window.strossle=window.strossle||function(){(strossle.q=strossle.q||[]).push(arguments)};   strossle('fae85a04-77bf-4ce8-a2ed-5d6da496d454', '.petratungarden-strossle-widget');

Det förekommer cookies på petratungarden.se. Genom att fortsätta läsa på petratungarden.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:29 | maj 25, 2015

En vecka utan hormoner

hormoner

 Jag är inte den som lägger upp massa poserande spegelbilder i bikini. Men… helt på riktigt det här är helt sinnes. Jag har inte velat ha tighta kläder senaste tiden för jag har känt mig så svullen och uppblåst. Jag har hällt i mig gastabletter mot uppblåsthet och klagat varje dag flera gånger om dagen om att jag är svullen. Haha, fråga stackars Markus.

Ni kan läsa mer om min spiral här  (om ni missat). 

Jag är inte typen som har ”mage”. Haha, jag är mer typen som växer på bredden om jag går upp i vikt, men jag har nästan alltid platt mage. Men sedan jag stoppade in spiralen har jag varit så förbannat jävla uppblåst.

Nu var det en vecka sedan jag tog ut spiralen – en vecka! Det är sådan jävla skillnad. Det tar ungefär en månad innan alla hormoner är ur kroppen. Jag önskar att jag kunde visa före-bilder. Jag har några på telefonen men då är jag spritt språngande naken så det går ju inte, haha. Jag känner mig inte alls uppblåst eller har ont i magen längre.

Spiralhelvete alltså. Aldrig mer säger jag bara.
HormonerHur fin är den här baddräkten förresten? Från Nelly!
17454832253_44b3e7849d_kDe här shortsen satt tight i midjan på Ibiza! FÖR JÄVLA SJUKT. Tänk vad hormoner kan göra med kroppen.


20 kommentarer



20 kommentarer om “En vecka utan hormoner”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Jag har också funderingar på att plocka ut min…vet dock inte vad jag ska köra på istället – känns så osäkert utan.

    Svara
  • Kopparspiral! Bästa <3

    Svara
  • Har provat men blödde som en tok i 15 dagar å sen inget i 10 å sen mens i 15 dagar igen…höll ut i ett år för att försöka få det att fungera men tyvärr!!

    Svara
  • Hei Petra! Trenger råd angående Yasmin! vurderer å prøve, synes du den fungerte bra om du ser bort i fra at du ble svullen?
    Stor klem!

    Svara
  • Hej! Jag äter yasmin och tycker de är bra, men håller med petra om svullenheten. Hade mycket finnar men hyn är mycket bättre nu (också hormonellt ju). Prövade ett annat p-piller under en period men fick helt sjuka humörsvängningar. Det har jag inte när jag äter yasmin. Men pröva om de passar dig!

    Svara
  • Tusen takk for svar! Bruker nå cerazette og er fornøyd sett bort i fra urenheter! Aldri vært plaget med det før, så tro jeg prøver yasmin nå! 🙂

    Svara
  • Vad har du för storlek på din triangl? 🙂

    Svara
  • Hej!
    Tack för att du delar med dig av erfarenheten av spiralen. När jag såg inlägget kunde jag inte låta bli. Jag blev så glad när jag såg dina bikinibilder. Wow vilken vacker kropp du har! Jag håller just nu på att kriga med mig själv att det visst är fint med kurvor. Petra, du inspirerar!

    Svara
  • Vad har du för storlek på din triangelbikini? Har länge velat köpa en men är så osäker på storleken. jag hade vart så glad i fall du svarade=)

    Svara
  • Hejhej Petra!
    Vart har du köpt jeansshortsen?

    Svara
  • Hej!
    Vad skönt det är att du skriver om din upplevelse av hormonspiralen! Har själv haft Mirena i ca 10 månader och känner inte riktigt igen min kropp. Fick finnar i ansiktet och på ryggen från dag 1 nästan men ingen direkt viktuppgång. Efter ca 4 månader började jag gå upp i vikt relativt fort och sedan dess ökar jag lite varje vecka trots att jag nu tänker extra mycket på vad jag stoppar i mig och att röra på mig mer.
    Jag undrar om det är någon som känner igen sig i detta och om det ens är möjligt att det är spiralen? Alla barnmorskor jag pratar med säger att man endast kan gå upp 1 kg av hormonspiral men jag tycker inte att jag känner igen min kropp i det här, som sagt. Till skillnad från andra preventivmedel så mår jag väldigt bra psykiskt så jag vill ju vara säker på att det är hormonspiralen som är med och spökar med vikten innan jag tar ut den. Är det någon annan här som vet något om detta?
    Kramar

