummer tre och julafton. Jag skäms fortfarande för att jag inte bara köpte en biljett och åkte hem dag två haha. Vi sitter i alla fall på en lite finare restaurang och ska äta en god middag. Vi har båda kommit överens om att de tidigare bråken låtsas vi inte om nu, utan tar tag i det hemma i Sverige istället (inte för att jag hade minsta plan på att träffa honom igen efter detta, aldrig någonsin).

    En stund efter att vi satt oss ner kommer en servitris med två glas vin och förklarar att de är från gästerna vid bordet bredvid, ett sällskap på 3 killar och två tjejer. Vi skålar mot bordet och en man kommer fram och förklarar att han ville skicka över vinet för att det är jul, och önskar oss en trevlig kväll. Vi tackar vänligt och han sätter sig igen. Efter en kvart kommer servitrisen tillbaka med ytterligare två glas vin och denna gång kommer mannen från bordet bredvid och frågar vart vi kommer ifrån, och om han får sätta sig ner några minuter. Jag säger självklart, jag tycker alltid att det är kul att träffa nya människor när jag är utomlands, och speciellt locals. Min ”dejt” säger dock nej tack, vi vill vara ensamma. Jaja tänker jag, han har väll bara inte lust att socialisera sig med andra just nu tänker jag.

    Sekunden efter att mannen satt sig vid sitt egna bord blir min bordskamrat dock galen och börjar högt prata om denna ”risf*tta” som försökt ”köpa hans flickvän med två glas vin”. Orkar inte ens berätta mer om denna kväll, men är bara tacksam över att vi inte hamnade på en polisstation!

    Kan ju säga att det inte var en jätterolig flygresa hem på 11h!

    Svara
  • Jag och min pojkvän åkte på vår första resa för fyra månader sedan till ett litet hotell på skopelos. Resan började med tre timmars försening, vilket sedan gjorde att vi missade båten till ön och fick vänta i sex timmar. När vi sedan kom fram var det mitt i natten och kolsvart ute. Vi checkar in på hotellet och kommer fram till ett hotell som nog än idag kan ha haft de sämsta sovrummen någonsin. Sänger tjöt vid minsta rörelse och var otroligt hård. Vidare var badrummet så litet så när man satt på toan kunde man inte stänga dörren för att knäna stack ut. Dessutom låg rummet på sjätte våningen utan hiss, och ingen ville hjälpa oss att bära väskorna. Jag personligen är väldigt positiv, men min pojkvän klagar otroligt mycket på ALLT och klagade från flygresans start tills vi gick och la oss första natten på skithotellet. Detta gjorde mig självklart så orolig – och jag tänkte ”fyfan ska jag vara här i en vecka med denna klagpelle?”. Lyckligtvis vaknade vi morgonen efter (och det var ljust ute) och förutom sovrommet var hotellet fantastiskt fint. Poolen var stor, hotellet var sådär pittoreskt och mysigt, och vi hade utsikt över skopelos fina vita hus med blå dörrar. Idag har jag vant mig vid att min pojkvän klagar så mycket, och skrattar mest åt honom. Men då var det sååå jobbigt. Dessutom blev han magsjuk sista två dagarna. Men de fem dagarna där mellan blev iaf bra haha!

    Svara
  • Haha, inte för att vara sådär störig men gud vad jag blir lycklig för min sambo när jag läser allt detta. Vi är exakt likadana när det kommer till resande. Vill ha det bekvämt och skönt, ingen stress. Det innebär alltid att man åker sjukt tidigt till flygplatsen med. 🙂 Sitta där och koppla av och titta på folk och veta att man har en hel resa framför sig är underbart.

    Svara
  • All things considered, there are rooms without entryways and dividers, you have experienced, haha . furthermore, the typical lager, or three for that part is an absolute necessity to cure avionics. That is the name of our own at home. Fortunate to take in the thoughts of others and can hold tight.

    Svara
  • Usually the top line of a keyboard, qwertyuiop was the first word ever sent in an e-mail.

    Svara