window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:39 | januari 11, 2018

Mer förvaring, Platsbyggd Skohylla och Elementskydd.

Hall-Renovering-Petra Tungården
Minns ni hur hallen såg ut när vi köpte lägenheten? Som ett stoppljus! Fina bevarade detaljer men inte riktigt min färgpalett och till detta ett obehandlat trägolv som man knappt vågade sätta sin fot på utan att lämna bestående spår efter sig.

Hall-Renovering-Petra Tungården
Dörren som vi har öppnat upp helt gick in till deras barnrum, men in till vår garderob. Mamma skrek ju av lycka när vi köpte lägenheten, hon trodde nämligen att vi skulle bli tre. Garderoben till höger visade sig ha ett avlopp så vi valde att bygga ut den och förvara tvätt- och torktumlare där.

Så här såg min inspirationen till hallen ut – klick. 

Lee-Broom-Hall-980x1470-980x1470
Vi valde att göra hallen riktigt mörk och måla in alla hyllor och skåp. Sedan la vi ett blågrått marmorgolv. Så här ser hallen ut på bild, men oftast ser verkligheten snarare ut som ett bombnedslag. Nu jäklar ska jag ta tag i kaoset. Jag har lite skoförvaring i garderoben men inte tillräckligt, så jag tänker att jag ska bygga en hylla som slukar massa pjucks.


I den platsbyggda hyllan i garderoben vill man ju bara ställa flotta skor som är fina att se på inga leriga ankelbots där klacken fått tacklats med grus.


Inser när jag ser på bilderna hur mycket finare det var med mattan från Kasthall. Dessvärre var den lite för liten för garderoben. Kanske ska lägga in den där iallafall över heltäckningsmattan.


Så här ser hallen oftast ut. Översvämmad av jackor, påsar och skor som fäller krockben på en. Markus blir tokig på mig det är nämligen bara jag som bär ansvar för att hallen ser ut som den gör.


Här tänker jag bygga en skohylla med två plan. Eller det blir ju tre om man räknar med det översta hyllplanet.


Hannalicous platsbyggda bokhylla blev ju riktigt bra! Det är Lojs en bekant till mig som ritat och byggt den.

Jag ska få hjälpa till att renovera min lillasysterslägenhet nu och är lite sugen på att bygga en liknande lösning i hennes etta.

Elementskydd
Sedan ska elementen få sig ett litet ansiktslyft eller snarare ett helt nytt yttre.

Vill ni se hela renoveringen, rum för rum – klicka här!


2 kommentarer



2 kommentarer om “Mer förvaring, Platsbyggd Skohylla och Elementskydd.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Men Petra, så där stökigt är det väl alltid i alla era rum? 🙈🙈

    Svara
  • Sååå fin hall!

    En konstig fråga kanske, men är det så att ni satte in er vinkyl under ugnen, var det några problem med att vinkylen möjlighetvis blir för varm då? Har ni extra stor ventilationskanaler bakom ugn/micro o vinkyl?

    Svara