    Svara
  • Heej! Tänkte svara på din kommentar för jag har exakt samma problem & jag vet varken ut eller in längre. Känner mig helt lost i denna djungel..
    Jag satte in en hormonspiral (mirena) 2010 & bytte ut den hösten 2014 innan jag skulle flytta utomlands. När jag skulle sätta in den nya så sa barnmorskan att dom gjort små förändringar men att man inte märker av det. Det gjorde jag.. Direkt efter började jag få problem med magen, upp & ner i humöret, finnar i både ansikte & rygg samt EXTREM viktökning på sjukt kort tid! Nu har jag haft den inne i snart 9 månader men det blir inte bättre. Jag känner mig så fruktansvärt obekväm i min kropp & jag äter bättre & mindre än någonsin men det känns som jag bara sväller för varje dag som går. Har nästan bestämt mig helt för att ta ut den i sommar men är som du också rädd för att det kanske inte är problemet?
    Vet inte heller vad jag skulle ha istället då min kropp är jättekänslig mot hormoner. Är bara så sjukt less på att känna mig uppsvälld, obekväm & som att jag inte har någon kontroll över min kropp längre. Det hjälper inte dig men du är iaf inte ensam i detta haha.. Kram

    Svara
  • Tack för att du tog dig tid att svara! Det känns bra att veta att det inte bara är jag, för då känns det också som att det kan bero på spiralen! Jag har pratat igen med min barnmorska och hon tycker att vare sig det är den eller inte så kanske jag borde byta preventivmedel eftersom att jag inte mår bra som det är nu och då spelar det egentligen ingen roll vad det beror på. Hon tyckte att jag skulle prova kopparspiral eller ett p-piller som heter Qlaira som är som Yaz (som har funkat helt okej för mig tidigare) fast mycket mindre dos tydligen. Jag ska dock till vårdcentralen imorgon också och se vad dom har att säga angående finnar och viktökning och lite allmän rådgivning, vill ju egentligen inte byta för man blir ganska bekväm med att inte ha mens…
    Hoppas allt löser sig för dig!
    Kram

    Svara
  • Halloj igen!
    Jaa självklart, blev glad (missförstå mig rätt) när jag såg att jag inte var ensam med detta!
    Okeej! Ja, det kanske är enda utvägen & förhoppningsvis stabiliserar sig kroppen relativt fort efter man tagit ut den. Har bestämt mig för att ta ut min i sommar också men känner samma sak, mensen.. Har varit utan i 6 år nu & har vant mig vid att aldrig behöva bry mig om det. Men jag har hellre mens & mår bra än ser ut/känner mig såhär!!
    Skriv gäääärna om du får veta något annat & lycka till!!! 🙂
    Kramis!

    Svara
  • Jäklar vilken skillnad. Det syns även utan före-bilder i bikini. Skönt att slippa hormoner, själv la jag ner det för många år sedan – blev helt koko av dem och vägrar efter det att manipulera min kropp med skithormoner. Pojkvännen klagar inte, hade han gjort det hade han åkt ut! 🙂

    Svara
  • Jag är likadan, går jag upp i vikt så är det aldrig magen (peppar peppar ta i trä) men ansikte o lår får fan känna på fett. Tröttsamt…

    Svara
  • Hej Petra,
    Undrar bara vad du tänkte köra på istället? Jag får sjuka humörsvängningar av mina P-piller så tanken är att testa något annat men min stora fråga är vad.
    Hälsningar
    Victoria

    Svara
  • Wow vad snygg kropp du har 😀

    Svara
  • Är det någon av er som kör endast kondom i ert förhållande? Har testat diverse p-piller och har för tillfället p-ring, men känner mig inte riktigt känslomässigt stabil och undrar om det kan bero på det… Men är lite tveksam för alltid lite pill med kondom och sånt,.. Men kanske värt stt faktiskt testa utan hormoner ett tag

    Svara
  • Hej Petra, för ett par år sedan gick jag också på diverse hormonpreparat och fick likt dig, som många andra brudar, mycket biverkningar av detta (ingen sexlust, väldigt emotionell, större bröst). Senast jag var hos en barnmorska blev jag också rekommenderad spiral men kände också att det fick vara slut på hormonerna och gick över till en p-dator. Den fungerar likt hormonappen (som jag inte kommer ihåg namnet på) genom att du tar tempen varje morgon etc. Skillnaden är den att datorn gör det mesta av jobbet åt dig, väcker dig med ett larm, lagrar all data och utifrån dina tidigare uppmätta värden etc. Den är dyr men kände att eftersom jag är i en väldigt fertil ålder (fyllde 21 i höstas) att jag inte ville snåla med detta. Nu har jag använt datorn sen 2013, inget batteribyte har behövts, har inte blivit gravid eller dyl och jag är sjukt nöjd. Grattis till att ta ut spiralen, du kommer tacka dig själv! PUSS!

    Svara